Båten

Halloj! Verkligen ledsen för den usla uppdateringen, men mitt internet på min mobil är slut, och jag är ute och åker götakanal, så jag har inte så mycket att skriva om dessutom.

Hoppas dock att johanna bloggar någonting tills jag kommer hem, för nu har hon kommit hem, ja hon får förklara själv.

Hoppas också att hon kan få nya bilder på henne o Zamiro snart så vi kan skaffa en ny design, då jag inte har Zlatan som är i headern längre ju ;)

Aja, mer uppdatering senare, puss o Hej!


Ridpasset igår

Igår när jag kom till stallet kom jag på att jag inte hade några ridkläder, hur tänkte jag då? 
Så jag fick rida barbacka i shorts. Hmm.. Mysigt, eller inte :/ Men så blev det iaf, inte gick det bra heller, först glömde jag spöet, och då vägrade han trava, lathäst.se. Sen så när jag hade ett spö och hade travat och skulle galopera så bara travade han, han lyssnade inte alls, gled ut på volten, kunde bara stänga av ena tygeln och lixom skita i att jag svängde. Nej usch, det gick skit dåligt igår. 
mitt busfrö
 
 

Dagens planer

Hej och godmorgon! Idag ska jag träffa min kompis, som ska flytta till tyskland om 4 dagar :'(.
Efter det ska jag åka till stallet och rida. Blir ett dressyr pass, eller en uteritt i skogen,
blivit dåligt med uteritt på senaste tiden, efter vi flytta hem, för jag vet inga ridvägar typ. 
Ska typ inte göra något mer idag.
 
 

Stallet

Tjenare, nu ska jag och mamma åka en sväng till stallet, jag tänkte bar gå en promenad med Smart, dels för att jag inte har ridkläder och för att det är så himla varmt. Efter stallet ska vi handla och så ska vi ta picknick och åka o kvällsbada, Tagga! :)
//Philippa


Godmorgon

Godmorgon alla läsare! Idag är det torsdag, vilket egentligen inte betyder någonting.. Men iaf vaknade 05:30 imorse och kunde inte somna om, så jag satte mig i soffan och kollade på tv ett tag, sedan när klockan var halv nio, så gick jag ner och väckte mamma. Märkte att vårt grannhus's larm har gått igång, det är sjukt irriterande, så jag tog hunden och gick en promenad för att se vad det var. Men inga uppbrutna dörrar, eller sönder slagna fönster vad man kunde se på långt håll. Men larmet är fortfarande igång så vi ska nog ringa polisen, då ägarna till huset inte är hemma :/. 
 
Iaf idag ska jag och mamma till ikea, och köpa förvarings lådor till mitt skåp i stallet, för häromdan när jag tog ut min tjocktröja ur mitt skåp trillade det ut en mus, det är tydligen möss i skåpen och jag har musbajs allover. Inte för att jag har något emot möss, tillskillnad från dom som skriker, så gillar jag dom och tycker dom är söta, haha. Mus fällor är FEL! Men jag vill ändå inte ha musbajs i hela mitt skåp. Så då är det bättre att ha lådor.
Mer uppdatering senare, hejdå för nu. 
 
 

Jag trillar av

 
 

Hopp-passet idag

Idag var det dags för mig oh Smart att hoppa lite, det var ett tag sedan (eller jag ställde fram ett mini hinder och hoppade några gånger för några dagar sedan, men det räknas inte, haha). Iaf jag ställde fram ett hinder på långsidan och ett snett igenom hinder. Jag tänkte mig att jag skulle hoppa en kombination på ena långsidan och sedan hoppa första hindret på kombinationen igen och sedan svänga in på snettigenom hindret istället för att hoppa rakt fram. Men det blev istället ett räcke på långsidan och ett snettigenom bara. 
 
Jag var verkligen taggad på att hoppa idag, men då det var typ 40+ i ridhuset så orkade jag inte rida honom "ordentligt" mot hindrena så det blev att jag hoppade lågt idag. Men nästa gång tänker jag köra hårdare, och hoppas på att det inte är riktigt lika varmt, så jag orkar rida honom till hindrena. 
 
Iallafall Jag rullade över ett pytte kryss till en början, det var så lågt så jag behövde inte direkt anstränga mig, men edan bad jag mamma att lägga upp det till ett räcke, det var också rätt lågt (60cm mer exakt haha) hoppade det några gånger, en gång kom jag in lite fel och Smart hoppade av lite när så jag..... trillade av, film kommer! Hahhaa, inga vidare skador då jag hamnade på fötter. Sedan upp igenom, och då hade jag ingen ork kvar att rida och hoppa, så jag la ner till ett kryss igen, hoppade det några gånger, sedan hoppade jag räcket en sista gång och sen gick jag in.
 
Det kändes seriöst som om jag hade badat när jag kom ut ur ridhuset, det var sååå svettigt, och även Smart var svettig, så jag svampade av honom och så fick han mumsa i sig lite hö :) 
Hahahaha....
 
 

Stranden

Hej! Idag är det onsdag, och i ridhuset är det tillåtet att hoppa. Så idag blir det ett hoppass för mig och ponnyn. Men innan det väntar några timmar i solen på stranden, ahh vad jag har längtat. Jag älskar verkligen att bada, men i sommar har det inte blivit så mycke bad.
 
Men nu ska jag öta lite lunch, sen drar vi till stranden, naaaajs!
Du betyder allt för mig, min bästavän <3
 
 
 

Vi startar upp igen

Hej! Det känns som att det var evigheter sedan vi bloggade här sist. MEn nu har vi bestämmt oss för att starta upp bloggen igen. Det kommer en ny design, när den är klar.
 
Lite uppdateringar har klart skett under tiden vi varit borta, Johanna har börjat rida (igen) en liten B-ponny som heter Ann's Zamiro, Johanna rider honom inför eventuell försäljning, han är väldigt ung, men det går redan bra för Johanna och Zamiro, ni som följt blogen sedan start, har säkert hört talas om honom förut.
 
Philippa har numera en ponny som heter Smart. Det funkade inte mellan henne och Zlatan, men så långt vet ni nog redan. Nu är han såld, och står på Karlshem's Gård. Den 9 juni fick Philippa hem sin nya ponny Smart. 
 
Är det något ni undrar över är det bara att fråga 
Johanna & Zamiro
Philippa & Smart

Kram Ponnymupps