Dagens ridpass

Det var dressyrträning soms tog på shcemat idag men vi skulle hoppa. Jag fick sitta på Chiquita, ville han hene faktiskt, saknar henne otroligt mycket snuttehästen!
 
Iallafall, vi värmde upp självständigt i alla gångarter. Hon kom ner väldigt snabbt och jag otroligt fint, utan att böja på halsen för mycket och bli banan liksom, utan hon gick lite för egen motor vilket var kalas! :) Jag flyttade henne lite för skänkeln i båda varvet, gjorde mycket tempoväxlingar då det funkar otroligt bra på henne. Red mycket på volter och herregud vad fin hon blev! 
 
Sedan travade vi över bommar vilket var busenkelt. När min tränare höjde upp bommarna till små kryss och så skulle man lägga in en volt gick det också bra. Sedan rullade vi över samma övning ett tag, och med tiden blev kryssen till lite högre räcken. Övningen såg ut såhär, man vänder in vid C och hoppar första hindret, rider ut till E, vänder sedan in igen och styr mot A och hoppar på vägen det sista hindret. Det flöt på bra tycker jag, fick inte riktigt in volterna så bra då jag hade för lite ytterskänkel, men i helheten såg det bra ut sa min tränare så jag är nöjd.
 
Till sist skulle vi köra samma övning men utan volten och så höjde hon upp lite, räckena låg på ungefär 75/80 cm, fick motorstopp på första hindret då det blev lite pang på bara eftersom att hon hade stått stilla så länge. Satte igång och galopperade ett varv så gick det superbra! :D
 
 
Kommer ni ihåg oss eller? ;)
 

Godnatt

Sov gott alla läsarna! Nu ska jag sova, för imorgon börjar jag tidigt och måste ta mig upp själv, för mamma jobbar natt, godnatt!


Lista..

Äntligen klar, har pluggat på mina spanska läxor, ätit mellis, gjort klart engelska läxan, skrivit ner stödord till reddovisningen imorgon. Så nu får jag slappa, och ta det lugnt! Ska kolla på tv ett tag och så. Sen så sätter jag nog på datorn och bloggar osv.
Bloggar senare ikväll!
/Philippa


Natti

Nu ska jag nog sova, är jätte trött osv. imorgon är längsta dagen i skolan, vet nte hur jag ska lösa det med stallet, men jag får väll göra på något sätt? :/

Miss..

 
I'll move on because I am strong, I will change, but I will never forget...
 

ÄR MED OCH TÄVLAR

Om ett presentkort på hööks, hoppas hoppas^^
 

Måndagens ridpass och dagens ridpass

Måndag: Red i ridhuset själv. Hon kändes väldigt spänd och det gick väl inte sådär jättebra. Jobbade mycket med volter, tempoväxlingar och skänskelvikningar för att få henne lösgjord.
 
 
Onsdag (idag): Red i ridhuset tillsammans med Lina. Det gick jättebra, red inte så seriöst men hon kädes glad och lugn så jag är nöjd. Var jätteflummig, men är man tillsammans med Lina i stallet så blir det så ;) Orkade inte rida ihop henne heller, kände mig trött och slapp i hela kroppen.

 
 
 
 

Smileysarna tillbaka

Som ni kanske märkt så har smileysarna varit av ett tag. Vet inte varför, men koderna har inte funkar.Men nu så är dom tillbaka igen. Wihoo! Skönt, för jag gillar inte att blogga -utan smileysarna.. Men nu är det tillbaka, FULLRULLE ;) haha.
CAAAPRIIIII, sötnöt!

Dagens..

Skola.
Det var rätt okej idag, lite kaos osv. men det är det alltid. Det kan man räkna med ;)
 
Ridpass.
Eftersom inget blev som planerat denna vecka så red jag ut idag. Zlatan var super pigg, han trippade fram, men har var verkligen super perfekt fin :) Så fort jag rörde min skänkel ynka lilla mm så trode han att han skulle trava, men det är bra att han är fråm iallafall. 
Jag red ut, mamma gick med dino brevid. Red förbi stallägarens hus och sedan en bit på snövägen (cykel vägen) och sen så red jag en liten bit in på noravgen, men inte så långt. Tillräkligt iallafall, tog lite trav ibland. Han var sjukt pigg då med men fortfarnade jätte fin, fast han höjde huvudet ibland när han taggade söönder! Sen påvägen hem blev det kalabalik.. Det typ rasade snö från ett hus's tak, och zlatan fick fullständig panik, han försökte sticka iväg i full gallop, men jag höll i honom för glatta livet, när det hände var jag mitt i en isbacke, så zlatan halkade ner för hela backen, lite små läskigt, men sånt händer. Det gick bra till slut iallafall, han fjantade sig lite bara, men i helhet var han super duktig, för VI (inte jag, inte han, VI haha) klarade att rida hyffsat långt ensama (utan hät kompis/ar). Så det är ett stort framsteg :D 
 
Stor fail.
Jag typ sprang över vardagsrums golvet, och så när jag skulle stanna så halkade jag pladdask på höften, men höften var okej, men jag fick/har jätte ot i tummen/handlden, lyckat?! 
 
Motsats till höjdpunkt.
fick vara lite kreativ när jag inte kunde komma på motsatta ordet till "höjdpunkt" så jag fick helt enkelt skriva upp vad jag försökte komma på. Jo, jag öppnade ett brev idag, med mina "jul-betyg" i. Och jag kollade, vips så va det pappret sönder rivet och i pappers korgen. Vill ara sticka en kniv i mig själv, så jävla missnöjd, och misslyckat är jag. F A N.
I det stora hela så kan man se min dag som, lärorik (euuw), hemsk och kaosig.
 
 

Visste ni att...

Jag tycker det är fett "läskigt" när vuxna läser min blogg, heh?? ':o

Jag tycker det också är pinsamt när någon säger till mig face to face "jag läser din blogg", vil typ försvinna då, vet inte varför? :D
 
Jag använder mina strumpor så länge att jag aldrig haft ett par strumpor som jag slängt utan att det varit hål på häl eller tå (-knäppt? yeees..). ibland har jag kvar dom även om dom är hål på, bara för att jag är fäst vid dom, haha.. 

Jag tycker det är jätte läskigt att: åka tåg, stå på en perrång, gå i gångtunnlar,gå själv ute, gå när det är mörkt, möta en person som ser skum/läskig ut.. 
 

Special frukost

Mm, varmchoklad och gottibröd :)
/Philippa


Godnatt bloggvärlden

Läste på similar att dom ger upp.. Tråkigt, men att flja dom på enkilda bloggar blir okej för mig :) MEn ändp, det ligger något i just similar.. aja det är bara att skippa det. 
 
Nä, föresten. jag pratar vidare om det, för det är det enda som snurrar i mitt huvud. Jo, melina skrev typ att det inte håller att driva en blogg tillsammans, eller att man inte kan utvecklas och bli bättre, när man bloggar två. Njaaa, jag tvivlar på det, dock läste jag inte riktigt ordentligt, för mina ögon typ vimmlar runt runt, är tröt med andra ord. Men dom orden fick mig att tänka över ponnymupps osv. men, aja, jag satsar allt här, men det kanske inte märks, för jag har dåligt uppdatering. Men den dagen, när jag får nära till stallet, så ni, då kommer jag uppdatera så ni inte hinner med i svängarna :) Jag LOVAR er, det enda som förändrat min uppdatering är faktiskt att det är lite för långt till stallet, och skolan såklart. Men jag bryr mig inte om skolan ärligt talat. jag ska spendera 6år till i f*kn skolan, varför börja anstränga sig i skolan lixom? När man kan leva, sen när jag börjar 7:an, då, då kommer jag sätta press på mig själv, kommer bli sur på mig själv om jag inte höjer mitt betyg ett snäpp, då tänker jag verkligen anstränga mig. Detta låter säkert helt snurrat för er, men jag tänker såhär, japp det gör jag! Tro inte att jag är stolt över hur jag tänker, för jag tänker inte klart. 
 
Men det kanske är dags för mig att säga nu hur jag känner egentligen för skolan. Jag orkar inte byr mig (yes, jag har typ redan sagt det här, skulle kunna ta bort hela inlägget och skriva om det, klarare och bättre, men det får bli lite luddigt..), för asså, jag känner at jag inte riktigt får ut något av det jag anstränger mig för. Jag frågar om hjälp, jag försöker och tar del av lektionen. Men när jag frågar så får jag ingen hjälp, och när jag inte frågar klagar lärarna på mig. Att jag inte kna få hjälp om jag inte frågar. Men då undrar man ju lite hur dom tänker, inte logiskt iallafall... Så om ni undrar över varför jag skriver detta, så är det bara för att jag inte tänker hålla det inom mig längre, utan lämna det 'offentligt' (?) att jag suger i skolan och att jag suger på matte, att jag har någon slags störning, som gör at jag inte kan förstå siffror, och inte kan lära mig och ta in det lärarna sger samt så är jag tyst oftast, men när jag frågar får jag inte hjälpen jag ber om.. Så slut pratat om det :) 
 
Shit, ibland när jag har skrivit nonstop ett inlägg så bärjar allt snurra, det är skit läskigt, och så hände/händer det nu, låter helt weard, men det är bara så? -.- What happens? Oh bitch, you use your computer to much.. 

Ny vinnare av design-tävlingen

Nu är det så att Lisa, som vann. Redan beställt en design, så hon bestämmde sig för att ge er andra changs att vinna, en design helt efter dina önskemål all by johanna. Så nu är det då dags, att dra en ny vinnare :) 
Trummvirvlar...
GRATTIS TILL HANNAH & LINN! Ni är dom nya, lyckliga vinnarna till en helt egen, unik design gjord efter era önskemål, av johanna :) Grattis igen. Ni får mejla bilder och önskemål till johanna.600@hotmail.com
Grattis ännu en gång, nu hoppas vi att vi har dragit RÄTT vinnare, men det tror vi nog. Vann du inte? Lugn bara, det komer snart en ny changs, att vinna något annat ;)

Changs att synas

Nu har blogg.se startat "blogg.se synas". Det 'går ut på' att man tjänar poäng. Och när man har 10 000 poäng, så kan man synas på blogg.se, alltså ni vet i sidan, där det är en två bilder. 
 
Tycker det är riktigt bra, att dom ger bloggar som inte kanske ha möjlighet att synas där ivanliga fall changsen att få synas, och på så sätt 'tas till en ny nivå', kanske har du en as bra blogg, men ingen har fått syn på den, vips hamnar du där, och alla kikar in +fastnar, då har du helt plötsligt en populär blogg :) Och enkelt är det, det 'enda' man behöver göra är att aktivera en annaons bild, för panorama, eller vad det hette. Som visas högst upp på bilden, och man fr typ poäng när en av besökarna klickar på annonsen, tror jag, har inte riktigt 'läst på', haha.
 
Så tummen upp för detta.. 
 
Vad tycker ni om denna uppdateringen från blogg.se?

Godnatt nu..

Är inte så jätte trött, men säger godnatt till er nu. Orkar inte blogga mera idag, hehe! Tyvär har jag inte skrivit några tidsinställda. har ingen riktig blogg lust just nu -skriv gärna vad ni vill läsa om, skulle hjälpa. Som sagt, godnatt.

Dagens ridpass

Red barbacka, för jag orkade inte grejsa med allt, var bara så trött, plus att vi hade lite små brottom. Red fram honom, helt normalt i skritt på långa tyglar, sedan jobbade jag honom, blev inte alls som jag tänk, hade tänk köra lösgörande, för han slappnar inte riktigt av och han "låser" nacken när jag försöker ställa. Men han börjar mjukna nu, vilket är bra.
 
Sen så skulle hästarna in, och när zlatans hag kompisar galoperade in (dom släptt och springer själva in), så fick han totalt damp, stog och stutsade och stampade, han tickade som en bomb, vilken sekund som helst skulle han bara spängas och galopera iväg, men jag sa åt honom, att han inte får ställa sig ohc backa och dampa sönder. Tur att jag precis då bara skulle skritta av. För han lugnade inte riktigt ner sig, vare sig det var rätt eller inte så satt jag av, och gick med honom några varv och då lugnade han ner sig en smula iallafall.
 
Mamma filmade, men det såg så uselt ut, att jag väljer att inte lägga upp film från idag.  Ja, så som ni kanske förstår så blev dagens barbackapass inte särskillt lyckat..
 
Eftersom den här datorn suger, så kan jag inte ladda upp något jävla skit, eller ta från arkivet, och halva detta inlägg har bara tagits bort.
/Ph, arg som fan.

Veckans planer

Måndag: Zlatan ska ridas på ban, ska rida igenom honom ordentligt, mjuka upp honom och typ köra lösgörande :)
Tisdag: Rider ut en sväng, barbacka tror jag. Bara har kul, och BUSAR
Onsdag: Rider på banan, kommer antingen ställa fram ett hinder, fast bara en liten sockerbit, och några bommar och jobba över dom, typ öka minska och sånnt. Så kommer mamma vara med och fixa med avståndet på bommarna, och så kanske hon kan filma :)
Torsdag: antingen en lugn uteritt eller ett lugnt pass på banan, har inte bestämmt mig, jag får se vad vädret blir ;)
Fredag: Uteritt i snön, wiihii!!
Lördag: Ridpass på banan, inte stenhårt, men ska rida igenom honom och verkligen jobba honom.
Söndag: Antingen får både han och jag vila, hehe. Eller så rider jag barbacka på banan?!

Världens bästa

Tack för att du gör alla min förjävliga dagar underbara. Du lyser upp mina dagar, underhåller mig och allt vad du gör. Du är min helt egna fina pannkakiz. Jag älskar dig min prins♥ Jag vill att du ska förstå hur mycket du betyder för mig, men du har bara en ärta till hjärna, så hur ska du förstå det? ;) Och när det kommer till det här, så har alla ärt hjärnor, för ingen förstår hur mycket du betyder för mig, men alla vet och förstår att DU ÄR MITT ALLT!
Urs'kta musiken, fanns INGEN bra musik på datorn, och är det en kotte i världen som kan berätta för mig hur man laddar ner musik till en Windows dator? Plus kan ju någon förklara för mig hur man använder windows movie maker, det är ett under att någon fattar...

Godmorgon!

Foto: Jag
 
Godmorgon! Ny dag och en ny vecka. Idag börjar jag kl 20 över 8, har NO först. Sedan har jag matte lunch, idrott och slöjd. Slutar halv tre och då ska pappa hämta mig i skolan så får jag skjuts till stallet!
 
Ska rida dressyr i ridhuset, första lektionen på ridskolan börjar kl halv 5 så jag skyndar mig på innan, när jag byter om och så, så hinner jag nog rida där ett tag. Tänkte rida i 30-35 min, eftersom att hon har gått ganska hårt hela helgen så blir det skönt för henne att få jobba lite, fast ändå ta det lugnt om ni förstår?
 
Haha, jaja. Ha en bra måndag så hörs vi i eftermiddag!
 

Veckans planer

Måndag: Först skola, sen rida Capri, ska antagligen rida i ridhuset.
Tisdag: Först skola, sedan hem och plugga, kanske vara med någon kompis!
Onsdag: Först skola, sedan upp till stallet och rida Capri. Rider antagligen ut med Lina (ponnysmurfarnas.se)
Torsdag: Först skola och sen dressyr för Annika.
Fredag: Ingen aning, kanske sova över med någon kompis eller så hihi?
Lördag: Inga planer.
Söndag: Rida Capri, rider antagligen med Lina igen.
 
 

As trött

Egentligen skulle jag vilja ligga kvar och sova, i 7år till. Men eftersom skolan jämt förstör så måste jag gå upp nu, flr jag har bara sovit tills nu och jag måste gå hem ifrån om tjugo minuter!

Vad ska ni göra idag, förutom att slösa tid i skolan då?

Eftersom mamma jobbar natt är hon hemma på dagen, så hon hämtar mig när jag sluta och så åker vi ut till zlatan, jag rider medans mamma får göra det jobbiga, hö, vatten & mocka.

Nä, nu måste jag vetkligen skynda mig..
/Philippa


Vinnaren av bloggtävlingen!

Här hade vi en bloggtävling för ett tag sen, om att vinna en egen design efter dina önskemål.
 
 
Den lyckliga vinnaren är då  Lisa Chröisty som bloggar på hstochfoto.blogg.se! Lisa, du kan mejla mig på johanna.600@hotmail.com med bilder och en beskrivning.
 

Dagens ridpass 27/1

 
 
Jag och Lina red ju somsagt ut på Capri och Comet. Vi skrittade först ett varv runt gården och stannade till vid en äng där vi jobbade hästarna. Capri var galet pigg men hon var förvånansvärt lugn i galoppen så jag är nöjd. Vi galopperade upp för en liten backe och hon dampade ur, stog och studsade på stället och var helt galen. Krävde ingenting av henne då hon har gått rätt hårt de senaste dagarna så det var mest lek och bus. Vi var ute ganska länge men vi tog det lugnt och hon dör nog inte av det.
 

 

Tävlingen

 
Idag var jag ju som sagt iväg och tävlade! Jag fick sitta på Eddie, en svart liten C-ponny som är supersnäll men lite framtung. Först hoppade ju somsagt Skånsta, och sedan Roo. Jag var i första gruppen och hoppade 70 cm. Vi började med att skritta hästarna ett tag, sedan joggade vi igång dem. Vi red på en volt och gjorde tempoväxlingar,framdelsvändningar och galopperade. I galoppen blev han sjukt framtung vilket resulterade i att jag satt väldigt framåtlutad. Men aja.
 
Jag startade som nr 3. Fattade galopp lite för sent vilket gjorde att han inte riktigt var igång, och han rev första hindret, ett räcke. Det kändes sjukt surt att ha med sig det i bagaget till hemmalaget och så, men jag är ändå nöjd. Hoppade resten av banan felfritt och det var verkligen ingen stilrunda, men aja. Red inte det bästa jag kunde men är nöjd ändå. Bästa gullehästen
 

Tävlingen

VIDEO VIDEO VIDEO VIDEO VIDEO VIDEO

Dags att dö?

Zlatan, don't make me die, haha ;)

fml

Orkar ingenting mera, vill bara somna in och dö.
 
Hatar skolan, så jävla jobbigt. Ingen förstår mig, ingen bryr sig om mig. Ingen behöver mig, ingen vill ha mig.
 
Det ända skolan gör är att förstöra, fml want to die

Tävlingsdag

Jag och Miramis på en lokaltävling våren -12
 
Godmorgon! Idag är det ju somsagt utbyteshoppning på Skånsta. Det är samling 9.15 och första start är kl 10. Om det inte blir några ändringar eller så kommer jag rida C-ponny valacken Eddie, har suttit på honom en del tidigare så det funkar nog.
 
Efteråt ska jag upp till Roo för att antagligen rida ut Capri tillsammans med Lina på Comet (ponnysmurfarnas.se) :)
 
Men vi hörs senare!
 

Godnatt!

Ska upp kl 8 imorgon, kvart över nio är det samling på skånsta, det är ju utbyteshoppning där. Efteråt ska jag hem och käka och sedan upp till stallet och rida Capri. Bloggar med imorgon bitti!
 

Schabrak test/

Klippte och klistade i pixlr, klippte in schabrak & ritade till små lindor(?)
Skulle kunna tänka mig:
Blått lamicell!
Rosa HV polo
Vitt kingsland (tror jag?)
 
As fult, bara skojsade:
Om ni frågar mig, ser detta ut som en pyjamas. Är det dags att gå och lägga sig för Zlatan eller? ;)

New in

I eftermiddags var jag och pappa ibäg till My One för att köpa ridstövlar.
 

 
 
Valet föll på ett par Mountain horse Venice Young High Rider då jag har kollat ut dom tidigare och dom är otroligt snygga!
 

Hoppträningen igår

Gick helt okej! :)
 
Till att börja med så var det en tjej som provred Capri innan jag skulle hoppträna, vid halv fyra ungefär. Jag tittade såklart på, väljer att inte skriva ut om hur jag tyckte det gick då jag inte vill att någon ska bli sur eller så. Efter provridningen ställdes hon in i en box i ett av ridskolestallen, jag bytte om och så, sedan gick jag och sadlade.
 
Vi red fram ganska självständigt, jag tänkte mest på att hon skulle lyssna på mig när jag ökade och minskade och allt funkade som det skulle. Vi gjorde halter vid varje bokstav, serpetniner runt två oxrar och travade över travbommar på en volt uppe vid A. Hon lyssnade helt okej så jag är nöjd. Sedan galopperade vi på en volt, hon blev ganska pigg då och lyssnade inte riktigt, min instruktör sa att hon hade fått göra lite som hon ville när tjejen provred och det tyckte jag också.
 
Vi började hoppa fram på två studshinder med travhoppning in, det gick bra men hon blev lite flack. Sedan hoppade vi samma sak men efter studsen red man vidare till en kryssoxer med galoppbom framför, Capri tog bommen och hindret i ett språng och lyssande inte för fem öre. Vi hoppade sedan på ett plank som det var en lite kortare väg till, många v'nde för tidigt vilket resulterade i att det blev ett ojämt antl galoppsprång fram till hindret och hästen blev för lång! Capri lyssnade helt okej, men det kändes inte riktigt som att hon var vaken och det var inte jag heller, var genomfrusen och otroligt trött.
 
Vi avslutade med en liten bana. Det var studs, kryssoxer, avsaktning, travbommarna på en volt, travhoppning på räcke, galopp, oxer, plankan. Hon lyssnade ganska bra, vi fick inte direkt så jämna rundor men jag är nöjd med bästa ponnyn ändå, min älskling <3 Hindrerna låg på 90 cm ungefär.
 
Efter hoppeträningen skrittade jag upp till Kulles tillammans med Steffanie, en jättesöt lite mindre tjej i min grupp som har en egen ponny!
 
Caprilli  sin nya box
 

Bloggtajm... #instatag

Hej och godmorgon! Sovit gott?
Min natt har varit sådär, vaknat tre gånger oh bah, yeey äntligen får jag gå upp, går upp, kollar på klockan -aha, oooops, det är visst mitt i natten..
 
Men ibland är det så att man inte kan sova, eller hur? ;) Aja, har packat iordning allt och bäddat min säng, duktig flicka?. Men, så insåg jag nyss att pappa ligger och latar sig i sängen, så jag får helt enkelt vänta tills pappa går upp och byter och från morgonrock, så vi kan åka ut till stallet. Pappa mår typ inte så bra, så jag mockat bara lite snabbt, fixar höet, fyller på vatten (förnyar vattnet, för jag gillar inte att han står med samma vatten förlängeo hc att jag bara fyller på, sååå..). Sen så går jag väll ut i hagen och pussar två minuter på han, och sen vidare MOT LIDINGÖ. Igen, känns för jävla bra att åka ut dit, och denna gång ska jag få träffa twiggy, ååh, längtar aset av mig efter den prinsessan :o
Bloggar så gott det går underdagen, får se hur det blir med det. haha!

Dator

Yes, äntligen har jag en dator. Fick min låssas mammas gammla, den är jätte bra, och den har windows, så nu kan jag ha windows live movie maker (tror jag/hoppas jag), så nu kommer jag prodocera filmer förfullt, haha, nedå.
 
Jo, just nu är det så att jag är jävligt glad, ursäkta ordvalet, och om detta "går igenom" så blir allt mera än perfekt<3

bajs buss..

Är hemma nu igen, första bussen till gustavsberg var försenad. Så jag missade hemmesta bussen vilket resulterade i att jag missade bullandö bussen också. Och saltare bussen som jag kan ta och sedan gå tjugo minuter går samma minut som bullandö bussen, så det var kört för mig. Så jag tog bussen hem från gustavsberg, och nu har jag kommit hem, eller gjorde det för ett tag sedan då gick jag ut med Dino, och nu sitter jag i soffan.
 
Jag tänker faktiskt sova nu, är trött på att ha ont i huvudet och må illa, har gjort det hela igår och hela idag. Men nu börjar det gå över, men det kommer typ i perioder :/ 
Vi hörs senare eller imorgon!
Saknar redan min pannkakiz.
 

Spöanvändning ur mitt perspektiv

Hej! Nu tar jag upp vad jag tycker lite mera exakt om spöanvändning vid ridning.
 
No 1 tycker jag är att man tänker på att spöet inte ska ses som ett straff. Tex jag tycker inte det är lämpligt att lägga på spöet om hästen stannar på ett hinder eller sparkar backut. Utan mer som en hjälp, om hästen inte vill fatta galopp för skänkeln kan man ju försöka med skänkeln men slängtravar bara hästen kan man hjälpa till med spöet, så att hästen förstår att den ska byta gångart, den kanske är dåligt lärd vad det gäller galoppfattning, inte vet jag? ;) 
 
Sedan tycker jag att man ska ta det lugnt om man rider med spö, man kan lägga på spöet om hästen vägrar gå för skänkeln, eller ja ni fattar. Då kan man lägga till två snabba bakom skänkeln (föredrar att man lägger det på bogen om man ska fatta galopp, brukar funka bäst). Men jag tycker att man bör tänka över om hästen stannar på ett litet kryss, och du spamar på rumpar med spöet tio gånger, på på på på på på på på, då tycker jag man hellre kan vända, komma lite fortare, rida hela vägen fram till hindret och sedan klappa den och berömma när den hoppar, hellre än att man "slår" den när den inte hoppar, det beror nog på att man släpper hästen för tidigt, och/eller att man rider för långsamt. Så tror jag iallafall. 
 
Jag rider själv nästan aldrig med spö, och jag äger inte särskillt många, ett allraound och ett dressyr. På ridskolan hade jag det alltid, förutom när jag red Nugget. Hade spö på alla andra hästar, emn på Zlatan har jag aldrig behövt spö, utom när jag ridit ut själv, men då har jag faktiskt inte heller haft det :) Så jag rider inte alls ofta med spö, nästan bara när jag rider ut, ibland när jag hoppar och rider dressyr, det är olika. 
Rider du ofta med spö? 

Idag

Godmorgon! Idag börjar jag kl 9 och slutar kl 1.
 
Efter skolan ska jag ta bussen upp till stallet med Jossan, det är ju hoppträning idag. Måste upp till Kules också, Roo Gårds privatstall, Capri står ju där.
 
Har suuperbråttom nu, bloggar mer senare!
 

Godmorgon

Sjuk och hemma idag igen. Mår illa och har ont i huvudet/magen. Mamma vägrar tro på mig, men då får hon vill göra det. Jag mår iallafall dåligt. Om någon väljer att bry sig så är ju det snällt :| 
 
Idag ska jag till pappa iallafall, skönt att komma från det här kyckling huset, jag (säger det helt ärligt nu) typ hatar att bo här, ni tänker säkert att jag överdriver osv. men jag gör verkligen det. Vill inte säga varför, och det säger jag inte till någon. Men jag bara gör det. 
Bestfriend..

Kvällens rispades

Red Orcus idag på dressyren, en C-ponny skäck. Orkar inte berätta mer om rispasset nu utan vi tar det imorgon! Godnatt.


Det var det här jag behövde

Har längtat efter den a sekund sååå länge, efter detta meddelande. Fan vad stark jag är nu, nu är det jag och zlatan som gäller, ingentig annat. Jag ska satsa allt nu. Nu ska jag visa världen vem zlatan e och vilken outvecklad stjärna han e, vilken kapacitet han besitter och hur bäst han är, hittils har typ bara jag, stina, märta & johanna fattat vem han är och hur underbart bärst och vackrast han är, min helt egna Zlatan❤
/Philippa den lyckligaste.


55dagar med världens bästa❤


Grow up.

Obs! jag avreagerar mig... 
Alltså, människor? 
 
Vilka är vi egentligen. Vi alla är olika, och man måste respektera, förlåta och man lär sig av sina misstag, väljer vissa att inte ta in det som någon annan säger så är det den personens val. 
Sedan, så tycker jag själv att man går för långt, snälla människor VÄX UPP. Jag är stolt, jävligt stolt, över att jag är 12år och jävligt mycket klokare än vissa andra i min omgivning.
 
Vissa vuxna har lixom stannat på sandlåde-nivå. Allvargligt, jag vill bara fråga människorna om ni tänker gå vidre, från att sitta och böla, kasta sand på varandra och suga tutte. Tänker ni någon gång växa upp? 
 
Jag upprepar mig nog lite nu, men är folk dum i huvudet eller? 

Det går som med hönor, grisar, flockdjur, hästar mm. En höna hackar på en och en annan på den, en gris smutsar ner sig, och gräver ner dom andra i samma skit, en i flocken går åt höger då går alla andra också åt höger, en häst kliar en då kliar den på den andra. 
 
Det går runt, som en ond cirkel, och det är helt sjukt hur folk orkar hålla på? Jag förstår bara inte. Någon som är villig att förklara?
 
Men jag vill bara säga till er, snälla gräv inte ner er för djupt, och umgås inte och var inte inärheten av en sjuk människa, ta aldrig risken, bara ett tips från mig -.-.....
 
ONE THING TO SAY, GROW UP BITCH.
 
 

En bästavän

"Jag älskar dig, världens bästavän!"
 
Den meningen är något som man hör i verkligheten och på internet många gånger per dag. Vad är en bästavän då? Jo, oftast en tjejkompis som man har känt sedan man var liten och går i samma klass. Vet ni vad? Det där är skitsnack!
 
En bästavän för mig är en tjej eller kille jag kommer sjukt bra överrens med och trivs att ha i min närhet med. Man behöver inte ha känt en person i hela sitt liv för att kunna kalla den sin bästavän? Jag har ingen direkt bästavän, men har många nära och väldigt bra vänner. Eler ja, inte dirket så jättemånga, kan räkna upp de allra närmaste på en hand haha.
 
Ordet Jag älskar dig är också otroligt överskattat. Jag tycker inte att man säger jag älskar dig till en person man har varit tillsammans med i två minuter. Tänk på vad jag älskar dig egentligen betyder? Det är ett sjukt maffigt ord och jag säger det till personer jag verkligen bryr mig om och tycker om. Jag älskar att vara med Philippa och jag älskar Philippa, då hon är en utav mina nära vänner och jag trivs sjukt bra ihop med henne. Som vän alltså, no homo (lol).
 
Jag kan ha känt en person i ett halvår och kalla den bästavän sex månader senare. Det beror inte på hur länge man har känt en person, utan hur väl man känner personen och om man verkligen tycker om personen.
 
Tack för mig.
 
Jag & en ganska bra kompis till mig, Jossan.
 

Visste ni att

*Jag har en tand som hänger bokstavligt talat på en tråd. Blää!
*Jag har planer, hemliga som bara jag och en till vet om, hiho^^
*Jag skulla kanske ha gått på one directions konsärt, men har nu ändrat mig. Jag vet att det är helt galet ;)
*Jag har ofta ont i huvudet och mår alltid illa när jag ska sova >_<... 
*Jag är gladare än gladast över att jag har Johanna i mitt liv, hon är en solstråle, hennes leénde lyser, sorry om det lät töntigt, haha ;)
 
 
 

Min hästhistoria del 2

När Putte hade tagits bort så letade jag efter en ny medryttarhäst. Jag hittade en jättesöt C-ponny på medryttare.nu, jag mailade ägaren och fick komma och provrida.
 
Annonsbilden
 
Ponnyn vi pratar om är naturligtsvis Miramiss aka. Mirran!
 
Provridningen
 
Jag kom till gården där hon stog och provred henne. Hon var egentligen lite stor för mig och ganska seg, men jag var fast. Det var henne eller ingen ;) Så jag började rida henne. I början kunde jag inte alls rida henne i form och var glad att hon bara gick fram. Vår första tävlingen var en clearround hemma på roo som slutade i ett stopp första rundan, sedan hoppade jag om och blev felfri.
 
 
Jag började mer och mer hitta knapparna på henne, och började hoppträna för en tränare tillsammans med Mirrans ägare. Efter ett tag startade vi vår första lokala tävling och trots ett stopp var jag såå himla nöjd kom jag ihåg!
 
 
Vintern 2011 hoppade jag för första gången 1.10 med henne, och efter det började vi hoppa stadiga rundor på 1.10-1.15 när vi hopptränade. Vi startade många lokala tävlingar och klubbtävlingar, inte alltid med så bra resultat men det gjorde ingenting, jag älskade ju ponnyn.
 
 
 
Vi startade en sista lokaltävling tillsammans, som slutade med ett stopp.
 
 
Jag kommer aldrig att glömma Mirran, hon har lärt mig sjukt mycket och även om jag saknar henne jättemycket vet jag att hon har det bra. 30 September 2012 satt jag på hennes rygg sista gången. Jag älskar dig <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stallet

Halojj
 
Nu ska trötta jag snart åka till stallet, egentligen orkar jag inte, men jag tvingar mig själv. För Zlatan, såklart ;)
 
Har inte så mycket mera att skriva om. Ni får gärna tipsa om saker att skriva om och säga vad ni vill läsa om. Har planer på att skriva som johanna gjorde, om min hästhistoria, men jag det är inget speciellt, eller jag har inga bilder typ. Men jag hittar på något :)
 
 

Fixed Planes

Hej! :) Tänkte bara ta och säga till er att jag vekligen är overexcited, samtidigt som det är surt att liggai  sängen här hemma, när man kan vara i skolan, med alla goa tjejer (killar för den delen med?!)
 
Vet ni vad? Jo, pappas "sambo" stella, har en 'gammal' dator, som jag ska få. När jag åker till pappa imorgon ska jag testa den, och se vad den går för, haha ;). Så om den funkar bra, så tar åker jag raka vägen till siba och handlar en kamera. Nej, men jag har nu bestämmt mig för vilken kamera jag ska ha. 
 
Har kollat runt och gämfört mm. och nu har jag bestämmt mig för att satsa på en Canon EOS 1100d. Dom som jag gämfört denna canon kamera med har Canon kameran varit bäst. Den går för ett hyffsat pris och verkar väldigt väldigt bra :) Så snart kommer jag köpa en helt egen kamera, det kommer bli en sån frihet att kunna fota, exakt när man vill.. 

She dreamed of paradise

Just nu är jag inne i en period där jag känner mig sjukt låg. 
Det känns inte som att jag har någon alls att vända mig till (av mina vänner här hemma, det gäller inte dig Philippa). Det är klart att jag har vänner, men det känns inte som att jag kan lite på någon helt och hållet och det är ingen som ser på mig hur jag egentligen mår. Har jättemånga bra vänner som jag vet finns där för mig och det är verkligen guld värt, men det är just nu jag behöver den där bästavännen som jag inte har nära till hands. Philippa, vad gör du i Nacka when i need u? Haha.
 
Jag är alltid den glada av mina kompisar, skrattar, är glad, galen och flummar sönder. Men när jag för en gångs skull är helt tyst och inte orkar vara den där glada personen som jag brukar vara, då blir jag kallad sur, tråkig och "varför är du så sur". Det handlar inte om att vara sur absolut inte! Jag blir bara sjukt ledsen i perioder och det är ingen som egentligen märker det. Jag brukar försöka att inte visa hur jag känner, absolut inte gråta inför andra osv, listan kan göras lång.
 
Ni vet inte om det här, men för knappt en månad sen förlorade jag min bästavän jag har känt sedan jag var 3 år. Tänker inte säga något mer då det är drygt mot den personen och jag vil inte hänga ut någon på nätet. Men det tog sjukt hårt på mig, även om jag inte riktigt har visat det. 
 
Men samtidigt som jag mår så himla dåligt just nu är jag så jäkla lycklig!

Jag behöver inte dem i mitt liv som bara får mig att känna mig oönskad och ledsen. Jag är så sjukt glad att jag har mina andra vänner som är bäst, och ni vet vilka ni är. (L, E, E, M, R, B)
 
Jag har fått chansen att få rida världens finaste ponny åt Roo Gård flera dagar i veckan och snart så kommer våren, tävlingar, påskmeetinget och massa annat kul. Bara för att jag inte riktigt orkar just nu betyder det inte att jag inte är samma glada,, galna Johanna längre. Jag kommer komma tillbaka, starkare än förut.
 
 

I'm alive bitchezz

Ush, är hemma idg, för jag har sjuuukt ont i huvudet, och mår illa osv. Har inte feber, så jag hoppas att det inte är influensa. 
 
Idag så åker jag till stallet fram mot kvällen, rkar typ inte röra mig.. :/
Miss you best friend :'(

Dagens planer

Godmorgon! Idag börjar jag klockan 5 över halv nio, har engelska och sen slöjd fram tills lunch. Sedan har jag SO och sist musik, slutar runt halv 3. (Tyvärr) kommer jag vara kvar i skolan tills 4 då jag måste gå på mattestugan.
 
Efter skolan är det hem och äta middag för att sedan åka upp till stallet! Jag skulle sitta på Capri men jag vet inte om det är riktigt bestämt då hon står i Kulles nu ju och inte går med på några lektioner, men eftersom att jag ska rida henne flera andra dagar i veckan så kanske jag ska rida henne ändå. Aja, måste gå mot bussen nu men vi hör senare!
 
Shit vad gammal bild på mig alltså haha!
 

Godnatt

Säger godnatt till bloggen för min del just nu. Har skrivit ett långt inlägg om mig som ingen visste, tror att det kommer bli bra. Jag är sjukt trött nu så jag tänker faktiskt gå och lägga mig.
 
Godnatt!
 
 

Hemma

Nu har jag kommit hem. 
 
Jag åkte ut till stallet 13:30 och kom ut 14:30 ungefär. När jag kom dit så "bytte jag om"=satte på mig överdrags byxorna, ställde fram rykthinken, togfram lite andra grejor osv. sedan hämtade jag in Zlatan, gissa vilken häst som verkligen vill gå in? Inte Zlatan denna dag, nej har bara strök öronen bakåt och vände rumpan till när jag kom i närheten, men mitt trick är att gnägga med en app på mobilen, ibland funkar det, ibland inte, idag gjorde det inte det. Men jag tog en tuss hö och lockade med, då gick det, bus häst ;) 
 
Jag tog in honom och fixade med honom..
 
Haha, otroligt fint?! ;)
Om ni inte förstår så är det min lilla fina måling över stall tuna, och den lila/rosa "slingan" är vart jag gick. Denna ritning är inte alls lik typ, eller parkeringen sträcker sig inte så långt, stohagen och ridbanan är lite annorlunda placeringar av osv. osv. Iallafall. 
 
Jag gick ut en runda med Zlatan, det var tänkt att jag skulle rida, men jag frös så mycket om fingrarna så jag ångrade mig. Det gick bra att gå iallaflall, zlatan har blivit über duktig på att gå ut/rida ut själv, kort iallafall, min duktiga kille :) 
 
Sedan när jag kom tillbaka då mockade jag och gjorde hö, sedan upptäckte jag att det var 1timme tills bussen gick, så jag slängde på sadeln och tränset. Skrittade fram honom ett litet tag, sen började jag trava lite och sedan GALOPERADE jag... Wiihi, vågade mig på det idag. Det gick super, men han var lite busig, hehe. Trode han skulle busa ännu mera, men det gjorde jag inte, så nu kör jag igång. Nu ska han fasiken inte stå och vila hela dagarna ;)
 
Men nu är jag ta mig fan sjukt hungrig (Jag vet, min mun är full av elaka grodor, eller hur man brukar säga haha) så jag tänker typ koka pasta, eller vänta tills det blir mat och ta en macka nu. 
 
 
 
 
 

Jag är med och tävlar!


Påväg till stallet

Det var roligare än jag trode att åka skridskor och jag är nöjd nästan att jag inte åkte till romme. Då jag slutade 12:15 idag.. Eller jag fick gå hem när jag ville, fast inte föräns efter 12:00 :) så nu är jag påväg till zlatan, tror jag tar sadel och rider på banan, och börjar passet med en skritt "runda" :) Först tänkte jag avsluta med det, men sen kom jag på att det är smartare att rida ut först när det (förhoppningsvis) är ljust.
Ha en bra eftermiddag, uppdaterar er när jag kommer hem
/ Philippa


Min hästhistoria del 1

 När jag var 3-4 år började jag rida lektion på en ridskola som heter Hjälmsättra Gård, 
dem hade nästan bara shettisar på den tiden. Jag red där i ungefär tre år, samtidigt som min storasyster. Jag gick på några ridläger och så. Jag kommer ihåg att min favorithäst var en vit shettis som hette Apollon, så himlaa söt var han!
 
Bild: hjalmsattra.se
 
När jag var 7-8 år kanske bytte jag till Roo Gård som jag rider på nu.
 
I samma veva blev jag medryttare på en svart shettis vad namn Köls Caputt (Putte). Jag red på honom i 2-3 år nästan. I början stod han i ett stall på vallentuna. När jag "provred" honom hade han precis haft fång och var inte igång alls. Men jag kommer ihåg att jag var överlycklig iallafall och satt där och sken som en sol när han tog några travsteg. Jag red honom i ett år ungefär när han flyttade till ett stall här i Åkersberga. 
 
Väl här hemma började jag rida honom lite oftare, red mycket med min kompis Vilma. Hon red också på en shettis och vi red ut tillsammans, hoppade (eller ja, försökte iallfall).
2009-2010 togs tyvärr Putte bort pga. sin fång. Kommer alltid att sakna den ponny, så himla söt var han!
 
 
 

 
 
Under tiden med Putte hade jag inte ridit någon speciell ponny på Roo, utan red lektion en gång i veckan bara. Jag var på jakt efter en ny medryttarponny efter ett tag, vilket ni får läsa om i nästa del!
 

Veckans planer

Nu har ju halva veckan gått, men skit samma.
 
Onsdag (idag): Först friluftsdag och skridskor åkning. Sedan ut till ZLatan fortast möjligt, har inte ridit på ett tag nu, så kommer tvinga mig göra det idag :)
Torsdag: Skola, sen Zlatan, men vad jag gör med honom är ett ? frågetecken ?
Fredag: Kort skola, efter det så ska direkt ut till Zlatan & rida.. ut? :) 
Lördag: Mamma följer nog med ut till Zlatan, hon mockar och gör hö (mohahah) medans jag rider. 
Söndag: Vill rida en mysig uteritt med Nellie, hoppas det finns någon som nellie kan låna (en häst menar jag då) :)
Pet, pet! :D
 

Saknaden är stor..

No one can break my love to you.

Godmorgon!

Börjar kl 9 idag, har först svenska fram tills lunch. Sedan har jag engelska, sen mentorstid och sist men inte minst specialidrott. På spec. idrotten är det teori uppe på Skånsta så kommer nog därifrån hyffsat tidigt iallafall. 
 
Har jättebråttom till bussen nu men vi hörs senare! Har ladddat upp med massor av tidsinställda :)
 
 

Gónatt

Så grymt trött, orkar inte skriva så mycket, men jag kämpar fingrarna över tangentbordet, ingen dans på rosor om man säger så ;)
 
Nu ska jag gå och lägga mig, även om jag har lång sovmorgon imorgon. Vill vara pigg så jag kan åka fort på mina skridskor, haha. Frågan är om jag kommer itta på rumpan eller om jag kommer stå ostadigt, men på fötterna imorgon?! Det är friluftsdag, de flesta ska till Romme och åka skidor, men av privata anledningar så följer jag inte med, utan jag ska åka skridskor, man fick välja mellan skridskor, skidor & curling. Hmm, svårt? Curling säger jag bara nej nej nej till, så otroligt, hur ska jag säga det? SKITTRÅKIGT. Man typ slänger iväg ett klot och sedan sopar lite, man bah 'waaaaaaoooow :O' Nej, men jag vil bara inte änns testa curling. Och när skidorna stöks från min lista, så fick det bli skridskor, inte världs kul då ALLA mina klass kompisar ska till romme, men det är väl ok, jag gillar att åka iallafall ;) Men jag har sovmorgon till 10:30. Så jag går väl upp runt 7-8.. Och ja, det är typ sent för mig.. 
 
End of story, godnatt nu bästa läsare!

Johanna löööve uu.

 
"philippa är en av dom personer jag trivs otroligt bra med, hon är rolag(rolig), lättsam, snäll och världens bästa helt enkelt. Dock inte lika galen som jag kanske."

Fan vad jag saknar dig bestie.. :( Mitt liv är inte helt när du inte är här, önskar att vi bodde närmare varnadra, fuck nacka :P Du får komma så fort du bara kan, du vet när okeyyyy?! 
 
Du, du har nog inte sett min flummigaste sida, då ligger vi å donken-pingvin nivå, om inte högre, haha ;)
I love you världens bästa friendo♥ detgörontattintehadighärkomhiiiiit! 
 
 

Godnatt

Ska börja med att berätta om en riktigt rolig nyhet som hände idag! Men egentligen inte så kul.
 
Jo, det är så att Capri är för pigg för de lite mindre barnen som rider på Roo Gård. Därför ska de försöka låta ut Capri på foder eller sälja henne..
 
Men det roliga är ett jag idag fick ett sms från min tränare där hon frågade om jag ville hjälpa till att rida Capri några dagar i veckan förutom hoppningen varannan fredag! Jag tackade ja och ska rida Capri varannan fredag, måndagar, onsdagar och söndagar. Hon kommer stå uppe på Kulles, Roo Gårds privatstall och hon flyttades upp redan idag.
 
Evelina (http://karamellponnys.blogg.se/) ska också hjälpa till att rida Capri, på måndagar, varannan fredag och vissa onsdagar, iallafall som det ser ut just nu.
 
 
Ska iallfall göra mig iordning och sen gå och lägga mig. Godnatt finaste bloggläsarna! :D
 

Hej alla glada o sura

Förlåt att jag inte hållit updatering.. Så inget mer om det nu. 
 
Dagen i skolan har varit super, eller i själva skuulan var det bajs, jag försökte göra diagnosen på matte kapitlet, men ingen har fkn respekt, alla bara babblar o babblar o stökar o springer runt. Medans jag försöker koncentrera mig.
 
Men sen efter lunch så åkte vi till björknäs skolan, vi var på besök där, för till nästa termin måste vi på boo gård (som bara går up till 6:an) göra skol val, och jag väljer då björknäs eftersom jag bor mittemot, sorligt nog ska ingen i min klass byta dit :'( Men iallafall, i björknäs var det super, jag och victoria skrattade o skrattade o skrattade o skrattade o...... skrattade. Sen efter skolan så gick jag hem, och sen tog jag bussen och mötte mamma vid forum, och så åkte vi till veterinären och hämtade dino. Och det förstår ni nog inget av, eftersom jag nog inte berättat.
 
Jo, Dino har fått ögon inflammation, så igår åkte jag och mamma in till kliniken med han. Dino skötte sig inte alls, veterinären kunde inte göra någonting typ, han bara sprattlade och höll på. Så idag lämnade mamma honom hos veterinären, och så var han där hela dagen, dom fick ge honom lungnande, så han somnade sedan kunde dom undersöka honom, igår så kunde dom inte det, för som får inte äta innan, det hade dino gjort igår.
 
Sen när vi hade hämtat dino så åkte vi till Zlatan, jag mockade och gjorde hö osv. Så nu ör vi hemma, och jag är rejält trött. Tänker bara slappa framför tv:n ikväll..
Puuus girl (and boys) :)
 
 

Visste ni att...

> Jag fick idag en förfrågan om ett erbjudande som är väldigt roligt, det kommer antagligen upp på bloggen ;)
> Jag älskar färgen marinblå, speciellt att ha i ridningen.
Jag älskar Mc Donald's och äter där ca 3-4 dagar i veckan (detta är något du måste veta för att vara en äkta "Johannizzer")
> Philippa är en av dom personer som jag trivs otroligt bra med, hon är rolag, lättsam, snäll och världens bästa helt enkelt. Dock inte lika galen som jag kanske.
 

Kameraproblem

Jag har en egen systemkamera, en Olympus E-330. Den är inköpt för cirka 2 år sen men den är väldigt gammal och inte alls bra. 
 
För det första är den ful och klumpig. Den hackar upp sig hela tiden och jag kan bara andvända mitt macrozoom till den och det kan man inte zooma in och ut med. Är riktigt irriterad på den.
 
Därför säker jag nu efter en ny kamera, och har kikat på en vid namn Nikon D-3100. Den kan man också filma med och det är guld värt! Har hört från flera håll och kanter att den är bra så jag ska spara ihop till den nu.
 
 
 

Dagen

Kom till skolan vid 9 ungefär, hade först ett No prov vilket gick helt okej. Sen hade vi lunch och sedan bild. På bilden blev jag rejält osams med min bildlärare, usch hatar henne! Vill inte hänga ut någon offentligt på nätet, så förlåt P, det behöver inte vara ditt fel att du har en attityd som en femåring! ;)
 
Efter det skule vi ha idrott, men vi fick istället något papper vi skulle fyla i och sedan skulle vi kolla på Skol DM i innebandy. Drog därifrån vi kvart över 1, tog bussen hem.
 
#fuldagidag
 

Mål för mig och Capri VT- 2013

Debutera lokaltävling. 
Ska försöka att vara med på lokaltävlingarna som är på roo om jag får chansen till det, LD-LC nivå.
 
Rida henne mer i dressyren och jobba henne mer i form. 
Vill rida henne mer i dressyren och få ner henne meri formen så att hon inte springer så mycket.
 
Få henne lugnare och rida mer jämna rundor. 
Rida lugnare rundor, få henne att inte vara lika pigg på hoppträningarna.
 
Komma ut mer på tävlingar.
Ska försöka få chansen att tävla henne mer och sätta felfria och jämna rundor på 80-90 höjd.
 
 

Godmorgon!

Idag börjar jag 9.15, så det är skönt med lite sovmorgon. Först har vi No, sedan lunch, sen bild och sist idrott. På idrotten ska vi inte göra någonting utan vi ska bara titta på Skol DM i innebandy så det är väldigt skönt.
 
 

Tips - hur du fotar en häst på bästa sätt

Är inte sådär jätterfaren inom fotografering eller så men tänkte dela med mig av mina tips jag andvänder mig av när jag fotar hästar!
 
Få hästen uppmärksam mot kameran - Det kan vara sjukt svårt att få hästen att titta på kameran med öronen spetsade och se glad ut, eller hur? Därför finns det några bra knep till. Jag brukar använda appen "Horse Piano Free" som finns att ladda ner gratis för dig som har iPhone. De hästar jag har testat detta på har genast vänt sig om mot mig för att se vad det var som lät. Det är ganska bra att vara tre dock, då det blir lite jobbigt att hålls i en stor systemkamera och en gnäggande mobil i två händer!
 
Fin bakgrund - Alla bilder med din ponny/häst blir ju mycket finare med en fin bakgrund, eller hur? Du behöver inte leta upp bästa ängen du kan hitta utan ibland räcker det att gå några steg bort där det var ett snötäckt träd eller så, tex.
 
Har mer tips ang. själva fotograferingen men känner att det inte är så intressant så skippar det, hihi!
 
 

Veckans planer

Måndag: -
Tisdag: Först skola, sedan hem eller vara med någon kompis.
Onsdag: Först skola, sedan hem och ta det lugnt, slutar vid 5 så brukar vara rätt trött då om man säger så hehe!
Torsdag: Först skola, sen vara på mattestugan ett tag, hem och käka och sedan dressyr! Kommer sitta på Capri.
Fredag: Först skola, sen hoppträning! Är sjukt taggad.
Lördag: Kolla på Ponnycupen i stallet som börjar 14.00, sedan eventuellt sova över med Jossan.
Söndag: Utbyteshoppning mot Skånsta på Skånsta.
 
 

veterinären med dino...

Dino (min hund) har sorligt nog fått ögon inflammation. det började igår, såg helt förjävligt ut imorse men nu har det gått ner igen. Men vi ska iallafall till veterinären idag med honom, önska honom alla lycka till ;)
Min pluttis...

Dagens planer

Godmorgon alla underbara läsare! :D där var jag lite väl fjäskig.
 
Vaknade upp med ett ovanligt glatt humör idag, vet inte varför, det är inte så att min extremt irriterande No-lärare har vaknat upp och bestämt sig för att flytta till Thailand och skola om sig till lastbilsförare. Hahaha. Nej där var jag elak. 
 
Dagens planer är iallfall att börja le skola 8.20 och sluta 14.30 ungefär. Efter le skola bär det av hem till moi eller le vän jossan för att kolla på film.
 
 
HAVE A GOOD FUCKING MONDAY EVERYBODY. EAT, LOVE ATT SMOKE WEED. AND GET DRUNK.
 

Monday Morning

 
Godmorgon! 
Idag är det måndag, första dagen i skolan efter helgen. För mig är det inte helt förjävligt, min näst kortaste dag, 8:45 - 14:40. Så 14:40 åker jag direkt ut till min pluttis ponni, kommer nog rida på banan som är riktigt barnvänlig nu haha. Tar sadel och satsar på att jobba övergångar och fattningar. :) Wiih, va kul det ska bli, längtar efter att skolan e slut, redan.. 
 
Glöm inte att lyssna på den passande låten som jag bjuder på↑ ;)
Just a little girl, with blue eyes, and a creepy smile, nothing more..
 

Godnatt

Trött som bara den. Så nu måste jag sova :)
Sov gott alla, uppdaterar er ubderdagen imorgon, så mycket jag kan. :)


Ta mig tillbaka..

Ibiza | Summer 2011 | Cala Salada 

Stallet

Hej! Nu ska jag och mamma åka ut till stallet. 
 
Jag har varit ute och gått en låååång promenad i skogen med dino, gissa hur mysigt det var! ;) Hur skönt som helst att få komma ut när de är spm ljusast, snö som faller från träden och solen som lyser upp trädtopparna :) Super härligt var det. Nu ska jag byta om och åka till stalet som sagt. 
I stalet så ska jag och Nellie gå en promenad med våra ponnisar, ska bli kul. Tror iallafall hon ska ha med Nonni, men vi får se. Zlatan ska iallafall få komma ut. Kanske går in i skogen. Får se :)

Lunch all by me

Skurit grönsaker, stekt majs och potatis, och stuckit en kniv i handen..
Det är väll bara att stå ut, men piss ont gör det och det blöder. Men jag tröstar med god mat, ALL BY ME :)

 


Mot backen

Hej! Sitter i bilen påväg till Hudding, ska åka skidor med mamma. Ska verkligen bli skitkul, är riktigt fint väder också så ja. Slänger kanske upp ett inlägg lite senare under dagen, men tills dess får ni nöja er med Philippa, hihi!


Godmorgon :)

Hej! Har ni sovit gott? Det har iallafall jag gjort. Vaknade runt 9, gick upp och åt frukost, sen satte jag mig med läxorna, fan vad smart en lördags morgon?! ;) Det gick inge vidare, matte taleb är och förblir olösta, punkt, punkt, punkt... 

Iallafall, mina planer för dagen, är att förhoppningsvis hålla värmen och vara ute hos Zlatan och fixa. Vill hinna till hööks innan dom stänger, måste köpa tvål, att smörja med. Vet dock inte vad jag ska göra hos Zlatan, tror jag ska rida, om det inte är för kallt. Fixa, städa lite osv. pyssla med honom, film, fota osv. osv. :)
Ha en bra dag allihopa!
Saknar sommaren...

Godnatt

Är jätte tröött nu, och gästerna vi hade ikväll (glömmt att säga det) har gått hem. Så nu har jag orstat tänderna, och ska byta om till pyjamas och sen ova. Skööönt :)

Knas

Det här är vad jag och min ponny gör medans vi väntar på att få komma in i ridhuset
 
 
 
 

True :')

 
 
Words. Den bästa är ju 'I wish people were like money, so you could hold them up to the light to see which ones are real and which ones are fake' :)

Finn ett fel - avslutad

Vinnaren av Finn ett fel-inlägget är nu dragen och det var Nellie som gissade rätt först. Svaret var alltså att tygeln var bortredigerad på båda sidor. http://nelliejohannesson.blogg.se/ Gå in på hennes blogg idag! :)
 

Klockren

Vi ska ha gäster här på middag.. Och dom har en super-duper stor hund, som för övrigt heter Sookie. Och nu när mamma gav Dino mat så sa hon "kom och ät din mat, innan stora Sookie kommer och äter up den" då la björn (min låssas pappa) till "och kanske dig också". Ni anar inte, hur mycket jag skrattade. Ni får tycka att jag har dålig humor, sån e jag jaoo ;D

Film

Här är en film från i förmiddags, när jag skoj hoppade lite med Dino, haha. Ja på videon ser nu ju hur *mmmh duktig han är på att inte riva ;)
 
Förlåt att filmen blev försenad, men det dampade när jag skulle klippa ihop den, och sen så gick jag och duchade medans den laddades upp på youtube.

Bloggtävling - vinn en design efter dina önskemål!

Nu lottar vi här på Ponnymupps ut en bloggdesign helt efter dina egna önskemål, gjord av Johanna.
För att vara med, följ bara dessa enkla steg:
 
1. Lägg upp bilden ovan på din blogg.
2. Kommentera detta inlägg med ditt namn, mejladress och länken till ditt inlägg med bilden.
3. För att ha större chans att vinna, följ oss på bloglovin!
 
Tävlingen avslutas 28 Januari.
 

Dressyr 17/1

I torsdags var det andra dressyrlektionen för terminen. Jag satt på Capri som förra gången och det gick sååå himla bra.
 
Vi började med att jobba hästarna en stund i skritten, vi gjorde halter vid varje bokstav och lite tempoväxlingar. Sedan kom vi fram trav och då gjorde vi serpentiner ett tag, innan vi gick in på stora mittvolten och körde ruter ess. Den övningen funkar verkligen på Capri och hon lossnade efter ett tag och gick i stadig form nästan hela lektionen. Hade henne i en väldigt låg form och det kändes verkligen jättebra. Sen tog vi en skrittpaus och skulle sedan galoppera, jag fick henne inte lika fin som i traven utan hon sprang bmest, men jag tog in henne på en lite mindre volt innanför den stora mittvolten och jobbade henne, vilket hon tyckte var superjobbigt då hon bara springer för att hon är lat och inte vill jobba och andvända bakbenen. 
 
Jag är jättetaggad tills nästa torsdag då jag verkligen vet hur jag ska göra mer, jag börjar hitta knapparna mer och mer på henne nu :)
 
snuttegoseponnyn


 
 
 

överför

Väntar på att datorn ska överföra bilderna och filmerna klart. Sen ska jag redigera filmerna, klippa ihop dom osv. och redigera bilderna. Sen kommer dom :)

Vill ha Vill ha Vill ha...

Någonting gjorde att jag direkt fastnade för den här tröjan, och jag får seriöst ALDRIG nya kläder, så jag tycker at det är dags att få/köpa en ny tröja, specielt när den är så otroligt snygg och ser skönare än skönast ut. Vill ha den speciellt till sommaren att ha i stalleto ch rida i, om den är tun givetvis. Ååh, I'm lovin' it :)

Hoppträningen förra fredagen

Jag kom på att jag har glömt att berätta om min förra fredag, så jag tänkte ta upp det i ett inlägg nu.
 
Till att börja med mötte jag Jessica, en supersnäll tjej som rider på Roo hon med, på bussen upp mot stallet. Våran tränare frågade oss om  vi ville rida ut på några hästar då dom behöver gå, och det gjorde vi. Jag tog Chiquita, vi skrittade en sväng runt gården, travade lite och så och det var väldigt mysigt, men kallt hehe..
 
 
 
Det var första hoppträningen för terminen och jag trodde att Capri skulle vara väldigt pigg och stark, hon hade bl.a kastat av en tjej i veckan som fick en lätt hjärnskakning. Men hon var väldigt lugn, vi körde gymnastihoppning, och jobbade mycket med serpentiner, bommar, halter och tempoväxlingar. Det gick väldigt bra tycker jag, vi hoppade lite kombinationer och studs och så också och det var kul. Var väldigt nöjd med henne efter denna lektion! :)
 
 
 
 

Finn ett fel

Jag och Zamiro på en Pay&Jump, en b-ponny jag red ett tag förut.
 
Finn ett fel! Den som hittar felet med den här bilden först får en länk :) Alltså den som gissar rätt först.
 
Edit: "Tävlingen" avslutas kl. 19:00 ikväll ;)
 

stallet

När jag kommer hem ska jag fixa en film på dino när han hoppar som ni ska få se sen, och så ska jag visa foton på zlatan som jag har tagit, men nu ska jag åka till stallet.. Vi hörs sen! ;)

/Philippa


Lottar ut en design

Hej! :) Nu lottar jag ut en design, eller vad man ska säga, läs mitt inlägg om det HÄR!

Gina tricot's Grand Prix ridkollektion

Detta är då Gina Tricots nya kollektion "Grand Prix Borås". Jag tycker att det var riktigt snygga grejer med i den här kollektionen och speciellt jackorna och schabraket skulle jag inte tacka nej till.  Dock är inget utav det något jag behöver i nuläget så det får vänta ett tag med att klicka hem dem ;)
 
Om jag har fattat det rätt går kollektionen att köpa på plats på Gina Tricot Grand Prix Borås den 21-24 Februari., men släpps även på Gina Tricot's hemsida den 4 Februari.
 

Kyla=blää

Idag så kan inte änns hästarna gå ute i hagen, för att det är så kallt, vattnet fryser, allt fryser. :( Surt, då jag hade tänkt tt rida ordentligt idag, men det får bli en skritt runda, i skogen, eller någonstanns, vet inte riktigt? :)
Gillar ni kyla? Det gör inte jag.
Söt Capri :')

Länkbyte?

Är du sugen på att ha ett länkbyte med oss? Du ska ha minst 50 unika besökare, för annars tjänar vi ingenting på det tyvärr. Annars är det fritt fram ;)
 
Kommentera det här inlägget om du är intresserad! :)
 

Visste ni att?

• Jag längtar till i sommar när jag ska spendera 4-5veckor med min allra bästa vän, Tova (namnet är en länk)
• I somar vill jag komma över min hopprädsla HELT, mitt mål är att hoppa 70cm :D
• Jag har ont över allt och träningsverk i hela kroppen.. 
• Jag vill aldrig ha tillbaka mitt blonda hår!
• Jag är en nörd av gladiatorerna :) 
• Jag har haft Zlatan i exakt 50 dagar♥
 
 
 

I'm crazy in love

Har ni inte läst ponnyryttarnaa? Omg, har ni inte har ni missat en del av livet. 
 
Inga ord kan beskriva vad jag tycker om den här bloggen, men det är inte bara sättet de skriver på. Det är lixom något specielt med dom här goa tjejorna. Dreas ögon glittrar på ett alldeles speciellt sätt, dom är fyra smp stjärnor som snart kommer bli stora. 
 
Till dig märta: Du är en underbar bestämmd tjej, sten cool och har allt. Du och gus i ett nötskal. Ni är det sötaste, finaste, gulligaste, bästaste shettis par jag någonsin sätt, så otroligt underbara är du och gus. 
 
Till dig isabel: Du också, du är en underbar tjej, det lyser om dig. Du är så snäll, så hjälpsam, omtänksam. Du är du, och du är så speciell, vet inte riktigt vad jag ska säga :') Du och Snobben är grymma.
 
Till er ponnyryttarnaa: Ni rockar fett, ni vet vart ni har erat största fan. Ni är mina absoluta favorit par tillsammans med era ponnyer då. Och dom coolaste, snällaste och glädje spridnande tjejerna jag hörttalas om. Ni är snart på horsespot, vi ska driva eran blogg dit, vi hjälper er ;) Ni är bättre än nellie berntsson, linn olsson, sara carlsson, ponnysanning, dressyrmupparna, alla. Tack för att ni driver bloggen ponnyryttarnaa, utan er skulle det vara rätt tråkigt, och segt att leva, egentligen, utan att jag tänker på det så mycket, ni fyller upp den delen av min vardag som inte Zlatan fyller. Ni betyder lika mycket för mig som Zlatan gör, i sommar ska jag trycka en tröja där det står "I love ponnyryttarnaa", och den tröjan ska jag ha med mig på varje tävling med Zlatan, och jag ska ha med mig den vart jag än går. 
Juste, glömmde säga att ni rider som världstjärnor. 
Puss på er tjejer, jag älskar er♥
 

Hola

Hej & Gomorgon! 
Idag har jag inget speciellt planerat. Ska sätta min lilla mini-pini kamera på laddning, och ta med den ut till stallet. Den är inte alls bra att fota hästar, eller rörelse. Men den duger väll till att fota annat :) 
Först så ska jag nog äta frukost, hehe. Och ta en romenad ute i det kalla med Dino. Åker ut till Zlatan efter lunch, han ska få ett ordentligt pass på banan, jag hoppas till 110% att Zlatan är på bra humör och banan lika så. 
 

Godnatt!!

Ååh, mina ögo vill bara sluta sig, vill bara ligga ner, i en säng och slappna av, orkar ite ducha ikväll som jag tänkt mig, men imorgon ska jag det, sen åker jag väll till stallet vid 12:00 någonting :) 
 
Förästen, vad tycker ni om den nya designen? 

Ny design!

 
Nu ikväll har jag suttit och pysslat ihop en ny design. Blev väldigt nöjd, tycker att den var riktigt snygg! ;)
Vad tycker ni om designen? HISS/DISS?
 

Trött, ont, vill sova

Gud, min kropp är helt nerbruten. Känner mig så svag, kan knappt stå, gå eller orka ställa mig upp. Ligger bara i soffan, helt död och kollar på tv, åt lite chips, men käkarna orkar inte tugga. Vad händer med min kropp? Jo, ag växer. Men jag orkar inte vara såhär trött HELA TIDEN... :(
 
Är ni pigga?

Google bild.

My day ♥

Kännde mig jäkligt ugen på att blogga just nu, så jag snodde mammas dator och som hastigaste loggade in här♥ hade mammas dator innan med, och gjorde en test design, ni kan kolla in den HÄR, sjukt enkel och rätt ful, men aja ;) Juste, en grej jag funderat över är varför smileysarna inte funkar, jag lägger in dom om och om igen, men dom vägrar funka :( Aja. Btw, en ny design är påväg, riktigt sjukt snygg. 
 
Nu till det jag från första början tänkte skriva om, min dag. 

Gick upp runt kvart över sju, är så OTROLIGT morgontrött, helt crazy, men jag kämpar. Iallafall, sen så gjorde jag mig iordning, och 07:40 så gick jag mot bussen, det tar fucking tjugo minuter till bussen, fml. Sen så gick bussen hel (08:00), när jag kom till skolan så hängde jag av mig och mötte mina klasskompisar i klass rummet, lika always. Sen så hade vi SO tror jag, kommer inte riktigt ihåg, men tråkigt och jobbigt var det iallafall. Sen så hade vi någon/några lektioner och en paus, sen så åkte vi med bussen till en simhall (Nacka Simhall.) Där bytte vi om, och duchade, sedan gick vi in till bassängen och hoppade i. Vi skulle simma 8längder, två på rygg, sex på bröst. Det gick väll sådär, jag får grymt svårt att andas när jag simmar, mendet gick väll okej antar jag, eller kan det gå dåligt at simma, ja förståss om man inte kan simma eller om man typ inte kommer nå vart?! 
 
Känner att jag bara babblar, och att det är otroligt ointressant. Men jag kände bara för att skriva, bättre att göra det när man känner för det så at bloggen inte står tom .För det ar den ju gjort nu ett tag, men *hen som vi ska kanske köpa en dator av svarar aldrig, men vi ska typ ringa *hen, eller något, jag vet inte.
 
Sen iallafall åkte jag ut till Zlatan när jag slutat skolan, först mockade jag och självklart glömde jag bort att göra hö, sen tog jag in honom och borstade av, och kratsade alla fyra hvar. Idag var han lugn, och jätte snäll samt super gosig. Sen satte jag på utrustning för att longera, men andra ord, longerings-jord, träns, inspänningstyglar & träns(utan tyglar). Varför jag valde att longera istället för att rida idag, som jag först tänk att jag skulle göra. Är för att förra gången jag longerade honom verkade han trivas super bra med det, han slappnade av jätte fint, och jag tror det var skönt för honom att få jobba lättare, alltså utan en ryttare på ryggen. Idag gick det dock åt h*vete. Han lyssnade inte alls och ville inte alls, men jag försökte ett tag, innan jag gav upp, inte för att Zlatan bråkade utan för att jag frös bokstavligttalat IHJÄL. Det var 18-, ush BURR, fyfan vad kallt det var idag. Sen så tog jag in honom, och isåg att bussen jag skulle hinna med skule jag inte hinna med, eller tror ni att det är mäjligt att göra hö, ta av en utrustning, byta m, sätta på täcken, häga upp täcken, stängao ch låsa skåpet, skölja bettet och mocka i spolspilta på under tre min, hehe, nej det är inte möjligt. Så jag gav upp allt mitt stressande, och sate mig inne i fika rummet och försökte få tillbaka känseln i mina tår, allvarligt, dom var HELT BORTA. Stel frusna, och blääh, det var inte kul ;) Sen så fick jag skjuts hem och världens snällaste Celia, hon har skjutsat hem mig några gånger, och löst dom mest jobbigaste situationerna för mig när det gäller att ta sig hem, tur att vi bor så nära varandra. När vi är samtidigt i stallet, och jag missar bussen, så går ett ljus upp för mig, haha :D 
 
Hoppas ni får en super bra Fredags kväll, och en bra helg. 
Min stjärna, ingen förstår hur mkt du betyder för mig, mitt allt♥

Kvällsprat

Hej! ligger i sängen nu och bloggar från mobilen. Då det var jag som skrev Ponnyakuten-inlägget så tänkte jag att jag tar kupp det här i ett eget inlägg.
 
För det första får alla våra läsare ha precis vilken uppfattning och åsikt om oss och våran blogg som dem vill. Vi tar gärna emot kritik, och kommenterar du en nedlåtande kommentar släpper vi det oftast och glömmer bort det.
 
Men allt det här tjafset om Ponnyakuten-inlägget är bara löjligt enligt mig. (LÄS: enligt mig).
Liksom, hjälp, det är inte första gången i världshistorien två bloggar har skrivit liknande inlägg ;) Mitt inlägg är likt det Tova skrev, det håller jag absolut med om. Men det är inte kopierat rakt av. Nu släpper vi den saken!
 
Och sen var det det här med en bloggdesign alla påstår är härmad från Ponnysmurfarnas. Jag kan säga direkt att så är inte fallet, så nu låter vi det lugna ner sig också.
 
Alla får jättegärna kommentera, både kritik och andra saker men inget mer tjafs om kopiera/härma-grejen! :)
 
Kan också tillägga att både jag och Philippa har tagit åt oss från alla olika kommentarer, och i fortsättningen kommer inget från vår blogg vara kopierat av ponnysmurfarnas. Vi ska köra vårat egna race och hoppas att det räcker långt ;)
 
ha en bra kväll allihopa. 
 
 
/Johanna
 
EFIT: Inlägget är nu borttaget så att fler slipper irritera sig på det ;)

Känner någonstanns

Att allt gått förlångt nu, vi vill inte ha några fler kommentarer om att vi kompierat ett enda skit, förstått? :@ Ni förstör bara våra dagar ,co hdriver oss till vansinne. Snälla, snart lägger jag ner det här hoppet. Jag orkar inte länge till, jag vet att man 'måste' kunna ta elaka kommentarer ,men jag orkar inte med att alla tjatar på att vi är en dålig kopia på ponnysmurfarnas, fine tack, nu vet vi att ni tycker så, bra då räcker det. Försök skriva kritik eller positiva kommentarer om du ska skriva till oss. FÖRSTÅTT? 
 
herregud att ni änns orkar

Nu blir jag trott på dehär.

Alla tjatar och tjafsar om att johanna kopierar från ponnysmurfarnas, osv. osv. och när jag säger att det räcker kommer EN TILL och skriver att johanna härmat, kom igen. Kan ni bara sluta eller?

Jag har verkligen ingen lust alls att blogga just nu, verkar som att få uppskattar det och allt tycker ni är kopierat tydligen. Förstår inte varför ni inte bara kan ge er, skit i att läsa då om ni nu tycker vår blogg är så dålig.

Nu drar jag alla över en kam (eller hur man säger?!) men allvarligt, det är ju få som uppskattar tiden och jobbet vi lagt ner på denna blogg. :( Känns för jävla tråkigt, då jag trode dethär skulle bli bra, men jo tydligen är vi härmapor mm.

Hoppas ni som tjatar om att vi kopierar har haft en förjävlig dag och till er andra, ha en super fredag imorgon. Vänta er ingen uppdaterig från mig, men det kanske dyker upp nått, och om ni har tur så är det också kopierat, som resten av alla skit.
/Philippa


Herregud

Vad är det vissa av er inte fattar? Tror ni det är kul att sitta och blogga när alla kommenterar att vi härmar fantasias, ponnysmurfarnas osv. Snälla ge er själva. Om ni nu (uppenbarligen gör ni det) tycker vår blogg är så dålig och helt kopierad, VARFÖR LÄSER NI?
Tror ni det är kul att blogga eller, inte när ni bara skriver massor av dumma kommentarer. Ni som skriver att våran blogg är kopierad, dra åt helvete.


Dagens PLaner

Ursäkta mig om det blir massor av stavfel men jag har jätte brottom, så jag måste få det här klart FORT :D
 
Går i skolan 08:45 (sovmorgon) - 15:00, tror jag. Sen så åker jag ut till Zlatan, igår fick han stå, för det var snö storm ute, det gick inte att rida, men jag hoppas att jag kan rida idag :) 
 

Vi hörs efter skolan, hejdååååååå xD

Plugg to do..

Halloj! Ber om ursäkt för säämst uppdatering, måste bli skräpning på dehär nu. ;) Iallafall, varför jag inte riktigt uppdaterat, är för atr jag ständigt har ont i huvudet, är allmänt hängig, och måste verkligen plugga ikapp. Så ja, skolan går föra får jag skylla på. Men snart ska jag få en dator, då ni ;)

/Philippa


Varit hos Zlatan

Har varit ute hos Zlatan nu. Mamma mockade och gjorde hö, medanns jag skötte om Zlatan och gosade med honom jätte mycket, nu har vi nått vårat första mål, BÄSTAVÄNNER♥ 
 
Iallafall, nu har jag precis kommit hem, och jag bloggar från min slowmotion -.-.. Jaja, jag står ut tills jag får min andra dator, har riktigt bra saker på gång nu, wuuuuuup wuuuuup :P
 
Säger godnatt nu, min hjärna och min kropp är helt slut, det blir läggdags tidigt ikväll!

Har ju faktiskt lovat er..

...att ha regelbunden uppdatering från och med idag, men jag har fortfarande ingen dator, fast jo min gammla, lilla. Men den får funka nu ett tag. Iallafall, jag är med Moa och Andrea nu, har sovit över hos dom :) Jätte kul har det varit, kul att få vara tillbaka på lidingö igen. Men snart måste jag åka till Zlatan, vill nämligen hinna rida innan det blir mörkt och hinna mocka innan hästarna sak in och så vidare.. Också vill jag helst vara där vid lunch tid, för då brukar det vara ganska tomt, o det är skönt, fast det är u olika såklart ;) Aja, vi spelar tv:spel, men jag ska ringa mamma nu osv. haha! 
 
detta blev världens värsta inlägg typ, dåligt och kaos.. Men ha en bra dag, bloggar hemma, eller i stallet från mobilen :)
Pet pet :D

Ett drömliv..

Ååh, längtar efter att skolan är slut, och att man får börja jobba, och ha ett eget liv, bestämma själv och inte bo med mamma 24/7. 
 

Jobb:
Antingen så ska jag försöka komma in på att plugga till veterinär, men då måste man typ ha A som slut betyg, någon som tror att jag kommer klara det eller? nevah.. Bra inställning, men kom igen någonstanns vet ajg vart gränsen går. Anyway.. Om jag inte blir veterinär, så vill jag starta eget. Vet inte riktigt vad jag vill starta, lixom i vilken kategori, men kläder eller djur blir det nog. MEN, om jag inte lyckas med att starta eget, vet ni vad? Då ska jag nog jobba som bankman(kvinna). Men annars finns ju alltid Donken i reserv, mohahah.. :D
 
 
Bo & Hus:

Vill bo i ett litet hus, ingen lägenhet, då jag har fobi för trapphus.. -.-, men det får väll bli radhus, eller liten stuga någonstanns på landet. Vill bo i åre, i en mysig stuga, men ja den planen förstördes, läs nedan.
 
Bil:

Åååh, längtar så efter att jag ska få gå till bil affären och köpa mig min Smartie.. Men, då förstörs min dröm om att bo i en stuga i åre. MEN... Jag frågar alltid mamma, vilka jobb man tjänar bra på, och vilka bilar som är billiga, och en dag så sa hon att en flakbil är rätt 'billig'. Dom är också bra, eftersom dom kan ta sig fram bra osv. osv... Så en flakbil tänker jag få tag i ;) Vi hade en på landet förut, eller rättaresagt morfar hade en flakbil, den var blå och hette NISSE! Haha.. 
 
Min framtid, eller vad ska man säga, min drömframtid. Sen har jag ju tusensjuttitre andra drömmar, typ som att ha en gård med en kompis, och en djur butik, I'm kind of crazy, who the fuck cares? : P 
 
 
 

Hantering av en häst

Något jag ofta går och tänker på när jag är i stallet och t.ex mockar, är vardaglig skötsel av en häst. Vad jag tycker att en vardaglig skötsel är, och vad andra verkar tycka..
 
Något jag prioriterar bland det första är att...
Mocka, hur ofrächt skulle inte vi tycka det var om vi var tvungna att sova i vårat egna kiss & bajs? Jo riktigt äckligt. Att mocka vardagligen är en vana för mig, jag gör det varje dag, no matter what. Jag skiter i om jag hatar ponnyn eller om den har kissat ner hela mig.. Jag mockar ändå. Jag visste ju innan jag skaffade häst att man vardagligen är tvugen att mocka, jag storm gillar det inte, men det är inga problem för mig, jag skulle kunna mocka åt alla hästar i stallet, bara hästen slipper sova i sitt bajs.
 
Rykta. Att rykta vardagligen är en självklarhet det med. Jag förstår inte dom som nästan aldrig borstar sina hästar, visst det kan vara lite jobbigt i armen, men det är minst jobbigt av ALLA sysslor med en häst. ;)
 
Sen är det ju massor av mera saker jag gör vardagligen men detta är högst prioriterat.
 
Iallafall..
Haneting av en häst. Något man borde göra varje dag är att skapa kontakt med hästen, närhet, trygghet, tillit och kärlek. Alltså, en häst är ingen maskin, det är ett djur, som också behöver kärlek, och bli omhändertagen om. Jag tycker att vardaglig hantering av hästen är ett måste, och med hantering menar jag inte rykta och rida. Utan att man gosar med den, visar trygghet och visar kärlek, det kan räcka med att sitta inne hos hästen i boxen och typ kolla på den. Eller det kan räcka att pussa den på mulen och krama om den. Jag själv tror att en häst inte tycker om att bara gå ute i hagen och lunka sedan bli in spärrad i en box. Tänk dig själv, det är ungefär som att sitta i fängelse hela livet, fast fängelse är nog lite mera "plågsamt". Men en häst, eller iallafall vissa, blir som monster om dom inte får känna tillit och trygghet varje dag. En häst behöver någon som bryr sig om den, som inte bara "har den".
 
Jag bryr mig om Zlatan till 110% han är no 1 i mitt liv, jag gör vad som helst för honom, vill honom allt väl. Och jag skiter i att det tar 1timme för mig att åka till stallet, för jag vet att Zlatan är där och väntar mig. ;)
Baby you light up my world like nobody else♥

Idag, Imorgon, planer

Klockan 11. skjutsar pappa ut mig till Zlatan. Jag mockar och sådannt först, sedan tar jag in Zlatan, borstar av honom, och sen rider jag nog lite på banan barbacka :)
Klockan 15. tar jag bussen hem till Andrea & Moa, mina kära vänner.. Sen ska jag sova över hos dom, så det blir nog ingen uppdatering, som vanligt. Men iallafall...
På söndag (imorgon) så vaknar jag hemma hos Andrea.. Då gör jag mig iordning, sen tror jag (hoppas jag) att mamma kommer och hämtar mig, annars tar jag bussen & tunnelbanan ut till stallet.

En dator, rock n' roll!

Hej alla läsare :)
Nu är jag hemma hos pappa, jag har sovit här. Har precis ätit frukost, och tänkte testa om min dator, som aldrig funkat förut ville funka idag, och tänk att det gjorde den ;) Så jag tar nog med den hör till mamma. Fast eftersom den här datorn är skit dålig, så kommer snart den kracha, men medans den funkar så tänker jag inte lägga pengar på en ny dator. Men tycker det är konstigt att den funkar nu, jag har haft den sedan typ 2007/2008, och idag är tredje gången den funkar, haha! Tyvär så är den ultra seg -.-
 
Det är ju bra iallafall att den funkar. måste bara köpa ett tangentbord och en mus, för dom är värdelösa på denna dator, mini små tangenter, och musen är helt störd. ;)
Måste säga att min hund ser väldigt bra ut när han gäspar..
 

Godmorgon

Trött på att vara sjuk. Kan jag inte bara bli frisk? 
 

Aja iallafall, det är snöstorm ute idag, lite synd om hästarna som måste vara ute, men dom bryr sig nog inte ;) Och jag är hemma, inne och kollar på tv. Febern har blivit mucho bättre, fast jag har fortfarande jätte ont i huvudet, men hals ontet ha också blivit bättre. Ja och sen är jag ju jääätte trött. 
 
Idag: Åker till Zlatan 15:00 ungefär, och fixar där, rider om jag orkar... Sen så ska jag hem till pappa, och öppna mina julklappar som jag inte öppnat från pappa än, han var ju i frankrike över jul ;) Så ja, jag ska fira jul idag, haha. 
 
Ni får ha en bra dag.. Jag bloggar nog lite ikväll, eller uderdagen något. 
I want summer, and my Renaldo..

Ber så mycket om ursäkt!

Min uppdatering den senaste veckan har veklign varit pissdålig, men det ska bli skärpning med det!
 
Från och med söndag så kommer jag uppdatera er regelbundet och Philippa också, om hon förhoppningsvis får sin dator då! :D Fattar att både Ph och ni bloggläsare är sura på mig, men det har ni all rätt att vara. Ni är välkommna att skicka hatkommentarer också ;)
 
 
 

Homeeeeee sweet home❤

Hej! :)
Vad gör ni då? Jag kollar på tv, och funderar på att baka muffins, eftersom jag redan är tok fet, varför inte bli fetare? ;)
/Philippa(the fetto)


Påväg till stallet

Sitter på bussen påväg till Zlatan, nästa ska jag av och där byta buss.

Idag ska zlatan gå på banan, jag ska rida barbacka :)

/Philippa


Hej

Nu är jag faktiskt skyldig er uppdatering, har så dåligt samvete över att jag inte uppdaterat någonting alls nästan. 
 
Tycker också att Johanna borde skärpa till sin uppdatering. Men det är väll hennes problem, antar att jag inte ska lägga mig i, jag vet att hon inte har det sm lättast. Och förövrigt har inte jag heller det. Dels en anledning till att jag inte orkar blogga just nu, är för att jag saknar min kompisar från lidingö fööör mycket. Ska kanske till Moa på lördag, och vi ska även gå till stallet och jag ska få återse min fina gris, Twiggy. 
 
Just nu. Jag är fortfarande sjuk, har feber, eller får man säga att man har infection, direction-infection vad rolig jag e? ;)  Iallafall, vill inte svika min bästavän bara för att febern förstört mig. S jag släpar mig till stallet. 
 
Igå red jag ut i skogen, med en annan tjej. Det var väldigt blött och ibland kom det som små sjöar, eller snarare över svämmning med lera och vatten. Zlatan gillade inte alls att gå i dom "dikena", så när det kom ett jätte stort dike, så vände jag och red tillbaka. Zlatan typ trippade frma och han var völdigt stressad, nog just för att jag red själv tillbaka. Mitt ute i ingenting, skog bara. Men jag berömde honom jäääätte mycket när han var duktig, och det var han exakt hela tiden. Jag pratade med honom hela tiden ockå, och höll mig själv lugn, och det gick riktigt bra, stora framsteg. Sen när jag kom tillbaka kom hon jag red med typ exakt samtidigt, hon berätade att det kom flera stooora "diken", och i slutet var det snö upp till hennes häst mage, och zlatan skulle inte kunna gå där, det hade varit omöjligt, så det var bra att jag vände, och tur att hennes häst gillar att gå i hög snö, haha! :) 
 
Så idag, kommer jag ta det lite lugnt, rida barbacka på volten, skritt och lite trav, bara bara mysa! 

Nu tänker jag ta det grymt svåra beslutet, oc LOVA er regelbunden uppdatering, vardagligen från och med.. SÖNDAG. För då får jag förhoppningsvis min dator. :D

YEES!

Jippi, nu har vi internet hemma. Men dator saknas fortfarande! 
Fattar ni hur glad jag e eller? :D 
 
Drar till med lite smileysar.. ;) :P :D :) :love: :thumbup: osv. osv.

Dåligt samvete

Hej, igen.
Uppdateringen för mig går inte så bra. Inte för johanna heller!

Igår så hade jag sjukt obt i huvudet. Och idag så har det kommit tillbaka och min hals brinner. Så jag ligger med te och halstabbletter, med dino på magen och kollar på tv.

På fredag ska jag köpa en dator då ska vi förhoppningsvis få internet också, det var slut i lager, men vi fick ett simkort och dom skulle typ skicka hårdvaran till oss. Hoppas den kommer på fredag, och min dator går igång direkt. Då lovar jag uppdatering ;)

Puss & Kram /Philippa


Forum

Hallihallå!
Nu sitter jag på bussen påväg till forum :) Ska inte handla något, bara chilla runt o kolla! Haha!

Sorry för så sjukt dålig uppdatering, men som sagt, jag är utan dator. Men på fredag kanske jag ska köpa en woop woop❤ /Philippa


Gó kväll!

Hej på er! :)
 
Jag fick låna mammas dator lite snabbt, till att slänga in ett sista inlägg för idag. Lite otrevligt att inte höra av dig? haha. Närå, men jag tänkte bara säga hej, och godnatt. 
 
 
Har tänk under kvällen vad jag vill lägga mina pengar jag sparat på, först sparade jag mina pengar till en dator, men sen så började jag tveka på det, och så ja. Jag har tänk spara till massor av olika saker, har kollat på hundar (känner mig ensam?), kollat på iPads, massor av olika datorer, hamstrar (saknar min totte så det gör ONT i hela mig.. ;( ), kollat på katter och marsvin osv. Men tillslut har jag kommit fram till att det är det här jag tänker köpa:
 

seb9709.jpg

En ASUS dator, bärbar, liten o smart. Jag frågade mig själv, vad vill jag ha för dator? och vad ska jag använda den till?

Svar ett: Jag vill ha en dator, först ville jag ha en stationär men eftersom jag har skillda föräldrar känns det bättre att ha en flytt bar dator :) Så jag bestämmde mig för att jag ville ha en bärbar. Var inne på en Appel dator, men när jag kollade så insåg jag att jag aldrig skulle ha råd med det, allvarligt man kan köpa en shettis för mindre pengar, 26 000 kronor, dra åt helvete jävla bajs. Menmen, jag får slita tankarna om apple datorer, dom är överkurs helt enkelt. 

 

Svar två: Bloggning. Alltså, man behöver ingen proffs dator för att blogga. När jag är inne på datorn är det enda jag gör att vara inne på bloggen. Så jag tänker inte lägga så mycket pengar till en dator, när jag bara behöver en enkel liten dator, som inte går sönder direkt, som min förra dator gjorde, jag hann inte ha den i en timme innan den gick sönder, det första som hände var att den gick sönder, den krachar och funkar inte alls. 

Iallafall, så jag bestämmde mig, kollade runt lite och hittade en, för hyffsat pris osv. 

 

Nu är jag sjuukt trött, så jag tänker faktiskt gå  lägga mig, eller snart först ska jag ägna mig åt mina små privat saker, det där lät fel. Höhö, men aja. Godnatt älsklingar!


Påväg hem

Sitter på bussen påväg hem från stallet, red ut med evelina :) Det var rätt kul. Men vi skrittade bara, men vi red till typ noras volt o red i typ 3min haha, då travade jag lite. Han var sjukt fin :)

Sorry för dålig uppdatering idag.. Men jag skrev aldrig några tidsinställda igår, fråga mig inte varför. Ikväll kommer min bror hem, så jag kan inte låna hans dator längre, men han åker nog hem på tisdag, för det tar 1timme o mera att åka till hans skola såååå.. ;) Aja, antar att ni inte är så intresserade..

Hej sålänge! /Philippa


Kvälls promenad /Philippa


Ridpass, nytt & stolsits

Påhittig rubrik, eller vad tycker ni? ;)
 
Ridpass:
Idag så fick Zlatan gå i skritt och trav på ridbanan, jobbade över gångar först, eller ja halt skritt halvhalt skritt halt osv. Han lyssnade ganska bra men hade huvudet uppe i luften. Sedan travade jag fram honom, några varv, han trampade på super. Kunde trava två varv hela vägen runt utan att han snubblade, duktig ponny som lyfter på benen, haha. Sen gjorde jag trav halt skritt, trav halt skritt osv. Han lyssnade super bra, fast i början av "övningen" så var han lite seg och vägrade trava, lyssnade inte alls på skänkeln eler rösten, då la jag på spöet på rumpan, behövde nöstan bara röra honom lite lätt så reagerade han, duttiii! För att träna lite på balansen, så red jag lite av "ävningen" utan stigbyglar, traven va grymt skumpig, och jag har svårt för att "sitta rätt" i en hoppsdel, för i en hoppsadel är man så fri, medans i dressyr sadel är man mer fast klistrad. Men det är väll bara att jobba på det ;). Sen travade jag av honom på halv långa tyglar och skrittade några varv, sen tog jag in honom, borstade av och släppte in honom i boxen, ny torv, nytt gott hö och ett varmt innetäcke (glömde säga att jag myser med honom jätte mycket, vi två är och kommer alltid att vara Beeestizar, min älskling) ♥
Nytt:
Påvägen hem så svängde jag och mamma förbi en byt och köp butik. vi lämnade två par ridstövlar, ett par sånnadär "nybörjar stövlar, alltså av plast, iskalla och skit fula (förlåt alla som har sånna men jag tycker verkligen det..), och ett par vinterstövlar jag hade förra vintern, som jag växt ur, gryyymt sköna och jätte bra, och tillslut ett par mountain horse Jodphurs(hoppas det stavas så?), sjukt bra anvönde dom jätte länge men växte ur dom för ca 1-2år sedan. När vi hade lämnat tillbaka dom var det tänkt att vi skulle köpa skridskor till mig, men det fanns inga i min storlek, så jag kollade på häst hörnana och hittade ett fleece-fodrat ländtäcke, som sträcker sig över ryttarens ben, och jag kollade såklart på det, och bestämmde mig ganska fort att det skulle jag ha, varesig mamma ville betala eller jag skulle betala, men eftersom jag är väldigt bortskämmd och inte vill frysa ihjäl så betalade mamma det till mig. Här är några kassa mobil bilder, om någon e intresserad.
Imorgon så ska jag rida ut med en tjej från stallet. Så om det är kallt kanske jag har detta täcke då. Men med tanke på att han typ blir helsvettig och inte är klippt (än?), så vet jag inte om det är så smart att ha länd täcke, men jag får väll se ;)
 
Stolsits:
Idag när jag red var det ett tantäckelfan som kom fram till mig och sa åt mig att ta fram skänkeln, och säcka som en potatis.
1. Nää, jag tänker inte sitta i stolsits.
2. Jag rider hur fan jag vill, du ska inte komma här med din jävla rök hosta och röra min häst med dina äckliga händer.
3. Man SM ryttare sitter inte som potatisar ;)
 
Sen efter ridpasset, när jag kom in i stallet så sa hon såhär
"när snön ör borta från ridbanan så kan ju jag ha lektion för dig och lära dig hur man ska sitta". Jag tänkte, men sa det inte, "Ta hand om din häst, lär dig rida själv äckel." asså förlåt, jag verkar nog fett bitchig och snobbig, men aja, det är så sjukt synd om hennes häst, hon rider den aldrig, hanterar den ALDRIG, hon borstar eller sköter aldrig om den, men hon ger den energi rik mat. Den var sjukt fin när hon köpte den, men under dom typ 10åren hon har haft honom har han blivit helt förstöd, han är stor och bryr sig inte om små folk, han springer bara över alla. Han sparkar i vägger, han är som ett enda stort odjur, och jag tycker så synd om honom, det enda hon gör när hon rider den, är att skritta på långa tyglar och röka. Och så klagar hon HELA tiden, jag orkar inte med sånna människor, som dels kommer och iprincip säger mig rakt i facet att jag inte kan sitta på en häst.
 
Men som tur e finns det lite bättre människor på tuna också, te.x en tjej idag sa till mig att jag inte skulle lyssna på henne och att jag rider jätte bra :') Glad jag blir.. Så imrogn ska jag och "tjejen" rida ut på noravägen o buusa litt♥
 

Så nu var detta inlägg avklarat. Hoppas ni haft en bra dag!
Bus ponnii, du ser ju för kul ut!

Lycklig

Så lycklig att jag har dig, bästavän, som alltid ställer upp. Lyser upp min mörka vardag och underhåller mitt liv,
 ♥ .J.A.G . Ä.L.S.K.A.R . D.I.G. ♥

Önskeinlägg - Min andra favorit ponny

Detta önskeinlägg är från Lisa (http://hstochfoto.blogg.se/)
 
Rulett hette min andra favorit ponny, han stog också på Östermalms Ridskola när jag red där, men ägs nu av privat ryttare. Tror jag han var D-ponny, vad jag kan gissa, eller maxad C. Vet inte när han är född, men gissar någon gång mellan 1990 - 2005. Han var black, med stjärn. Hur söt som helst. En liten mulle verkligen, tjock lurvig päls och världsa snäll.
 
Han kunde lägga öronen bakåt och jag var som vanligt väldigt försiktig och inte så bestämmd. Typ rädd. Men Rulett gjorde ingenting mot mig, han stog still när jag skötte om honom och i ridningen skrittade han när han skulle, travade när han skulle, galoperade när han skulle och bröt av samt gjorde halt när han skulle. En liten ängel var han, söt som socker, och hade allt som en drömmponny ska ha för mig, charmen, blicken, sättet, personligheten, osv. allt! :)
 
Han heter egentligen något annat "..  ... och något nummer" och kallas bara för Rulett, eller 'kallades'.
Åh, jag och Rulett, min favvo! Ser ni hur söt han är eller? ;)
 
 
 

Stalleeet

Hejhej! Igen..
 
Nu ska jag klä på mig/Byta om från min överstora sov tröja. :) Sen så skjutsar mamma mig till Zlatan, fixar nog mockning och sånnt först, så att det är klart när han får kommain, och tugga lite på sitt hö, sen så kanske jag tar en sväng ut, eller på banan, får se lite. Ska försöka rida där vi red igår själv, får se hur det går? Isånntfall har jag spö med mig, ifall han skulle börja backa och hålla på. Jag vet att jag skrev ett inlägg igår om vad jag tycker om spö användning, men ibland så behövs det, jag tönker inte slå Zlatan ändå, och det tror jag att ni förstår.

Godmorgon!

Idag ska jag och mamma iväg och åka skidor, åhh ska bli så jäkla kul! Första gången på säsongen också. Kommer inte blogga något under dagen utan jag bloggar ikväll när jag är hemma.

/Johanna


Dagens Planer (varning för kort inlägg)

Åker ut till Zlatan nu, efter frukost. Rider och fixar. Ska vara där länge, ta massor av tid till den jag älskar, Zlatan.
Något/Några tidsinställda väntar, men jag har inte hunnit skriva så många. Hoppas ni får en bra dag, jag ska ha det bäst ;)

Photoshop CS6

Ladda ner ett nytt photoshop idag, jag tyckte verkligen inte om Elements 11. Så jag laddade ner och testade cs6 istället. Mycket bättre var det, men jag satt i typ 7år och funderade över hur man förminskade en bild, men efter lite tid och test samt hjälp från Johanna fixade det sig. :)
 
Missade såklart mitt i alla bilder Gladiatorerna fan. Menmen, får kolla nästa gpng, men åh jag som sett fram emot idag, och så missade jag det verkligen typiskt.
 
Iallafall, det här är vad jag pillat ihop denna kväll.
Inte något avancerat eller så. Men det duger väll :D
 

Joker

I detta inlägg berättar jag om en gammal ponny jag känt länge, som jag hittade på en annons en dag.
 
Joker, en fux valack född 95. God hjärtad o pigg, gjorde alltid sitt bästa när jag satt på. Jo såhär är det, när jag gick på ridskolan "Östermalms ridskola", så fanns där en ponny som hette/heter Joker. Jag var lite rädd för honom för han var oftast sur i spilltan, och så var det lite fart i honom i ridningen. Men så en dag, så läste jag på hastnet en annons där det stog ungefär såhär Östermalms Ridskola säljer nu en c-ponny född 95 som inte diggar ridskole livet.. mer stog det självklart, men jag kommer bara inte ihåg. Jag studerade den halv kassa bilden i annonsen, kolla verkligen super noga, och försökte minnas. och vipps så kom jag på. Det där är ju Joker, den hästen som stog på östermalm när jag red där. Vi hörde av oss och han fanns kvar, dom sålde honom för 12 000kr och det är inte mycket alls, visst han är f. 95. men det är nästan ingenting. ;) Vi var påväg att kolla på honom osv. men vi valde bort honom när vi hittade mycket finare ponnyer.
 
 
Lilla Jokern, söt som bara den.

Min fina fjantiga ponny..

blev lite ändrade planer, när Nellie fick låna Lina, en hät i stallet. Då bestämmde vi oss för att rida ut, den vägen som vi red när hon lånade Toosie. Om ni undrar så är Nellies häst Nonni sjuk, så hon kan inte rida Nonni i nu läget ;)
 
Iallafall, som sagt red vi ut. Zlatan var skit fjantig, han var mega rädd för alltid och vägrade gå iblandm och lina som är 29år och halv blind o döv gjorde inte saken bättre när hon också blev rädd. Men det gick rätt så bra. Vi tog lite trav på en liten väg, Zlatan var sjukt fin! zlatan är alltid fin. Sen så vände vi efter ett tag, på hem vägen var båda hästarna mycket piggare, vi tog lite galopp, zlatan skötte sig jätte fint osv.
 
Sammanfattat tyckte jag hästarna va lite väl fjantiga, men jag förstår dom. Stundvis gick det super bra. Zlatan var jätte fin hela tiden och höll sig på tygeln, och han lyssnade prima på mig, när det inte gällde att gå först, nä då backade han bara. ;)
Det här är läskigt enligt zlatan, och värt att hettsa upp sig för:
Grimmor som hänger utanför en hage
Hästar som bajsar och rör på sig
Skottkärror
Hösillage
Människor
Tanter som hugger ved
Skrikande barn i barnvagn
Broar
Skyltar som ligger och står upp
Beckar som rinner
Tidningar i astpåse som fladdrar lite
osv. osv. osv. osv.
 
Men trotts allt han är rädd för är han världens bästa fjantigaste liten plutt ponny♥
 
Just nu. Jag och mamma har precis kommit hem, vi ska äta lunch och sen ska jag bara ta det lugnt, och sitta vid datorn eller tv:n. Eller jag vet inte riktigt vad jag ska göra.
 

Önskeinlägg - Min första favorit häst

Detta önskeinlägg är från Lisa (http://hstochfoto.blogg.se/)
 
 
För många år sedan, för längesedan. Så red jag på en ridskola som ligger inne i stan, där min pappa bor. Ridskolan gick jag på ett tag, typ några år, sedan slutade jag lite med hästar innan jag fick plats på en ny ridskola. Iallafall, ridskolan hette ryttarstadion (Östermalms ridskola). Men nu har den lagt ner, eller det talades om det på nyheterna för ett tag sedan :(
 
Favoritponnyn hette Röding och han var en c-ponny på 135 cm ungefär gissar jag. En smal och lätt ponny som var ur gullig och jätte snäll. Jag var jätte rädd för honom, jag brukade gå in till honom, men vågade aldrig gå ut, för jag trodde han skulle sparka mig. Men en sån som Röding skulle aldrig göra det.
 
Han var en ponny med hjärtat på rätt ställe som aldrig busade och var super snäll och lagom pigg.
 
Jag red honom varje gång nästan, om och om igen. Han var min favorit ponny innifrån o ut o det är han än idag, om jag bara fick träffa honom igen ♥ Jag lärde mig att rida på honom, trava, galopera, skänkla, bromsa och ja nybörjar grunderna helt enkelt.
 
En gång när jag satt upp så skenade han ut ur ridhuset och jag trillade av ute i leran, då var jag skit rädd jag grät hela lektionen och ridläraren lät jag inte släppa taget om rödings tyglar. Då var han snäll men jag vågade ändå inte, fast sen nästa lektion gick det bra igen. Minns händelsen som igår, min första avramling, å jag glömmer aldrig det. Från min lilla prins, Röding. Jag älskade honom lika mycket ändå. Även när jag skulle leda upp honom till ridhuset, veckan innan avramlingen, så sparkade en häst röding när jag gick honom så han galoperade ut ur stallet, och gången var för trång när han sprang iväg, så jag flög in med knäet RAKT in i en spillt vägg, där nere också där det är järn. Jag hamnade precis i "spark läge" inne hos en häst som heter Joker, det var tur att Joker inte blev rädd eller sparkade och att jag inte spräckte knä skålen. ;) Men jag älskade röding fortfarande lika mycket. Inget kunde bryta vårat band, och våran vänskap.
 
tyvärr så hittade jag ingen bild på röding, hur mycket jag än letade runt :(
 

Detta visste ni inte..

~..Dino heter egentligen "Koppartrollets Aladdin"
~..Jag har 18 dagar kvar på min photoshop :(
~..Jag lovade mig själv att sluta tjata om att jag vill ha saker när jag fick allt jag önskade mig, en häst, men det går inte enligt planerna riktigt.
~..Jag har helt slutat med ridstrumpor, och hatar dom.
~..Det var jag som kom på namnet "Dino"
~..Jag har uppfunnit ordet kynteba, det betyder "du kan ju inte bara".
Random shit, men aja.

Dagens planer

Här kommer mina planer för dagen :
smörja mina tår
klippa mina näshår
ducha min vänstra armhåla
osv.
det bubblar i min mun när jag äter bubbliz.
 
Okej seriöst nu, Idag ska jag...
...Vara hemma och typ "fixa"?
... Åka till Zlatan, fixa i hanns box, ta in honom, sköta om honom, och sedan kankse rida eller longera?.
...Kolla på film och ta det chiiiill xD
 

Följ oss via bloglovin!

 
 
 

Trött

Är sjukt trött, efter denna dag. Jag har inte gjort ovanligt jobbiga saker, typ ridit och latat mig framför datorn. Men jag sover dåligt, vaknade inatt och hostade tills jag nästan spydde. Nu tänker jag slå på en film och gosa ner mig under en filt, med en kopp varmchoklad (eller te, inte bestämmt mig), med Dino ovanpå, haha :)
 
Filmerna/Filmen från när jag "hoppade" idag kommer imorgon, orkar inte redigerade dom osv. nu.
Godnatt Sov gott!

Spö användning ur mitt perspektiv

Spön är ytterst vanligt bland ryttare, och används på olika sätt.
 
Spön är helt ok för mig, om man inte slår hästen t.ex om man piskar hästen när man ska gå från halt till skritt, utan att änns försöka med skänkeln. Det är inte heller okej att slå hästen med spöet, så som djurmisshandel osv. Men att rida med sitt spö, hålla det i handen för att bara visa att man har det, eller en lätt "dutt" på rumpan om hästen inte lyssnar på skänkeln och rösten, då är det okej att lägga spöet på rumpan, inte överdrivet. Visst du kanske har en seg häst som inte går framåt, din häst går mindre framåt om du upprepat piskar den med spöet på rumpan, på på på lixom.
 
Litet kort åsikt inlägg. Håller ni med mig, Är spö ok om man inte slår hästen?

Outfits

 
 
 
Två stycken nästan identiska outfits, alltihop från Hööks! Själv tycker jag att båda "outfiterna" är stilrena och riktigt snygga. Ett budget-alterniv som jag lätt skulle sätta på min häst!
 
Superbra alternativ för de som inte har råd att köpa så dyra schabrak och kavajer för 6000:- ;)
 

Dagens blogg- vinnaren

 
Lisa Chröisty blev dagens blogg vinnaren! :D Tyvärr hadde vi inte något speciellt "pris" denna gång men håll utkik efter nästa gång då vi kommer ha ett pris för den som vinner.
 
 
 

Kvällen

Blev förövrigt ingen bio idag, vi skulle ta det en annan dag.
 
Hej alla bloggläsare! :D
 
Ikväll ska jag och pappa köpa pizza, och sen mysa framför en film med coola och lite choklad! Eller ja.. mysa med min pappa är kanske fel ord, då vi sitter i varsin ände av soffan och tittar på Millenium-filmerna med varsin chipspåse, hahaha. Men ni får ha en jättebra kväll! Återkommer med uppdatering om några timmar ;)
 

Jag är med..

 
..och tävlar om ett Legacy Gold Medal schabrak från Hööks hos Tova och Lina! Var med du också här.


Jag är med

Var med du också, men jag tänker vinna haha :)

förmiddagen avklarad

Hallo!
 
Nu har jag och mamma precis kommit hem, jag käkade drive thru på donken (stamkund) men jag lovade mamma att det var sista gången på donken denna månad ;) Iallafall, innan jag åt osv. så var vi i stallet, mamma mockade och fixade höet somvanligt. Medans jag red Zlatan på volten, han var oerhört seg idag. Jag krävde inget alls utan lunkade bara runt. Sen i slutet ställde nellie fram ett hinder, som låg på ca 30cm haha! Hoppade det i trav, och har aldrig ridit Zlatan så seg som idag. Hoppas han piggnar till, emn han har väll sina dagar antar jag :)
FILM KOMMER!
Puss på dig med Zlatan♥

Önskeinlägg - Mina mål med Zlatan, framtiden

Detta önskeinlägg är från Lisa (http://hstochfoto.blogg.se/)
 
Mina mål med Zlatan: Först o främst är det att lära känna honom, och att vi ska bli bästa kåååååmpisar ;) Men för 2013 är mina mål:
Träna för tränare regelbundet.
Få honom att lita på mig och känna sig trygg med mig
Hoppa 70cm. (inget jätteviktigt, men jag vill för första gången hoppa 70cm med min prins)
Trickträning, så som "Buga" o.s.v.
Ha riktigt kul, och ladda inför 2014 och satsa på Pay & Jumps osv. :)
 
Framtiden med Zlatan:
Jag ser fram emot att tillbringa många år framåt med Zlatan. Och mitt "största" mål med Zlatan (just nu) är att hoppa 1m. Sen när jag klarat det sätter jag ett nytt mål. ;)

 

Hoppas du, Lisa, och alla andra läsare gillade detta inlägg!


Dagens planer

 
Ska till Täby Centrum med några fina vänner och troligtvis gå på bio. Ska bli riktigt kul då jag inte har träffat dem på ett tag.
 
VAD SKA NI GÖRA IDAG? 

goodmorning

 
Har precis vaknat, ska gå upp och göra frukost nu. Ville bara säga hej och godmorgon typ, så att ni morgonpigga själar vet om det ;)

i min mobil

Sida 1                                                                       Sida 2
 
Okategoriserat                                                                 Internet
 
 Spel
 
Gick i Philippas fotspår och gjorde ett sånthär inlägg. Tänkte att det kunde vara av intresse! :)

Alla appar jag har på min mobil

Kalender - Bilder - Kamera
Onödigt, en mapp som jag i har: Videor - Kartor - Påminnelser - Game Center - Väder - iTunes - Musik - Kompass - Aktier. (nu är jag inte i mappen längre..)
-Anteckningar - Klocka - Tidningskiosk - App Store - Inställningar - Safari - Kalkylatorr - Röstmemon -
Kontakter - Mail - Kik - Passbook - Telefon - Meddelanden - WhatsApp - Spotify -
Saker, en mapp som jag i har: Big Day Lite - Res i STHLM - Skype - tv.nu - YouTube. (nu är jag inte i mappen längre..) -
Spel, en mapp son jag i har: -Impossible - Angry Birds - Temple Run - DoodleJump - Ice Cream Jump. (nu är jag inte i mappen längre..) -
Foto, en mapp som jag i har: Instagram. (nu är jag inte i mappen längre..) - Horsepiano Free -
, en mapp som jag i har: Facebook - Blogg.se - Quizkampen.
 
Har inte så mycket spel osv. på min mobil, då tar minnet slut, jag är pro på att fylla mitt fotoalbum ;)
 
 
 

Dagens blogg

Nu kör vi en Dagens blogg!  Reglerna är följande:         
1. Kommentera detta inlägg med ditt namn samt bloggadress, skriv något i stil med " Jag är med "
 
För att ha ökad chans att vinna kan du lägga upp bilden över på din blogg, och länka till det här inlägget och skriva något i stil med " Jag är med och tävlar om dagens blogg hos ponnymupps.blogg.se "
 
Lycka till! "Tävlingen" avslutas den 3 Januari (imorgon) kl. 16:00 ;)
 

Ovisade bilder

 
 
 
 
 

Så fin

Älskar den nya deisgnen, så jäkla snygg! :) Men nu så kollar jg påfilm.
Idag så red jag lite. Fast ridbanan är helt förstörd. Så det blev nästang inget, bara skritt.

Innan vi åkte till stallet så åkte vi förbi hööks, och lämnade tillbaka mina termo byxor jag fick i julklapp, och då köpte vi istället en longerings jord och inspänningar. Så snart kommer jag börja longera honom ibland, som omväxling, tror han kommer måbra av det. :) För på ridbanan går det bra att longera. Det är lättare för hästarna att gå i jupsnön utan ryttare så.. ;)


Uppställningsbilder

 
 
 
Mina favvisar, visst är dom fina?
 

Jag vill..

  • hoppa terräng, åååååååååhh jag bara längtar efter det, jag har aldrig gjort det förut, såå :)
  • Bada, längtar efter sommaren och få bada osv.
  • Att snön ska försvinna. Det är så grymt jobbigt, det går knappt att göra någonting i stallet, antingen så är det is, eller så är det snö. :(

       Fett random inlägg men aja. Lite uppdatering bara!


ny design!

Nu har jag (Johanna) fixat ihop en ny design! Vad tycker ni? :D
 

Philippa och Zlatan i ett nötskal

Philippa & Zlatan | Olympus E-330 macrozoom | Fotograf: Jag
 
Dem här bilderna togs när Philippa satt på Zlatan utanför hagen. Sorgligt nog lyckades Zlatan få av Philippa ;)
 
Skulle det vara kul med flera failbilder ifrån helgen? :D
 

Blogg tips

Som vanligt, när jag inte kan komma på vad jag ska skriva, så skriver jag 3 eller flera blogga jag läser, som jag tycker ni ska läsa, och en liten typ motivation/info. Här kommer ett till sånnt här inlägg dåh ;)
 
bastisfestis.blogg.se
Två tjejer som precis startat sin blogg, inte bloggat så mycket men jag ser framemot att följa dom på bloggen. Deras intresse är hästar och det är det dom bloggar om. En blogg för alla, men mest hästfolk.
 
ponnyryttarnaa.blogg.se
Finns inte så mycket mer än att säga BLOGGEN ÄR BÄST, LÄS. svårare än så var det inte. :D
 
Läser inte så många bloggar, så har inga fler att tipsa om, känns inte så kul att tipsa om några jag redan tipsat om, men visst kan jag uppdatera det gammla lite, inte för att jag tror ni bryr er ;)
 

dagarna med Philippa

Jag kom ju till Philippa på måndagen, runt 1 ungefär. Vi bar in mina saker och hälsade på hennes hund, Dino (som förövrigt är världens sötaste hund, skojar inte). Efter ett tag åkte vi till stallet och Philippa skulle rida, jag fotade ju självklart henne :)
 
 
När vi var klara i stallet åkte vi hem. Först bytte vi om och sådär, sen spelade vi x-box heela kvällen, vi körde ett bilspel som var otroligt kul, dock kanske vi inte lyckades så bra i det men aja.. ;) Vi åt 3 rättersmiddag, sen spelade vi lite till. Tillslut satte vi på Taken och sedan Luftslottet som sprängdes. Till det proppade vi i oss chips och läsk, haha :)
 
Vi  vaknade på tisdagen vid 10, halv elva. Vi gick upp och gjorde varm choklad, och såg sedan en bit på Luftslottet som sprängdes eftersom att vi inte hann se klart den kvällen innan. Vi åkte därefter till Mc donalds och åt, och sen till stallet. Vi började med att ta in honom från hagen, och fotade lite där också. Sen så tog vi in honom i stallet, bortsade riktigt noga, tränsade och tog sedan uppställningsbilder! Det blev riktigt bra bilder som jag lägger upp här om ett tag ;)
 
Sedan tog vi ner honom till ridbanan och löshoppade! Vi hade lagt ut gödsel på spåret för att det inte skulle bli så halt, och byggt upp ett litet räcke på 50-60 cm kanske, som han hoppade så fint så. Jag tror att Philippa skulle lägga upp en video lite senare.
 
Vi skyndade oss att hinna med bussen, det tog ungefär 1 h 15 minuter att åka hem till Philippa, eftersom att SL är lite dumma i huvudet som gör att vi måste byta buss 3 gånger. Ja iallafall, när vi kom hem till Philippa spelade vi bilspelet ett tag, innan det var dags för mig att åka hem :(
 
 
Att träffa Philippa har varit superkul, det va rlite stelt i början men det släppte efter ett tag. Vi är otroligt lika på många punkter men som Philippa skrev, jag är nog lite flummigare än henne hahaha ;) Philippa är jättesnäll och galen, precis som jag, älskar dig mitt lilla mongobarn ♥
 

Bild bomd del 2 MIN STJÄRNA ♥

Ååh min fina! :')

I lööv this..

När jag väl tänker efter, så inser jag hur mycket jag ÄLSKAR att blogga. Det är så underbart, att få kommentarer och "se statistik". Det är så grymt kul. och att få driva ponnymupps, ja det är ju bara rena drömmen ;)
 
TACK FÖR ATT NI LÄSER, GLÖM INTE ATT JAG ÄLSKAR ER LÄSARE SÅ OTROLIGT MYCKET♥

Att träffa johanna

Asså gud vad kul jag haft måndag tisdag. Johanna kom ju på måndag förmiddag. I början var det lite stelt, men nja inte så. Trode det skulle vara klart värre :D Vi lärde känna varandra rätt snabbt, och jag iallafall, kännde mig bekväm ganska snabbt, även om jag brukar vara lite blyg, fast det kanske man inte kan tro. ;)
 
När vi va i stallet, insåg jag rätt snabbt att johanna är otroligt bra med hästar. Bestämmt och sånnt.
 
Allt känndes jätte bra med johanna, vi kommer överrens, iallafall gjorde vi det nu. Och vi är ganska lika, men hon är nog en aning flummigare än mig.. ;)
 
Skrattat och haft kul, längtar efter nästa gång vi ses, lilla damp barn♥
 

Imorgon kör vi all in.

Imorgon kommer det bli en hel del uppdatering, massor av tidsinställda ligger och väntar, tack vare att jag fick ett ryck och skrev ihop en hel drös med inlägg. Några intressanta och några lite mindre intressanta, eller ´ni kanske tycker alla er skit tråkiga, vad vet jag? ;) Får kort och gott hoppas att ni gillar dom.
 
Iallafall, nu när mina fingrar dansar snabbt över tangentbordet så passar jag på att fråga om det är något speciellt ni vill ska dyka upp på bloggen de närmaste dagarna, isånntfall säg till så skriver jag ihop och så kommer det upp någon dag kommande veckan :) Om ni inte har något speciellt ni vill läsa om, så skriv kanske något mindre speciellt ;)
Sommar..

Åh jäkla förkylning

Har sjukt ont i halsen, och hostar som en gammal rökare. (eller ung för den delen med). Snart kommer jag ha hostat upp hela halsen. Men som tur är, så är jag inte snorig, riktigt skönt. Men kanske hellre det än dethär, men aja. Helst inget om jag får välja ;) Försvin dumma förkylning, gå o dö.
 

Spel till iPhone

 
Vill bara tipsa er om ett spel jag är helt beroende av.. :D
Ice cream jump. Gratis och sjuukt kul!

Dagen

Halloj!
Nu har Johanna åkt hem. :( Så då passar jag på att sitta vid datorn en heel kväll och bara ösa bloggen, fylld med tidsinställda osv. ;) Men först tänkte jag berätta lite kort om dagen.
 
Vi gick upp ganska sent, för vi gick o la oss typ halv tre, så vi var rätt trötta. När vi vaknade så typ kollade vi på film och sen åkte vi till donken. Så åt vi där medans mamma var iväg på gustavsberg för att se om vi kunde rida i ridhuset idag, det gick men hon som vi skulle låna transport från svarade inte, så det blev inget ridhus idag heller, hoppas det blir snart. Men när vi kom ut så borstade vi av honom, sedan tog vi ut honom i träns och fotade, det blev jätte fina bilder!! Sen tog vi in honom igen, och fyllde en skottkärra med gödsel, som vi la ut på en av långsidorna nere på ridbanan, sedan släpade vi fram ett hinder och några bommar, vi fixade Zlatan och så löshoppade vi honom nere på banan, dock hade vi lite brottom för vi skulle med en buss, så vi släppte honom på hindret ca fyra gånger, han verkade tycka det var kul, han hoppade med en otrolig marginal, och hindret låg på kanske 40cm, något sådannt :)
 
Om ni vill så kan ni få en kort film snutt från löshoppningen.