Ridpasset igår

Hej! Sorry för att uppdateringen från min sida har varit super dålig dom senaste veckorna/senaste veckan. Men jag ska verkligen skärpa till mig nu 
 
Iallafall, tänkte berätta om ridpasset igår. På min lilla smartieboy, som jag inte träffat på länge. Eller ja en vecka är länge att vara borta från hästen anser jag, hahah. Jo, jag började som vanligt med att skritta fram honom för hand. Samtidigt som jag gör det brukar jag planera ridpasset ungefärligt. då bestämmde jag för att jag skulle träna på skänkelvikningar, ökad galopp & volter idag. Jag behöver träna på att få med hans ytterbog ordentligt i volterna, och i skänkelvikningarna blir det lätt att rumpan inte hänger med. Men iaf, sedan satt jag upp, skrittade lite på kort tygel, sedan började jag trava. Travade fram honom i båda varven, och gjorde lite volter, gick väldigt bra med volterna. Sedan så red jag som på en åttvolt, så det blev snett igenom - snett igenom. I slutet av varje snett igenom gjorde jag en skänkelvikning. Han satte det fint i vänstervarvet men högervarvet gick inte alls, så det får jag träna vidare på. 
 
Galoperade lite och ökade på långsidorna, Smart tyckte det var otroligt roligt att öka, jag kände hur han tog i, det var super härligt. 
 
Efter lite galopp fortsatte jag med volterna. Till en början gick det bra men efter ett tag blev jag så trött så jag orkade knappt andas, och då gled ytter bogen ut, ajjabajja. Men jag tränar vidare! 
Gjorde också någon snett igenom och skänkelvikning, vänster satt perfekt och höger blev faktiskt okej denna gång. Gjorde en till galopp fattning och ökade, sedan samlade jag upp honom, utan att han bröt av, stort pluss haha .  I galoppen gjorde jag en båge in på ena långsidan och flyttade ut, och till min förväning gick det riktigt bra, duktig pålle. 
 
Sedan travade jag av och skrittade ut.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mina uppgifter

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback