Tävlingen

Jag kom till stallet vid kvart över 9, då var Evelina redan där och fixade med Daim. Vi hjälptes åt att göra klar honom och gick sedan och tittade på blåbärshoppningen. flummade även runt med lite andra kompisar hihi!
 
Förklassen, LD A:0/A:0
Efter att Evelina hade hoppat var det bara för mig att sitta upp och gå in i ridhuset. I grunden så var han väldigt pigg och stark, Evelina ramlade nästan av och blev utesluten men det gick hela vägen och hon blev nolla. Så jag satsade också på nolla och det gick bra. I omhoppningen så tog jag inte dom allra snävaste svängarna men fort gick det, haha!  Tyvärr  så rev han näst sista i omh, kom lite för flackt och fort på det, en skitpet helt enkelt! Men superduktig var han. Evelina kom på delad förstaplats här, grattis till dig! Känns jäkligt surt bara då vi sitter på samma häst men aja..
 
 
KM kvalet, LD+5 fel-stil-tid
Jag skrittade runt på stallplanen ett tag, sedan gick Evelina in och hoppade och hon nollade. Jag red lugnt och så, försökte tänka på att rida snyggt osv eftersom att det var stilbedömning. Jag nollade och det kändes jättebra och han var lugn. Tyvärr räckte inte mina stilpoäng till en placering, jag fick 42 och sista placerade hade 45 så det kändes skitsurt, men bara att inse att Evelina rider snyggare än mig då hon kom på 3dje placering! Det ändå jag hade fått anmärking på var mina händer och det hade jag inte bromsat upp honom mellan hindrerna utan bara suttit helt stilla hade jag kommit 2a placerad eller 3e  Mjukare hand stog det, och det hade Evelina men inte jag och det vet jag, men hon har också lärt sig det dom gångerna hon har ridit honom!
 
Jag satte också på en martingall på honom i denna klass, det gjorde stor skillnad då han inte bara rusade iväg och tog upp huvudet utan var lugn. Jag kommer ha det på honom i fortsättningen också!
 
 Foto: Rebecka Andersson (karamellponnys.blogg.se)
 
Jag är jättenöjd med tanke på att det var första tävlingen och att jag bara har ridit honom en gång igår liksom. Evelina har ridit honom 7 gånger liksom, inte konstigt att hon blev placerad i båda klasserna!
Jag kvalade iallafall in till KM finalen som är 1 Juni. Den går i LC som är 80 cm för Daim och bed A:0/A:0, jag är så jääkla taggad då han är en kung på omhoppningsbanan, så jag tror absolut att jag har en chans att vinna!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mina uppgifter

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback