Hoppeträningen ikväll

Kolla i HD.
 
Hela gruppen började med att skritta ut ett varv runt gården. Det var jättemysigt, förutom att Daim var jättepigg och gick och småtravade hela tiden. Förutom det bockade han en gång, hihi!
 
Jaja, när vi kom in i ridhuset så jobbade vi hästarna i skritt ett tag. Daim kändes pigg och ganska stark. Sedan började vi trava över två bomserier på en åtta. Den ena bomserien skulle man korta på och den andra skulle man länga. Daim var jätteduktig och skötte det galant, fick mycket beröm från min tränare! Vi höll på med detta i nästan 30 minuter, pga att det var många i våran grupp som inte hade så lydiga hästar och bra kontroll osv.
 
Efter det galopperade vi och han var.. pigg och vääldigt stark. Men jag försökte hålla in honom så gott det gick  När vi hade galopperat började vi hoppa så smått. Först skulle vi trava över bommar, skritpaus, hoppa två kryss. Med tiden så avancerade vi det så att det var komma in i trav på ett räcke med travbom, fatta galopp, hoppa kryssen. 
 
Efter det här skulle vi hoppa ett räcke med travbom som stog på samma ställe som den ena bomserien, sakta av till trav efter hörent och fortsätta till nästa räcke och göra samma sak där. Daim var duktig och lyssnade bra. Dock blev han lite stark ibland och ville gärna springa iväg.
 
I slutet hoppade vi en enkel oxer på kanske 85 cm, eller det var vad jag hoppade. Gick super!
Efter lektionen smörjde jag och bytte schabrak och gosade en stund med Dajmisen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mina uppgifter

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback