Sjuk

Är hemma från skolan idag, för jag mår sjukt dåligt. Känns som jag ska spy vilken sekund som helst. Men det tänker jag inte! För idag ska jag och mamma åka och kolla på stallet där jag fått stallplats  
 
Jag ska bara ligga i sängen tills vi ska åka, vila och sova. Hoppas att jag blir bättre!
as söt kan man säga 

Longering

Film från när Nellie hoppade Zlatan
 
När jag och mamma kom till stallet så tog jag in Zlatan, han var jätte lätt att fånga i hagen, för jag körde gömmagrimman-metoden. Den funkar utmärkt, hej Zlatan säger man och ett simsalabim så är grimman på 

I alla fall, sedan tog jag in honom, borstade av den värsta leran och kratsade ur alla fyra hovar. Bestämmde mig för att inte använda longeringsjorden idag, för den hamnar bara knäppt, jag tror helt enkelt att den inte sitter så bra på honom. Sen gick jag ner till banan och bla bla bla... 
 
Började med att skritta fram honom genom att gå några varv. Gick utmärkt, han har nästan slutat hoppa till för saker, utom att han stelnade till när det blåste så att grenarna bröts av. Men jag förstår honom, till och med jag blev förvånad, haha 
Sen släppte jag ut honom på hyffsat lång lina och travade igång honom, han såg mjuk ut. Dock brukar han bli lite segare när man longerar, eller alltså han trampar inte på så bra i traven. Men när jag kävde att han ökade så lyssnade han rätt bra. 
Jag bytte varn och travade -samt galoperade honom i andra varvet. Han tog lite glädje språng i galoppen. Men annars skötte han sig bra. 
 
Efter att jag longerat ett tag till, så skrittade jag av honom och tog in honom i stallet, var så sugen på att hoppa upp barbacka och skritta av. Men jag gjorde inte det. För jag orkade inte gå in i stallet och hämta tyglarna. Så jag gick som sagt några varv, innan jag tog in honom i stallet, borstade av honom och skölde av hans evigt grå-leriga ben, suck. Sedan tog jag ut honom i hagen.
 
Egentligen är det ganska onödigt att jag skäljer hans ben efter jag ridit, för när jag släpper ut honom så blir dom lika leriga igen, men jag brukar tänka positivt -att hans ben kan få vara vita och fina åtminstonde tio minuter om dygnet... 
 
 

Pigga hästar

Filmade en gång när det var intag av hästarna på stallet. Hihi, dom är så söta och glada 

Jag vill börja blogga här igen

Jag går in här varje dag och är 2 mm från att trycka på "skriv-knappen". Men inte föränns idag har jag gjort det. Jag gör det för att jag saknar som ett fån att blogga här, och det är RIKTIGT tråkigt att blogga själv 
 
Jag hinner inte blogga så jätte mycket på dagarna, men jag kommer uppdatera här när jag har något att kriva och när jag har tid. 
 
Kan ju börja med att säga att jag ska sälja Zlatan.. Jag håller samtidigt på att provrida nya ponnyer och så har vi fått en ny stallplats, på ett stall som har ridhus, det är en utebox. Vi ska åka och kolla på det stallet troligtvis idag, så då kommer en liten utvärdering om stallet. 
 
Det ska komma en tjej och provrida Zlatan snart. Sedan har jag varit och provridit en ponny, tyvärr funkade det int med den, hon var sjukt jävla pigg och ja 
 
Så ni kommer få läsa om mina provridningar och min jakt efter en ny lycklig ägare till Zlatan. Dock vill jag int skriva om vem jag säljer Zlatan till, jag vet inte varför, det är bara något jag vil hålla för mig själv.

Hoppas ni är glada över att jag börjar blogga här igen. Jag klarade inte att hålla mig borta särskillt länge, hehe. 
 
 

Följ min nya blogg

 
Hej! Som ni säkert har förstått så har jag och Philippa bestämt oss för att lägga ner bloggen. Vi kände att vi inte kom någon vart med den och allt bara stannade hela tiden. Jag sa att jag skulle blogga, gjorde 1 inlägg och sen var det så liksom. Och Philippa hade tröttnat lite på att blogga tillsammans, så hon gjorde en egen blogg.
 
Men vi båda är överrens om att vi ska fortsätta hålla kontakten och träffas, och att vi ska komma tillbaka till den här bloggen så småningom då vi båda innerst inne älskar att blogga på den här bloggen, bara inte just nu 
 
Så nu kan ni följa min nygamla blogg ponnyequestrian. Har bloggat ganksa mycket på den se here we go!
 
 


Farväl.

Tyvärr blir nog detta kansk mitt sista inlägg här på ponnymupps. Men tack ändå för att ni följt mig och johanna, jag tror johanna kommer fortsätta blogga här.
Men ni som vill får gärna kika in på http://ponnyryttarree.blogg.se/

Bilder från tävlingen

 
 
 
 
 
 
Och så favoritbilden från idag.. Han är såå fin! (Vet att han går med ihoptryckt hals) ↓
 Foto: Rebecka Andersson (karamellponnys.blogg.se)
 

Tävlingen

Jag kom till stallet vid kvart över 9, då var Evelina redan där och fixade med Daim. Vi hjälptes åt att göra klar honom och gick sedan och tittade på blåbärshoppningen. flummade även runt med lite andra kompisar hihi!
 
Förklassen, LD A:0/A:0
Efter att Evelina hade hoppat var det bara för mig att sitta upp och gå in i ridhuset. I grunden så var han väldigt pigg och stark, Evelina ramlade nästan av och blev utesluten men det gick hela vägen och hon blev nolla. Så jag satsade också på nolla och det gick bra. I omhoppningen så tog jag inte dom allra snävaste svängarna men fort gick det, haha!  Tyvärr  så rev han näst sista i omh, kom lite för flackt och fort på det, en skitpet helt enkelt! Men superduktig var han. Evelina kom på delad förstaplats här, grattis till dig! Känns jäkligt surt bara då vi sitter på samma häst men aja..
 
 
KM kvalet, LD+5 fel-stil-tid
Jag skrittade runt på stallplanen ett tag, sedan gick Evelina in och hoppade och hon nollade. Jag red lugnt och så, försökte tänka på att rida snyggt osv eftersom att det var stilbedömning. Jag nollade och det kändes jättebra och han var lugn. Tyvärr räckte inte mina stilpoäng till en placering, jag fick 42 och sista placerade hade 45 så det kändes skitsurt, men bara att inse att Evelina rider snyggare än mig då hon kom på 3dje placering! Det ändå jag hade fått anmärking på var mina händer och det hade jag inte bromsat upp honom mellan hindrerna utan bara suttit helt stilla hade jag kommit 2a placerad eller 3e  Mjukare hand stog det, och det hade Evelina men inte jag och det vet jag, men hon har också lärt sig det dom gångerna hon har ridit honom!
 
Jag satte också på en martingall på honom i denna klass, det gjorde stor skillnad då han inte bara rusade iväg och tog upp huvudet utan var lugn. Jag kommer ha det på honom i fortsättningen också!
 
 Foto: Rebecka Andersson (karamellponnys.blogg.se)
 
Jag är jättenöjd med tanke på att det var första tävlingen och att jag bara har ridit honom en gång igår liksom. Evelina har ridit honom 7 gånger liksom, inte konstigt att hon blev placerad i båda klasserna!
Jag kvalade iallafall in till KM finalen som är 1 Juni. Den går i LC som är 80 cm för Daim och bed A:0/A:0, jag är så jääkla taggad då han är en kung på omhoppningsbanan, så jag tror absolut att jag har en chans att vinna!
 

Bilder från hoppträningen igår

 
 
 
 
 
 
 
Foto: Evelina Augustsson (karamellponnys.blogg.se)
 
Tack snälla Evelina för bilderna!  Hur tycker ni att det ser ut?
 

Inplanerade tävlingar

6 april  (idag) · KM, klubbmästerskap kval 2 hoppning, hemma
Hoppar förklassen, LD+5 A:0/A:0 och själva kvalet som är 75 cm bed fel-stil-tid.
 
28 april  · PAS div III omg 2, Djursholm
Kanske följer med här, hoppar isåfall bara förklassen som är en 70 cm clearround.
 
18 maj  · PAS div III final lokaltävling, hemma
En vanlig lokaltävling här hemma, hoppar antagligen  LD+5 och LC.
 
25 maj  · Klubbtävling i fälttävlan, hemma
En klubbis på Roo bara, i fälttävlan tydligen som innebär att det är dressyr,
hoppning och terräng. Superkul ju! 
 
 
1 Juni · KM finalen! hemma
Kvalade ju vidare till KM idag så jag ska självklart vara med i finalen.
Hoppar förklassen, antagligen en LD, antingen A:0/A:0 eller cr.
Själva finalen går i LC Bed A:0/A:0, så jäkla taggad!
 
 
6 Juni  · Lektionsponnymästerskapet, hemma
Här är det inte heller bestämt att jag ska vara med men jag tror det!
 
bebo
 

Godmorgon!

Hej bloggisen! Aaahh, jag är så hiimlaa nervös! Men jag är såklart jättetaggad också. Jag uppdaterar er efter varje klass om jag har någon täcking. Annars så hörs vi i eftermiddag!
 
 

Godnatt - taggar tävling!

Dajmisen med förra ägaren Jacqueline
 
Sitter vid datorn och gäspar just nu. Jag åker hemifrån vid kvart i 9 imorgonbitti, första klassen (en blåbärshoppning som jag inte ska vara med på) börjar 10 så det blir nog lagom. Jag har startnr 5 i båda klasserna. I förklassen kommer jag ta det lugnt i grunden och satsa på nolla. I omhoppningen kommer jag satsa som fan, korta korta vägar och gasa! Han hoppar ju allt så det är bara att tuta och köra  
 
I kvalet så är det ju stilbedömning, så då kommer jag tänka på att ha händerna lågt och inte "hålla på" för mycket utan sitta stilla och låta honom sköta jobbet. Aja, det går säkert bra! 
 

Hjälpning med ridning av småponnysar

Idag innan hoppträningen hjälpte jag tillsammans med Rebecka, Evelina och Jessica till att rida ut småponnysarna. Jag red Lianne och Mirre.

Lianne:
Vi red ett varv runt gården, hon var pigg och avslappnad. Detta tillsammans med mycket flum såklart, hihi!
 
 
Mirre:
Även här red vi ut runt gården. Han var jättepigg, småtravde hela tiden och höll på att sticka flera gånger. Det kändes kort och gott som att sitta på en tickande bomb  Det var supermysigt iallafall!
 
Nutten
 

Hoppeträningen ikväll

Kolla i HD.
 
Hela gruppen började med att skritta ut ett varv runt gården. Det var jättemysigt, förutom att Daim var jättepigg och gick och småtravade hela tiden. Förutom det bockade han en gång, hihi!
 
Jaja, när vi kom in i ridhuset så jobbade vi hästarna i skritt ett tag. Daim kändes pigg och ganska stark. Sedan började vi trava över två bomserier på en åtta. Den ena bomserien skulle man korta på och den andra skulle man länga. Daim var jätteduktig och skötte det galant, fick mycket beröm från min tränare! Vi höll på med detta i nästan 30 minuter, pga att det var många i våran grupp som inte hade så lydiga hästar och bra kontroll osv.
 
Efter det galopperade vi och han var.. pigg och vääldigt stark. Men jag försökte hålla in honom så gott det gick  När vi hade galopperat började vi hoppa så smått. Först skulle vi trava över bommar, skritpaus, hoppa två kryss. Med tiden så avancerade vi det så att det var komma in i trav på ett räcke med travbom, fatta galopp, hoppa kryssen. 
 
Efter det här skulle vi hoppa ett räcke med travbom som stog på samma ställe som den ena bomserien, sakta av till trav efter hörent och fortsätta till nästa räcke och göra samma sak där. Daim var duktig och lyssnade bra. Dock blev han lite stark ibland och ville gärna springa iväg.
 
I slutet hoppade vi en enkel oxer på kanske 85 cm, eller det var vad jag hoppade. Gick super!
Efter lektionen smörjde jag och bytte schabrak och gosade en stund med Dajmisen.
 

Dressyrträningen 4/4

 
Igår var det ju Bruno jag satt på. Vi började med att rida fram i skritt och trav. Han kändes väldigt pigg men lyssnade ändå. Sedan började vi jobba hästarna, vi gjorde bla. badelsvändingar och skänkelvikning. Han gick i en jättefin form osv, så jag är supernöjd! Även i galoppen gick han bra.
 

Dagens planer

Hej! Nu ska jag snart åka upp till stallet, jag tänkte bara blogga först. Ja somsagt, jag ska upp till stallet nu och hjälpa till att rida någon/några av ponnysarna. Det blir troligtvis en mysig uteritt runt gården tillsammans med Evelina, Rebecka, Vendela och säkert många fler ^^
 
Efter det blir det hoppträning på Daim och jag är såå taggad! På lörag är det KM kval 2 och jag ska tävla på Daim då. Jag ska vara med i förklassen (LD A:0/A:0) och själva kvalet som är LD+5 och bed. fel-stil-tid.
 
Men nu måste jag springa ner till bilen, vi hörs senare!
 
Finaste Daim
 

HAHAHA BÄST

Spola fram till 1:35.

/Philippa

Påskmeetinget - del 1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Del 2 kommer imorgon. Vad tycker ni om bilderna? Det är riktigt dåligt ljus i Roo's ridhus så med tanke på det tycker jag att bilderna blev helt okej.
 

Fråga mig något!

Ask.fm/johannastahlbergs - ni får supergärna fråga mig frågor om allt där, jag svarar 100% ärligt på allt!
 
 

Jag saknar dig ♡

 
Capri kommer hem om 58 dagar. Saknar henne jättemycket, även om jag såkart är jätteglad över det här med Daim osv. 
Även om jag kanske inte kommer hoppträna henne något mer så kommer jag ändå alltid tycka att hon är en av de finaste ponnyerna jag har ridit.
 

Godmorgon??

Hmm.. Rubriken passar inte riktigt in. Men jag har fortfarande pyjamas tröja på mig, och mjukis byxor, haha. 
 
Snart iallafall ska jag och mamma åka ut till Zlatan, jag ska rida, vet inte om det blir banan eller ut. Jag får se lite :) Tror ändå jag tar en sväng ut, för banan e kass, och Zlatan behöver TERAPI!.. 
Just nu fungerar det inte att ladda upp bilder på blogg.se, och det funkar inte med bilder över huvud taget. Så detta får bli ett bild löst inlägg, skyll inte på mig, det är blogg.se's problem. 
 
Iallafall, jag bloggar mera senare under dagen, vet att uppdateringen suger just nu, men jag gör så gott jag kan ;) 
Puss. /Philippa

Laaavjoooo

Första bilden jag tog, på fina Múli.
Willes söta lilla ponny Vigur..
Tillbaka efter en lång ritt (öron bild, allways)
Finaste!
Mamma och hennes söta vita ponny, haha!
Wille och en trött gäspande Vigur!
Ledarens gulleplutt 
Ååååh, lilla Múli♥
 
 

Bästa dagen på länge

Först så kom vi till gården, som då heter Beatelund Gård. Där har dom runt 40 inslänningar, och delvis lite ridskole ponnyer. När vi kom dit möttes vi av en tjej som heter Felicia. Det var då våran "guide", som vi skulle rida med osv. Hon frågade om vi hade någon erfarenhet osv. och eftersom jag kan rida fick jag den svåraste, av dom tre vi fick välja på, haha. Den första islänningen jag såg på gården va den jag fick rida på faktiskt, Múli heter han, fast han kallas för Mulle . Iallafall, sedan borstade vi av dom, Mulle var för att gå runt. Runt runt gick det, men dammet bara yrade om kring. Han var snäll men väldigt bitig. Sedan när vi hade sadlat osv. gick vi ner på ridbanan och så visade Felicia lite kort. Hon typ berättade hur man svängde, skänklade, stannade och fick hästarna i tölt. 
 
Sen satt vi upp, och skrittade ut från ridbanan. Har nog aldrig suttit på en så trygg o orädd häst i hela mitt liv. Han hoppade inte till en ända gång, han blev inte rädd för någonting. Inte änns när vi red förbi en traktor, och under en stor motor bil med massor av brum. Världens bästa Múli.
 
Vi skrittade först en bit, som var först i skogen, sen en liten bit på asfalten. Sedan när vi kom till en grus/ler väg så testade vi att tölta. Mulle är sånn som har svårt för tölt, och han var rätt svår att rida i största allmänhet när det gällde tölt, så jag fick verkligen kämpa. Men Felicia tyckte jag var jätte duktig, det var ju lixom första gången jag red islänning. Sedan skrittade vi en bit. Sedan galoperade vi. Det var skit härligt, fort gick det och Múli var jätte glad. 
 
Vi red i ca 2 timmar och jag orkar inte skriva mer detaljerat. Men vi galoperade mycket och töltade några gånger och jag är huuur nöjd som helst. 
 
Lovade Múli att han inte slapp mig, utan jag tänker lugnt åka dit igen.. 
 
Mer bilder kommer
 

Godmorgon!

Godmorgon alla pigga! Idag ska som sagt jag, mamma o wille iväg o rida Islandshästar. Snacka om att jag e taggad, nervös och glad på samma gång. Ska bli såå kul att få rida ut i 2 timmar. Hoppas jag får sitta på en trygg pålle. Men jag har inget emot om den är på annat vis. Jag får väll visa vad jag kan nu när jag rider med Mamma o Wille som inte är så erfarna haha. 

Lyxigt för mej, som får rida två gånger haha. Sedan efter ska vi käka på donken, har mamma lovat faktiskt. Sedan hem, typ byta om (?) och tare lite lugnt, sedan vidare ut till Zlatan, rider nog några varv på ridbanan, som nu mera ser ut som ett badhus, eller skridskobana med kilovis av hästbajs, blandat med snö o is typ. Ajja.. 
 
Hoppas ni får en toppen dag. 
You'r heart beat's mine.

Mysig uteritt

Idag så red jag ut på Zlatan.. Det gick jätte bra Han var lite fjantig.
 
Började med att gå en bit, ver en äng där det var lite djupt i snön. Men det gick bra. Sedan så satt jag upp efter tag. Red då öve en till äng. Det blåste rejält, men Zlatan mar inte tittig o fjantig just då, så det va skönt. Sedan kom jag in i skogen, först vägrade han, men efter att jag var envisare en han gav han upp och gick in. Sen så travade jag lite.  
 
Jag tror ponnyakuten castingen har smittat av sig på Zlatan. För er som sett så är det några stycken som sökt in för att deras ponnyer inte hoppar om inte föräldern såringer före o hoppar, och Zlatan var lika dan idag. Joggade inte mamma (som gick före) så travade inte han. Sjukt fjantigt var det, men han är verkligen bestämmd med att han inte ska gå först. Sedan så kom vi ut på cykel vägen, och då flög han åt hälskotta för han tyckte det var ett monsteg i skogen, fjant ponny. Men det gick bra, jag typ knäckte fingrarna haha men ändå  
 
Sedan hoppade jag av och gick tillbaka över den första lilla ängen där det var rätt djupt. Är sjukt nöjd idag ändå med Zlatan, han var jätte fin och duktig stundvis, och han litar på mig mer o mer. Känns super bra, för jag och min stjärna ska för fasiken visa vad vi kan nu  Mah star!
Yeah, you could be the gratest you can be the best♥
 

Hej!

 
Just nu sitter jag hemma och gör ingenting. Ska åka upp till stallet om ett tag och fota två hoppeträningsgrupper, 17.00 och 18.00. Det blir lite sent idag men aja. 
 

Helgen och resten av veckan

Hej! Förlåt för att jag inte har bloggat på länge, men det kommer bli ändring på det snart. Jag lovar, säger detta för sista gången.
 
Fredag: Åkte upp till stallet vid 4 för att kolla på Påskmeetinget första dagen. Hjälpte även kompisar med hästar och det var mysigt, hihi 

Lördag: Även idag drog jag till Roo för att kolla på meetingets andra dag. Det var massor med fina ritter och duktiga ryttare, grattis till er som blev placerade och bra jobbat till er som inte blev det! Iallafall, här agerade jag fotograf och bilderna kommer jag lägga upp här och troligtvis även lägga upp på FB.
 
Söndag: Bio med syster och kompis, sen åka hem till pappa.
 
Måndag (idagPå förmiddagen kommer jag bara ta det lugnt och så, och sedan åka upp till Roo Gård för att kolla på och fota hoppeträningarna. Bilderna från Påskmeetinget och trängingarna kommer komma upp på kvällen.
 
Så här har/kommer min helg se ut.