Back

Kommer uppdatera som vanligt imorgon, plus en ny design. Massa roligt alltså.


Godnatt nu

Orkar inte göra nått mera idag, såååå trött, så jag tar väll o säger godnatt dåe❤ Vet inte hur det blir med uppdateringen imorgon, men jag bloggar väll när jag får tid ;)


Stall Tuna ♥

Utsida, parkering & ridvägar:
 

Parkeringen har jag inte så mycket att säga om, den rymda ca 3 mopeder & 5 bilar samtidigt, men det går nog att klämma in flera, kanske max 7st bilar. Den var inte lerig, även om det hade regnat. Utan den var typ grusig! 
Utsidan på stallet var som typ alla andra stall, rött. Det såg fins ut från utsidan, inte så nytt & modernt utan väligt gammalt, och lixom mysigt o hemma om ni förstår. Hon som äger gården bor mitt emot stallet, så det gör att det känns ännu mera hemma, som om stallet är ett vardags rum ungefär :D Men ja, det var fint på utsidan. 
Ridvägarna var väll inte så många, eller grejjen var att det var en cykel väg, där ingen cyklar, som hade grus underlag, den sträckte sig hela 1mil, så där kan man rida. Och så finns det MASSOR utav skog o stigar. Så det var inte dåligt med uteritt vägar inte, men det var inte så många "RIDVÄGAR", utan mera skog, där det inte var "meningen" att rida. Om ni förstår mig? ;)
 
 
Boxar, förvarings utrymme & övriga rum:
 
 
Det var riktigt trevliga boxar, det fanns tre lediga, två för hästar upp till 170cm och en d-c ponny box (den som jag troligt vis kommer ha), boxarna var väll hyfsade, kanske inte så jätte jätte utrustade osv. men dom funkar :) 
Förvarings utrymme var det gott om må jag säga, man får ett jättejätte stort skåp där man kan ha massor v träns, ombytes kläder (ridkläder) hjälm, väst, sadel, täcken osv. Det är ett stort pluss, för då behöver man inte släpa allt fram o tillbaka mellan hem & stall :thumbup: 
Det fanns inte så många "övriga rum", en sadelkammare, väligt utrymlig & bra, där man också kan hänga träns samt sadel. Ett tork rum för täcken, där får man en stooor galje som är en egens, med ett nummer på.. (det med nummer berättar jag lite längre ner i inlägget ;)) Och sedan så fanns det ett fika rum, inget mer vad jag kunde se/upptäcka. 
 
 
Hagar & Ridbana:
 
 
Man kan säga att dom inte hade brist på hagar... Dom hade en oendligt stor valack hage, med bra mycket bete som räcket till flera hundra hästar & ponnyer haha :D Sedan en lika stor sto hage. En stoooor hage till ägarens dotters tävlings ponny, där den nöjt gick och betade!! Sedan en sjuk hage, en super stor sommar hage, där alla hästar samt ponnyer, valckar och ston tillsammans går dygnet runt från juli till agusti. Och sen så hade dom också en stor hage till en hingst som måste stå själv i hagen.  För övrigt så hade alla hagar gott om bete, och dom var stora och rymliga, alla hästar/ponnyer som stog ute när vi var sär såg ut att trivas jätte bra. 
Ridbanan var kanske inte den största, men den räcker verkligen till ridning. Dom hade gott om hinder då dottern Nellie (som tävlar), tävlar i hoppning. Jag vet inte hur många hinderstöd dom hade, för många för att räknas typ, man kanske kan bygga en bana på minst 10 hinder iallaflal ;) Det räcker GOTT! dom hade också massor av olika bommar, sverige bommar, plast bommar, trä bommar, plank mm. mm. Och det är ett STOR +!! Underlaget var väll det vanligaste typ mjuk sand botten eller nått, ingen aning. Men det går nog att rida på :D
 

Foder & "till gångar":
 

Fodret har jag ingen aning om, det ända jag vet är att man tillsammans betalar betfor och man köper in egen kraft osv. 
Dom såkallade "till gångarna" är torv för ponnyn/hästen att stå på. Ett såkallat slow-feeding nät, som funkar på så sätt att man lägger in nytt hö varje dag, och hästen kan stå och mumsa när den vill, men den får bara i sig typ några strån i varje tugga, så suxesivt förstår den att man inte kan stå och tugga hela tiden, sa dom iallafall ;) 
Så fick man till gång till ensilage och hö, på sommaren finns det bara hö att välja på, men på vintern kan man välja mellan hö & ensilage. Man betalar för så mycket man använder per månad, alltså kostar det olika från person till person, kan ju säga direkt att det inte blir så mycket kostnad för mat och hö, 50kr i månaden för betfor, 3kr för typ lite hö. Dom köper in massor av hö en gång om året typ, det kostar typ 15 000 eller vad hon sa, men för 15 000 får man 15 TON hö, haha vad feta hästarna kommer bli :D Skämt å sido..
Kan inte komma på nå mera just nu!
 
 
Nummer:
 
 
Om det där med nummer... Varje box har ett nummer, när man flyttar in i en box så får man då det nummret som boxen har, och för att hålla reda på vad som hör till vilken box så hjälper dom ordningen med nummer på stallet, om vi säger att man har nr 11., så så står det 11 på skåpet man har, det står 11 på sadel samt träns hängaren, det står 11 på galjen man får till att hänga upp täcken på tork, och det står även 11 på mat byttan/byttorna. Ja, och så står det ju såklart på boxen på namn lappen också ;)
 
Det var det mesta om stall tuna. Det var i övrigt ett riktigt mysigt stall som jag skulle kunna tänka mig att stå på. Bussen stannar på stall plan i princip, det enda är att bussarna går typ en gång i timmen, men mamma föreslog att göra läxorna på bussen, vilket var rätt smart :) Jag ska få in bloggen i min vardag också, får se om det går så bra, men det får det göra. Får väll ägna mina kvällar framöver åt att skriva tidsinställda, och så får jag ladda mobilen så jag kan mobil blogga.. ;)

Kass mobil bild, men såhär ser det ut från baksidan!! Jag kommer kanske lägga upp flera bilder framöver.


Som i en dröm...

Nu är han min, ja han e min... Jag lovar, jag ljuger inte, han e min. Joooo, han e min, jag skojjar inte! :)
 

Nää, jag kan inte tro det själv, det är som att leva i en dröm! 
ååå, min älskling♥ Jag vet inte vad jag ska göra, tänk om jag har gjort något galet? Den 1 december eller innan så har jag lixom en egen ponny, hur ska jag klara mig? :D Jag hoppas att allt kommer gå bra iallafall, men det tror jag nog ;)
 
Åååååååååååå......... Jag kan inte fatta det, jag vill bara hoppa runt o skrika :O Och så öppnade jag precis min födelsedags present från farmor o farfar, gissa vad det var dåe? Ett kingsland schabrak..
 
Nää, jag vill fan inte, jag känner mig som ett bortskämmt lyx barn, det känns bara inte bra!! Men samtidigt har jag längtat efter den här sekunden så jääääävla länge..
 
Mamma undrade också om vi var helt galna?? :D Näädåå, vi bara köper den underbaraste pållen jag någonsin suttit på en helt vanlig söndag.. Men jag vet att det här kommer bli så bra. En gång kommer jag o zlatan stå på SM banan, promise!! Det handlar inte om Zlatizz i detta fall, utom bara om mig. Han är färidg för SM om ett år, med rätt ridning o träning osv. Men man kan inte direkt säga att jag är redo för SM hahahaha!! Såå, det gäller att träna aset av sig då? ;)
 
Tar utvärderingen om stallet i nästa inlägg..
Schabraket↑ Dålig dator bild haha :D

Jag lever i en dröm!!! Jag har ALLT jag någosin drömmt om, nu finns det inget att tjata om längre! :thumbup: Zlatan är allt jag alltid drömt om, jar är ett sånnt LYCKO barn som fick just Zlatan, för han är min perfecta älsklings ponny, han är precis den jag skulle kunna spendera resten av mina alla ponny år med, om jag nu går över till stor häst? :)
Älsklings Zlatizz


Påväg...

Är påväg hem nu efter att ha varit o kollat, kommer en odetaljerad utvärdering när jag kommer hem, har bara 3% kvar!
Så vi hörs❤


Du bara du..

Du bara du
du, ingen annan
du som du är
du som du alltid varit & alltid kommer att vara
du som du alltid velat vara
du som du ska vara
du, du, du
 
jag älskar dig

Lunch

Gott gott, jag o alma har pluggat klart, jag fick typ kramp i armen för jag skrev och ritade så mycket, haha! Men jag bloggar mera senare❤


Sista dagen

 
Hejdå. ♥
 
Och alla som skriver det blir bra, det blir inte bra. För det här var mitt val och jag gjorde något som jag ångrar så jävla mycket. Förlåt för att jag svek dig.

Ibland förstår jag bara inte..

Hur kärleken till någona annans ponny, kan betyda så jävla mycket. Det är lixom bara en del av änns liv som någon annan äger...

Första gången jag provred Zlatan så bara kännde jag hur min kärlek bara fångade honom (?), jag blev helt kär ihonom första ögonkastet. Jag kan inte beskriva kännslan. Alltid vara bara så rätt som det kunder vara.
Jag förstår ingenting iböand, hur jag kan äslak någon annans ponny så mycket, hur jag kan älska någon som "inte är min", det där kan låta konstigt. MEn det är som att gå o bli kär i någons hund på gatan, bara älskaden så mycke att man inte kan sluta tänka på den, att man inte kan sluta kolla på bilder på den, att man inte kan sluta visa foton på den o en... Det är känns så konstigt ibland bara. Någon där ute kanske kan förstå mig, eller?! 
Iallafall, det jag ville säga är bara hur konstigt det känns ibland att älska "någon annans".

I vilket fall som helst så älskar jag denna ponny så obeskrivligt mycket att det inte är sannt, och det kan ingen ändra på, vare sig han e min, eller inte!
Fotograf: Tova Eivinson, ponnysmurfarnas.blogg.se. Haha, fin han e när han tuggar på bettet :D

Gotte gris..

Ibland skulle man bara vilja vara en riktig gottegris med pengar haha :D 
Bara gå in i en butik ta allt man vill ha på alla hyllor, det skulle vara så jäkla kyxig, och snacka om att vara bortskämmd på en nivå som knapt finns :D
Näää, igentligen vill man inte det tror jag, man får ingen bra uppväxt om man får allt man vill ha, man lixom behandlar andra på "fel" sätt. Jag säger inte att alla bortskämmda gör det, men vissa. Vissa är jätte bitchiga o tar oss "obortskämmda" som mindre värda osv., medanns andra är jätte snälla o söta ;)


ps. bara för att man har en ponny så är man inte bortskämmd, tyck det om du tycker det, men det tycker inte jag.
 

Kolla på stall

Klockan 16:30 ska jag och mamma iväg o kolla på det här stallet jag pratade om tidigare pratade om..
 
Fy vad jag älskar det här... Kan ni förstå det eller? 

Nu är jag överlycklig...

Mamma pratar med en tjej i telefon nu.. Och jag tror att vi har en stallplats nu, nu väntar bara min pålle kvar, shiiiiiiit mitt liv är som en dröööööööm♥

Väntar

Väntar bara på Alma just nu, ska plocka undan lite från matbordet innan hon kommer, så jag har lite att göra. 
För övrigt så läser jag bloggar, typ johannahedqvist.blogg.se och ponnyryttarnaa.blogg.se, sitter o uppdaterar dom heeeeela tiden, i förhoppning om att dom har uppdaterat haha :D
Iallafall, tänkte bar att jag uppdaterar lite kort innan jag lämnar datorn o börjar städa..!
Men oj, väldigt fint haha!!
 

Try to...

Jag försöker verkligen hålla denna blogg på topp själv, även fast jag hela tiden tänker på Johanna, hur hon mår osv. Min fian vän♥ 
Jag vill inte att ni ska sluta läsa nu bara för att Johanna inte uppdaterar just nu, men kom ihåg, JUST NU. Jag försöker mitt bästa, hoppas att det "räcker"... Är så rädd att det inte ska göra det. 

räcker jag? Är min uppdateringen till räckligt bra? och är mina inlägg åtminstonde läs bara? 

Kom ihåg, hur dålig uppdateringen jag har, så älskar jag er läsare ;)
 

Godmorgooooooon ♥

Nämen hej :)

Vet ni vad? ;) Jag är riktigt riktigt nöjjd över statistiken igår, den var hög för att blogga utan Johannizen.. Tack sötisar, ni e bäst, klart bäst ;)
 
Iallafall, idag kommer ju Alma hit, och nu har ajg sagt det 4 ggr så jag tror det har gått in e era hjärnor. 
För övrigt så har jag inte så mycket mera att skriva, det är dåligt väder här på lidingö :thumbdown: vad har ni för väder? skinande sol...? :D 
Vet ni hur mycket jag älskar den här bilden?? :O


Mer om philippa

Mitt namn är Philippa. Jag är 12år gammal och bor i en halv stor tegelvilla i Nacka. Jag föddes år 2000, i England på Farnbourough Hospital. När jag var tre år gammal flyttade vi "hem" hit till sverige, och då till lidingö, där (på lidingö) har jag bott enda sen jag var lite och jobbig tills den 12/12 -12. Nu som sagt är jag bosatt i Nacka.
 
Mitt största intresse är hästar och det är det jag ängnar mig åt varje dag, vecka in vecka ut. Jag tar hand om och rider min egna C-ponny valack, Zlatan.
 
Zlatan är en pigg ponny på 138cm i mankhöjd. Han är 7år gammal alltså född 2005. Zlatan flyttade till mig den 30/11 -12. Och innan dess stog han hos Johanna (namnet är en länk), i Sala. Jag och Zlatan ser framemot att träna regelbundet i hoppning och dressyr. Vi satsar mot toppen. ;)
 
Jag har även en hund, vid namn Dino. Född 31/3 -12. En galen och vild hund som älskar livet och att busa, såklart älskar han godis också. Han är efter e.MULTI CH Joy Full Bailey & u.SEV CH SE U(U)CH Agildes Dreamcatcher, i rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriver.
Dinos föräldrar Bilder: Koppartrolletskennel / Collage: Jag (Philippa)
Kullen Bilder: Koppartrolletskennel / Collage: Jag (Philippa)
I bloggen skriver jag om min vardag, Zlatan, Utrustning, Åsikter, Träning & Tävling, Stallet och mycket mera. :)

Duchat

Jag har tagit en duch, så skönt. Tvättat håret o sånnt braigt :)

Men efter denna härliga duch så blir det inge mera lördag nu, så jag ska sova... (konstigt skrivet, hehe)
 
godnatt♥

Videoblogg

Blev mest tuggande o smaskande, jag vet... Men jag hoppas ni njöt av dom syunderna jag inte gjorde det (om det va några)♥

Lång kommentar

Ush, eller ja, eller åhnej, eller jippi, eller ja?? 
 
Jag vet inte om jag hjälpte henne eller om jag fick henne att gråta ännu mera? . . . . ;( Jag lider för denna tjej.. Det känns så jävla taskigt!!
 
Hon är medryttare på Zlatan som jag provridit osv. (som ska säljas). Hon älskar honom, dom passar som handen i handsken, det går inte att beskriva i ord hur bra de passar. MAn kan bara kommer på bilden, och drömma, drömma att det var en själv som stog där och passade så jävla bra med den där underbara ponnyn, vara den som fick ett leénde på läpparna av honom, och vara den som får livslust av denna underbara kille. Men, jag vet ingen annan än märta, just märta. Som skulle klara att stå kvar, och leva vidare i den sitautionen hon e i nu. Själv skulle jag bara falla till marken.. 
Den här tjejen är värd en egen ponny, eller allt hon vill ha snarare.. Hon är så grymt stark, hon kan gå igenom ALLT. Med svett o tårar, glädje o skratt kan hon bara stå där som en sten, alla kan komma o retas men hon står kvar. Ibland är det bara helt sjukt vad tjejer kan o inte kan?!
Märta o Zlatan↑

Sån underbar bild, ni ser ju själva hur kärleken bara lyser om dom♥ Bild från: ponnyryttarnaa.blogg.se
 

Bilkö bilkö bilkö...

Det är Lidingöloppet idag, så det går knappt att ta sig fram med vägfordon. Det är stopp....
Det går föööör långsamt :(


Ut & fota

Hejhopp, just nu sitter jag i bilen, jag och mamma ska iväg till en jääääätte stor rast hage med vovven, kommer ni ihåg förra gången jag skulle fota, fast det var aaaas mörkt? Till det stället ska vi igen, och jag har med kameran än en gång ;) och gör ännu ett försök, idag är det ju inte mörkt heller! Så gods förhoppningar om att få bjuda på lite natur bilder imorgon/idag❤ Vi hörs påvägen hem eller nått?! :D


Lunch & Dagens planer...

Nu har jag o min family +andrea ätit lunch. Det var riktigt gott ;)
 

Planer: 
Idag så ska jag bara ta det lugnt, kanske måste plugga om det är så. Annars så ska jag bara vara hemma, sitta vid tv:n/datorn osv. osv. 
Imorgon: Då är det annorlunda, Alma kommer o plingar på klockan 12:00 runt där nån stanns. Vi ska plugga NO tillsammans, vi har en uppgift om väder & sverige som vi ska göra tillsammans, eftersom vi började med uppgiften i skolan tillsammans. Efter att vi har gjort klart "uppgiften(erna)" så ska vi möjligen baka något kul, eller vi så hittar vi på något annat ;)
 

Då vet ni lite vad jag ska göra resten av helgen, så mycket uppdateringen som jag hinner med ska ju såklart också hållas. 
Jag & Alma, fina vi e va?! :D

Godmorgon

Hej mina friendos ;)

Idag är det lördag, som dom flesta vet. Just nu håller jag till i sängen, men när jag skrivit klart detta ska jag gå upp. Ja, sen är det väll bara att hitta på något kul som är problemet :)


Förlåt ä bara förnamnet

Min uppdatering har varit skit idag, har bara velat koncentrera mig på annat än bloggen. Vilket har varit vääligt skönt. Johanna hör vi nog inte av på några dagar, stackarn :( Men ni får stå ut med mig, jag ska göra allt jag kan för att det inte ska bli som idag, lovar!♥

Sååå, vad har ni gjort idag?
Själ har man hållt till ute, i det dåliga vädret. Men det var riktigt kul, det var till att börja med i års kurs 3-5 (första loppet) ca 700 lag som var anmälda, kanske 4 av dom från min skola :D , måste erkänna att våra lag inte var dom bästa, inte för att klaga, men vissa sprang rätt långsamt, inte för att jag skulle springa särskillt mycke snabbare, men iallafall. Dom kämpade på riktigt bra, och min röst tog slut, ohej vad jag skrek "kkkkkooooooooooom igeeeeeeeen, hääääjjjaaaaaaaaaaaaaaa, sppppprrrrrriiiiing, ddduuuu ooorkar jag lovaaaaaar duuuuuuu äääääär bääääääst" osv. Så höll det på i några timmar ;) Sedan så var det en paus mellan klasserna (årskurs 3-5 och 6-9), så vi gick upp till skolan, eftersom loppet gick på "grönsta" som det heter, som ligger max 5min från min skola. Väl uppe på skolan kollade vi på en film, maserade varnadra o tog det lugnt. Sen så klockan halv ett så gick vi ner igen, då var det bara att hejja på ÄNNU mera, för då sprang ALLA stallkompisar typ :D "HEEEEEJJJJAAAA ANDREA, HEEEEEJJJA MOAAA WOOOHOOOO, KKKOOOOMM IGEN LYDIA DU ÄGER, HEJJAAAA WILMA PONNY GALOPP SNABBASTE I VÄRLDENS KOOM IGEEEEEEN, HEEEEEJJJA TOOOOOVVVAAAA KOM IGEN OVVVVIIII HEJJA OVI HEJJA OVI" osv. osv. :D Även denna timme/timmar var det kuligt. Men lerigt var det, och det små duggade lite på eftermiddagen (från ett o frmåt). Efter den blöta ute dagen gick jag och Andrea hem till mig, vi har hållt på med lite olika saker, fram till nu. Nu sitter vi framför varsin dator o jag ska fixa tidsinställda till imorgon o söndag. Men jag har en sak som e prioett för mig just nu, går tyvärr före bloggen en stund♥
Fina du, du betyder allt för mig♥


Ang. varför jag inte har uppdaterat.

Allting känns bara helt fucked up just nu..
 
Imorgon sitter jag sista gången på min medryttarhäst Miramiss (Mirran) och det känns rent ut sagt förjävligt. 
 

Allting började för 3 år sen, jag letade medryttarhäst. Hittade en väldigt söt C-ponny som mamma ringde på, vi bestämde dag för provridning och jag var helt hyper.
 
 
Väl framme på provridningen så fick lilla 9 åriga jag ta in en maxad stor och biffig C-ponny själv, fixa och så. Själva ridpasset gick jättebra, kommer inte ihåg så mycket mer än att hon var supersnäll.
 
 
Sen ahr det bara fortsatt, jag började rida 2 gånger i veckan och tävla lite smått, dressyr bara. Var med på en hopptävling som jag inte blev placerad i, en klubb. Sen rullade det på, tillslutt red jag 4-5 dagar i veckan och tävlade varje månad lokalt. Men det började också bli jobbigare för en 11 åring att åka upp sent efert skolan med läxor och så måste man rida på det, och jag fick inte åka buss själv då. Det blev för jobbigt helt enkelt.
 
Men hon kändes ändå mer och mer som min häst, det var bara jag som red henne.
 
Nu går jag i 6an och jag har inte riktigt tiden. Eller jag har tid, men det tar för mycket. Gråter när jag skriver det här inlägget, örstå känslan att veta att imorgon är sista gången ni ser hästen ni har ridit i 3 år.
 
Kommer blogga när jag mår bättre, just nu är allt skit.
 
 
 

Blöt dag..

Har varit ute hela dagen & jag hade det jätte stressigt imorse, så det är anledningen till att jag inte hunnit blogga idag (bort sätt från det tidsinställda)
Men iallafall, idag ska andrea sova hos mig, just nu är vi hemma, jag ska plugga lite, sedan hittar vi på
nått kul ;)


Det finns inga ord, det finns bara kärlek

Du är så jävla fin, världens bästa♥

Roo Gård 27/9

Idag red jag på Caprilli (aka. Capri) i nya gruppen, har bara ridit henne en gång förut. Vi började med att skritta, trava och galoppera fram på fyrkantsspåret blandat med volter och det gick superbra, hon var lite stark i galoppen bara :D Sen började vi trava över en serie på böjt spår följt av ett räcke, gick super! Annika som ridläraren heter la upp räcket åt mig så att hon skulle få hoppa lite mer och då gick det också superbra. Sen byggde hon upp räcket till en oxer och vi skulle kmomma in i trav och sen låta hästarna rulla över i galopp. Även det gick bra :D
 
Sen skulle vi komma in i galopp och rulla över allt i galopp, första hindret avr på 70 och andra på kanske 80-90.
Är supernöjd med denna grupp och kommer fortsätta rida i den :D
 
Caprilli ↑
 

Ojdå, förlåt.

Fjuuuu, jag bloggar som ett, jag vet inte vad, just nu!
Omg, förlåt, jag bara deppar alla inlägg till 100% jag bara inbildar mig att det är okej att läsa ibland, så jag får väll hoppas på det ;) 
 
Godnatt, nu ska jag sova. Inte deppa eller skriva deeeeeep shit inlägg. För varken jag eller ni orkar med mera sånnt nu, kom igen. Det är bara att kämpa vidare, njuta av livet och ta vara på tiden :) ♥

Godnatt

Jag orkar inte mera, jag vill inte inse att allt är över, idag var mitt sista hopp. Men allting är bara förstört. Jag förstår inte??? Jag ville ju bara ha lilla Twiggy, lilla lilla prickiga ponnyn brevid Asta, snälla.

Det är inte det värsta, det värsta är att det inte är mycket tid kvar. Det är som en klocka som tickar inom mig, och hela tiden tänker jag på att klockan snart slutar ticka, då är det ett nytt liv. Då finns inte längre Twiggy där, men då kommer Zlatan troligtvis. Jag är båda förstörd och lycklig på smma gång, kännslan är helt obesklirvlig. Man vill bara skrika fast man inte kan liksom, för det är så jävla bra, samtidigt som det är ett jävla helvete, man har lixom inte någon anledning till att gråta o vara ledsen, eller det skulle vara lite knäppt att vara överlycklig just nu, när det gäller mig. Förutom allt detta, alla hästar, så har jag mitt liv. Även om mitt liv är hästar, så är jag någon. Jag är någon, någon som behöver lite "omvårnad", alltså. Jag måste ta hand om mig själv på samma gång som hästlivet krånglar. Jag kan inte bara skita i att ta hand om mig, min motion, min hälsa osv. osv. Jag är inte bara en tjockis, jag vill träna lite också ;)
Så, hur ska man handskas med allt? Hur ska man göra?, I need help! 
Jag har min familj, ja det har jag. Jag har mina vänner, men just nu så strular det också en aning. pg.a olika orsaker. 
 
Jag vet inte vart jag ska göra av mitt liv, det finns vissa stunder man inte kan lägga det dåliga på hyllan och gå vidare. Vissa gånger måste man kämpa sig heeeela vägen igen, sen släpper allt, och livet känns bättre än aldrig förr, jadu, det är en härlig tid, som man ska tavara på. 
 
Tillbaka till livet, och att ta hand om sig. Som sagt, det finns ett liv runt omkring hästar, även om man inte kan tro det ibland. Det måste man ta hand om osv. Jag har jääääävligt ont i axlarna o nacken, växtvärk lite här o där, och mitt humör behöver seriös omvårnad o hjälp. Alltså, den måste till syk hem eller nått, ett tag. Jag är en tjej, som är påväg till sin värsta ålder, allt e deppigt osv., men förfan, lev livet ändå?! 

Jag önskar att allt bara kunder vara över ett tag, nu när jag e som svagast måste allt hända.. 
j.a.g..ä.l.s.k.a.r..d.i.g.!
 

Helvetes jävla skit..

Hoppningen, Den förstör mitt liv ibland, såklart skulle denna torsdag, som jag längtat efter såå, har längtat såååå länge efter att få hoppa Twiggy... Och så får jag Comtessa. Så jävla stoig, bitch, dum i huvuvdet. Förlåt, men jag tycker så om den där hemska ponnyn. Men jag vet hur fin hon e med "rätt ryttare", nämligen kristina (stockbytjejer.blogg.se), bara för er som undrar. Men jag vet ingen annan som kan rida det där lilla aset utan att hon betér sig som en jävel?! 

Hon bara stannar upp, vägrar gå framåt, hon är seg som bara den, hon tar varen skänkeln eller spöt, hon är bara ett rent helvete att rida, men visst är hon en aning söt... 
Det spelar ingen roll. Hoppningen gick åt helvete, ja, det är precis vad det gjorde. Jag vet inte änns om jag får lov att kalla det hoppning, jag kom inte över ett ända litet hinder, men inte för att jag var rädd denna gång, utan, jag gav upp ;( Jag orkade inte med henne... Jag ville bara få en av mina drömmar uppfyllda, att få hoppa twiggy innan jag lämnar henne, men inte änns det kan jag få. Mina drömmar är över nu, det är finns ingen changs, jag kommer inte hoppa mera på stockby! Det känns för jävligt, det ända jag ber om och vill är att få rida henne. 
Det känns bara helt fel, att just denna dag så ska twiggy stå i spilltan på min lektion, fan, helvete, varför skulle den där jävla bitchen förstöra?
 

Ärligt talat, just som pricken över it, grädden på moset, så ska jag bli bemött såhär till svar också, fan dig din ungjävel. 
****(nämner inga namn), du kan gå ut o hoppa, för vi är en för mycke på medel linjen
-Ja, (bitchblick), men det kan väll du med (bitchblick)
Jag fast jag tänker inte hoppa.
-Men tänk om inte jag heller tänker göra det då? (bitchblick)

Ååå, varför föreslog jag det änns?, jag ville för fan bara erbjuda henne o vara lite snäll, men icke sa nicke, här är vi några jävla bitchar tillbaka?!

OBS! Ursäkta mitt språk i detta inlägg. 
Nugget!♥
 

Ute

Tjatja! Just nu är jag ute o går med vovven, sen när jag kommer in ska jag äta middag o kolla på tv, så det är kvällens planer ;)
Vad ska ni ha för er? ❤


Mys kläder, here I am!


Bajs ridpass...

I just say... Dot...


Alma & Jag 'vi rockar'


Charmig pålle

©photos by me©

Hallå!

Nu sitter jag hemma hos mamma och käkar pizza, ska snart åka upp till Roo för att rida i nya gruppen. Är jättenervös, vi ska hoppa ockå liksom! ;) Aja, vi hörs senare helt enkelt.
 
Åh herregud vilken drivbild. Ta mig inte seriöst, jag har aldrig flätor! ;)
 

Surprice Prisma

 
 
 
 
 
I somras var jag i Skåne med min pappa och syster och hälsade på pappas kompis som har en hästgård nere i Skåne, otroligt fint är det där. Hon har 2 storhästar och jag rdier (när jag är där) ett fuxsto som heter Prisma, och shiit vad fin hon är! Håller ni inte med?

Snart...

Snart, så drar jag iväg till stallet, är bara tvungen att ta lite mellis först, hungrar ihjäl ;) Sen åker jag iväg till stallet, kameran följer med, så jag bjuder på några bilder senare idag♥
det var inge mer för nu, tidsinställda är fixade, dom kommer upp när jag rider!
©photo by me© 

NO lektioooon


Har inte startat än, men vi börjar om ca 5min :) Har längtat efter NO hela veckan, skönt att torsdagen är här nu! ;)
Snacka om alvin o gänget :D
←Alma (alvin) ↑Jag (Teohdor) →Lovisa (Simon) 

Ilandsproblem

 
Okej nu får alla modegalna läsare hjälpa mig - Ska jag köpa jackan ovanför ↑ och ha som vinter/höst jacka? :D
Jag tycker själv att den är riktigt snygg men somsagt - Jag är ingen modeexpért ;)

Hej

Jag tänkte bara säga att jag lever. Har ingen stor blogglust idag, men uppdatering får ni iallafall, kanske inte världens bästa menmen ;)

Jo, det jag tänkte säga var som sagt att jag lever, utan blogglust, med världens bästa liv haha :D Men iallafall, idag är det hoppning, som jag skrev i ett inlägg igår. 
Mitt liv är inte intressantare än såhär för stunden ;)
©photo by me©
 
 
 

Dagens planer

Idag börjar jag 8.35 och slutar 13.20, helt okej dag, har inte så många lektioner men ska gå på Mattestugan en stund efter skolan. Efter det ska jag följa med min kompis Lina (ponnysmurfarnas.blogg.se) upp till stallet och fota henne och hennes D-ponny Comet - och troligtvis rida själv också. Är riktigt taggad kan jag säga, om ni undrar varför? Kolla på snyggingen här under. Sospfanch Comet ;)
 

Johanna har uppdaterat = statistiken upp!!

Det är något med er läsare, såfort Johanna uppdaterat så stiger statistiken, niiiuuum, fortfort upp :D 
 
Tackar så mycket, till er och till underbara Johanna.. Allihopa är bara bäst♥
©photo by me©


Godnatt!!

Imorgon, Då är det hoppning, tagga :love: Hopas verkligen på Twiggy, min lilla pluttisgris. Jag måste bara få henne, punkt slut. :D Så, jag ska säga det till sandra (ridlärare) så är det bara att hoppas, hade henne på markarbetet, så ganska säkert att jag får henne igen, men man vet ju inte, bäst att hoppas anyway ;) 
Men innan stallet är det ju skol-j*veln som gäller, hmm... Inte riktigt lika taggad kanske, men vi har NO, det är okej. För det är sådan j*vla press då, å så jag äslakr det, samtidigt som jag hatar det hihi :) 

Men iallafall, det är väll bara att stå ut, från 08:30 till 15:00, sedan så blir man fri, och får åka till stallet :D Lyxigt va?! 
(ponnysmurfarnas.blogg.se)


Min dag

Idag var det skolfoto, och jag såg ut som ett helvete kan jag ju bara säga. Bilderna kommer bli världens sämsta!
Efter det skulle vi ha orienteringsdag. Jag avr ihop med min kompis med Minela (uttalas Minälla) och vi hade det så jäkla kul! Har alltid kul med den tjejen :love: Vi hittade 7 av 14 kontroller, inte så jättebra men ett E = godkänt får vi hoppas på iallafall. Vi gick vilse en gång och då hamnade vi åt helvetre, men vi haka på några snygga killar från sjuan (vi går i 6an) och då löste sig allting väldigt fort haha ;)
 
 

Dagens ridpass

Red ut Mirran i regnet, haha. Det regnade och blåstre sjukt mycket så jag tog på ett ridtäcke och hade över benen, mys ;) Red i alla gångarter och satte lite press på henne, hon fick trava lite fortare uppför vissa backar hon brukar sagta ner innan toppen på och så ökade jag trycket i gloppen lite, och jäklar vad härlig hon var att sitta på då lilla lillfisen!
 

Nektarin❤

Hejhej, just nu mumsar jag på en nektarin framför tv:n :) Tänkte fixa massa tidsinställda men min brorsa tog min dator :@


Middag

Snart ska jag ta o mumsa i mig lite middag :) Efter det ska jag nog bara kolla på tv o ta det lugt.
Med tankte på att vi hade dansstopp på gympan så är jag helt slut, så det ska bli skönt att få slappa, även omd et är det jag gjort hela eftermidagen, haha :D

Hoppas ni också får något gott till middag ;)


Rubrik

Tjo!
Då det är så dåligt väder så bestämmde jag mig för att inte åka till stallet, utan stanna hemma o göra saker som behöver göras här, som typ... Städning osv.

Ville också be om förlåtelse för den otroligtdåliga uppdateringen idag!
Hoppas att Johanna bloggar snart ;)
bild: ©photo by me© Min kompis ödla, lillan heter hon, hon är gryyyymt cool! :D


Bloggar jag läser - tips!

jag tänkte att jag kan ta o dela med mig av några bloggar jag vet om, som jag gillar och läser när jag hinner.
 
ponnysmurfarnas.blogg.se, Ni måste verkligen läsa den bloggen. Min bästakompis & hennes bstakompis driver den tillsammans, deras blogg har runt 250 unika perdag, läsvärd, mycket uppdatering, framför allt mycket bra inlägg, massor av fina bilder då båda är jätte jätte duktiga på att fota mm. mm. :)
 
ponnyryttarnaa.blogg.se Drivs v två super gulliga tjejer med härlig inställning. Dom bloggar om hästar, vardag, bilder, allt annat också. Men jag ser det mest som en häst blogg. Dom heter Märta & Isabel, var av märta är medryttare på Zlatan, om ni inte redan har glömmt bort honom ;) Läs värda inlägg, fina bilder osv. osv. 
 
johannahedqvist.blogg.se Bloggen drivs av en tjej vid namn Johanna, hon är riktigt riktigt snäll, och rider jätte bra. Hon äger Zlatan, men hon säljer honom då hon ska sluta med hästar/ta en paus ett tag. 
 
capirossin.blogg.se En blogg som drivs av Joanna -99 som hopp tävlar och tränar sin egna d-ponny Capirossi, "cappi! som han kallas. En riktigt bra blogg, som jag alltid älskat & alltid kommer att älska. 
 
Inte så många flera bloggar, klart jag kollar in era bloggar som ni som kommenterar driver, själv självklart. Så kommentera bara, så får du en till unik ;)
Vem vet?! Jag kanske fastnar ordentligt för dig blogg, så får du en extra unik varje dag, vad sägs om det?
 
Oredigerad, det är därför det ser ut som att det är dimma, eller nått haha :D ©photo by me©
 
 

Om jag hade en miljon..

Då skulle jag gå direkt in i affärerna o inhandla det här:

Foto: myone.se & hooks.se

Såklart massor av mera grejjer, MASSOR! Men här är några av ALLA saker jag skulle köpa, om jag hde typ 3 miljoner i fickan ;) (om jag hade hunnit innan jag blev rånad... 
 
 
 
 

Men ååh, bajskorv...

 
Jag skrev ett "godmorgon-inlägg" men dum som jag e, glömmde jag publicera det, woups.. :blush:
 
Men något tidsinställt har kommit upp, och så. 
Förlåt mig♥
 

The best..

 Jag äslakr dig, o.b.e.s.k.r.i.v.l.i.g.t mycket, vad som än händer♥ Fina Zlatan!

Till min ponny..

Jag har ju avslöjat att jag nog kommer bli hästägare snart. Så jag hade tänk att se om ni ville vara lite hjälpsamma & hjälpamig lite med olika saker. 
 
Först så ska jag visa vad jag har redan, och vad jag har kollat på en aning, och sedan har jag lite saker som jag inte kan bestämma mig om, och där kommer eran hjälp in i bilden ;) 

Foto: equiperiders.blogg.se

Jag fick en John Whitaker grimma av min pappa i födelsedags present, som kommer passa perfa för dom planerna som jag har nu :)
Foto: miccansfrk.blogg.se

Detta underbart fina schabrak har jag också, tror det skulle passa bra till planerna, men det ända jag inte gillar med det att det är så jäkla fluffigt, fast ibland är fluffigt mysigt också ;)
Foto: vibymizel.blogg.se

Är också ägare till detta hansbo schabrak, jag äslkar det sååååå. Det första schabraket jag fick, fick det 2010 eller -11. Av mormor o morfar, tack till dom!! Skulle matcha till Grimman.
Det är dom sakerna jag har, som lixom, ja vad ska man kalla det... Sakerna som kommer synas mest "vardagligen" på min ponny. Såklart andra saker också, som sadel, träns osv. 
 

Vilket jag SKA inhandla när ponnyn är min är ben skydd, såklart från John Whitaker, kingen♥
Foto: myone.se

Inte bestämmt färg än. M;en jag gissar att det blir blåa, då vita kommer bli typ bruna av lera efter tre minuter ;)
Självklart så betalar jag detta själv!!

Det var allt för denna gång. 
Behöver inte så mycket hjälp denna gång, men ni får jätte jätte gärna kommentera om det är något som ni har till eran häst, som är bra. Och som ni skulle vilja tipsa mig om :)
 
 

14 inlägg idag..

Själv har man lyckats skriva ihop 14 inlägg idag, *stolt*. Har nog aldrig uppdaterat så mycket någon dag, jo det har jag, men ändå ;) 
 
Har bara hunnit skriva 3 tidsinställda till imorgon, kanske hinner skriva några på morgonen, annars så får ni leva med lite halv dålig uppdatering imorgon, det får gå. 
 
Lite tråkigt att Johanna inte uppdaterat "live" något idag :( Men ibland så går saker förebloggen, det kan jag verkligen förstå, så jag får hålla bloggen i underhållning tills vi kommer igång ordentligt. Men jag tycker det är så obeskrivligt kul att blogga, för jag vet att belöningen väntar vid målet, och många små saker samlar man på sig påvägen dit. Det är en del av det som ger glädje o energi i min bloggning, och ork till att skriva inlägg. :) 
 
Godnatt för idag dåe, puss♥
©photo by me© Bara en fråga, tycker ni att jag är bra på att fota? Svara riktigt ärligt, om ni vill se lite mera, så kan ni kolla runt på mina plika kategorier, så hittar ni flera bilder som jag har fotat. Och snälla, kommentera.Jag vill så gärna veta vad ni tycker om mina bilder :)

:O OMG :O

Vi är bara för bäst,
19 skrivna inlägg, måste få säga bra jobbat till oss. Massor av tidsinställda har skrivits, +andra inlägg. Vi har skrivit om massor av olika, roliga saker. Jag hoppas verkligen att ni som besökt idag har tyckt om alla inlägg vi skrivit. Hoppas vi kan hålla uppdateringen på denna nivå ofta. Tyvärr har jag inte hunnit skriva några tidinställda till imorgon, men jag ska ta och fixa några innan jag lägger mig, jag lovar! ♥

Dagens ridpass

Idag så red jag på Amigo!
Först så blev jag kanske inte jätte glad över att jag fick honom, så jag frågade några om dom ville byta, men det ville dom inte, vilket var väldigt bra haha ;) Iallafall, vi började med att skritta fram, Amigo var riktigt pigg, han lyssnade båda framåt o tillbaka, och skritten gick att ändra på som jag ville. 
 
Sedan samlades vi, och Malin (ridlärare) berättade dagens övning, som såg ut såhär:
(Hoppas ni förstår något..)
I övningen la vi även in trav på långsidorna. 

Iallafall, han lyssnade super duper, var framåt & jobbade väldigt bra. Det känndes verkligen som värsta dressyr passet, och jag var kvinnlig Jan Brink :D Nää, skojja bara, verkligen inte så bra, på långa vägar ;) 
Iallafall, det blev ingen galopp, men det spelar faktiskt ingen roll. För det gick så jäkla bra, Amigo var prima dressyrig, och jag är vldigt nöjd och stolt över idag :)
 Tyvärr var det ingen som fotade, så inga bilder, men jag bjuder på en bild från stockbys hemsida. 
Foto: Lousie Englund (lillefot.com)

Klubbaaaa

Hejhej.. Har ätit middag och skitter nu och äter klubba o kollar på tv. 
 
Fullt upp med att kolla på tv nu, det är mitt favorit program, 112 -på liv och död. 
Så, jag skriver om ridpasset när det är slut på programet ;)

Schabrak

Kolla vilka snyggingar jag hittade på Hööks hemsida. Liksom, hur snygga är inte allihopa? Något av dom har jag köpkrav på! Men jag vet inte vilket haha :D Kommentera tex, "Det röda med ljus kant nr 5" osv. vilket ni tycker är snyggast!

Sköter twiggy :D ❤


All the time.. ♥

Man måste ju dela med sig av det man älskar ;)

Allt från början till slut.. (ponny osv.)

Nu har jag hållt det hemligt i snart 2år, jag orkar inte hålla det längre, och det är dags att berätta, jag tar allt från början till slut. 
 
Jo, det började med att jag för två årsen började leta efter hästar och ponnyer, jag hittade massa, men jag förstog inte riktigt allt vad det innebär osv. Men jag har fortsatt leta i hela två år efter ponnyer, jag började leta A-ponny (vad tänkte jag med då?), sedan B-ponny, sen C-ponny, sen D-ponny och nu C-ponny. 
 
2012 - 09 - 08, så provred jag en c-ponny vid namn Zlatan. 
(eftersom jag endå skriver om det bjuder jag på en bild på oss)
Underbara Älskade↑

Nämner inga detaljer eller något om provridning 1. Iallafall, jag och ägaren pratade lite grann och komfram till att jag skulle provrida igen. Den 23/9 (i söndags) så var jag iväg igen. Denna provridning gick också super, jag red ut, det var helt obeskrivligt... :) 
 

Ja, och nu är det saker på gång :D Jag kan tyvär inte nämna några detaljer, men jag lovar att mera kommer komma upp om oss osv. ;)
 

Tycker ni detta låter bra?, det tycker jag!
Tänk dig att jag står på papprena, det är helt obeskrivbart :O
Jag älskar dig varesig du blir min eller ej♥
 
INGA FRÅGOR INNAN JAG VÄLJER ATT BERÄTTA I DETALJ, TACK!
 

Nämn en

Nämn en blogg, eller flera.....
 

Som du tycker är bra
Som du läser ofta
Som du vill att jag ska läsa
Som du själv driver
Som jag inte vet om
Som är ny
Som du tror att jag skulle tycka om
Som har mycket bilder
 
osv. osv. 

Jag, jag äslakr att läsa bloggar, så är det bara. Men just nu så har jag ingen aning om vilken/vilka jag ska läsa, sitter bara och uppdaterar samma om och om igen, med hopp om att dom har uppdaterat ;) 
Såå, nu vill jag att ni kommenterar alla bloggar som ni läser eller så, så kikar jag in, vem vet, det kanske blir en stor favorit?

 

Eftermiddagen, skolfoto och ridning...

©photo by me©

Eftermiddagen:

Jag tänkte spendera min eftermiddag framför datorn, blogga, läsa bloggar osv. Kanske pluggar lite matte, och så ska jag repetera spanskan. Kanske inte världens roligaste planer, men aja :D.
 
Skolfoto:

Fy vad hemskt det är att ta skolfoto, man typ står o väntar i hundra år, sedan när man väl ska fotograferas ser man ut som typ en lat kossa, och så ska man sitta i alla olika möjliga ställning (kan misstolkas, men ni förstår nog vad jag menar...). Lixom, fram med handen, kolla mot mig, le, men inte med tänderna., vinkla huvudet på sne, vänd dig med kroppen bort åt, och kolla bakåt på mig... osv. osv. "man bah, va?" 
Och klassfotot (med allihopa, själva gruppfotot) blir någon alltid helt mobbad, typ blundar eller stirrar, eller jag vet inte vad...?! haha, kan man inte bara få vara normal? ;) 
Hade iallafall skolfoto idag, blev som vanligt helt miffad, dom fulaste kläderna o den där j*vla fotografen pillade med allt, hehe. Ibland vill man bara slåner dom, ta med sig kameran, gå till närmaste spegel o fota sig själv, då blir det bästa möjliga foto, haha. Extra tjejigt också!! :) 
 
Ridning:

Idag är det, som jag nog redan nämnt, ridning. Ser fram emot att få rida, men kanske inte så överlycklig över att jag nog kommer få Amigo.. Vill så gärna ha Twiggy, haha :D Kasnke kan muta malin med lite godis eller nått?!
Vi ska ha dressyr, helt vanlig dressyr. Hoppas vi gör något riktigt svårt, för dressyr på en ridskola e ju typ, skritta innan för, övergångar, eller bara grunderna, galopp, trav, skritt. Woho, vissa kanske vill någonstanns, daaah, nej nu ska vi inte vara några bitchar här inte, förlåt till er som använder ordet "daaah".. :D Okej, det spårar.. Tillbaka till snacket om ridning. Åker till stallet när mamma kommer hem, eller innan, har inte riktigt bestämmt mig än. 
Annars så var det inte så mycket om just ridningen idag ;)
 
 

Bilder 24/9 -12

©©©©©
Vad tycker ni om bilderna? :)


KM hoppning

Förra KM↑
Den 21 oktober så är det dags för KM hoppning på stockby.
 
Jag var med på clear rounden (50-60cm) förra gången, tänkte vara med igen, bara det inte blir som förra gången.. 
Jag fick Zimba, å fyfan vad arg jag blev, rädd också. Jag red på framhoppning, kom bara över ett kryss, för jag skakade av rädsla. Väl inne på banan med dyblöta kinder och rinnande tårar, så hoppade jag banan. Jag hoppade bara, jag tänkte ingenting, allting var bara vitt, jag bara styrde o stog. Zimba skötte sig galant, men jag ogillar honom fortfarande lika mycket, haha :D Men denna gång tänker jag inte rida Zimba, inte inte inte. 
 
Men bara för att Zimba är ett hot typ, så tänker jag inte låtabli att vara med. Jag är hopprädd, otroligt hopprädd, ibland, ibland inte lika. Jag tycker själv att jag är fullständigt dum i huvudet som änns tänker tanken att vara med, jag vågade ju knappt hoppa 30cm för några veckor sedan. Men jag måste ta alla utmaningar som ges, för att någongång i tiden bli av med den där hopprädslan. Just nu är det allt jag vill, så jag ska nå dit. 
 

I vart fall hade jag tänk att anmäla mig och önska hästar som jag verkligen litar på, och hästar som jag kan tänka mig att hoppa banan med, hur den än ser ut. Just nu ser önskelistan av ponnyerna ut såhär:
1. Brownie, min gammla sköthäst. Han är en aning seg, men hoppar så jäkla bra. Han är verkligen en stoooor favorit hos mig, min fina brownie♥

Brownie↑

2. Annabell. Nog världens sötaste, bästaste hoppponny och dressyr. Hon var min dröm, hon var min favorit en lång lång tid, men när plötsligt nya ponnyer kom in i bilden så bara släppte jag henne, men jag älskar henne så mycket, kanske inte visar det så mycket, men hon e alltid en favorit hos mig. 

Anna-Bell↑

3. Sonny. Han är så snäll, också en gammal favorit. Han hoppar bra, kan stanna, men tror inte han gör det på Clear Rounden, då den inte är så hög i hanns ögon ;)

Sonny↑

Så det är såhär det ligger till just nu :) Tycker ni att jag ska vara med? 

PonnySM 2012

 
Minnen ♥, är verkligen något man kan kalla Ponny Sm i somras! Jag och Lina sis (ponnysmurfarnas.blogg.se) åkte till Årsta Runsten där det hölls kl 9 på morgonen och åkte inte hem förns 7 på kvällen! Vi var där hela dagen och fotade och jag har över 2000 bilder därifrån. Dessutom hade jag sjukt kul med Lina den dagen, kommer definitivt göras om nästa år - Fast kanske inte samma tävling? Jag älskar dig Lina, you're the best :love:
 

Du är så söt, min käre lilla ponny..

Du är så söt min kära lilla häst, du säger bara gnägg, men det är dig jag gillar mest♥

English..

Sitter och skriver en saga på engelska..
Grymt tråkigt, men det är bara att stå ut. Eftersom jag är klar med det så tjuvbloggar jag lite ;) Lyssnar på musik också, justin bieber (albumet heter believe) omg, älska♥
Är väldigt spped, vet inte riktigt vad jag ska skriva, så inläggen blir kaos :P 
Jag älskar dig, vad som än händer ;(

Bloglovin

 
Följ oss gärna via bloglovin! :D
 

Riktigt kul pågång...

Har ett riktigt roligt inlägg, som kommer upp 16:00! Hoppas verkligen att ni gillar det. 
 
Det var bara det jag hade att säga, nu har ni ett roligt inlägg att se fram emot, kolla in klockan 16:00 ;)
 
Pusspuss♥
©photo by me© Niiiuuuum!! :D

 

Godmorgon!

Trodde att jag började halv 9 så jag går upp halv sju.. Men upptäckte att jag började 9:15 ;)
 
Tar en buss 08.50 så jag har massa tid nu på morgonen, så vad sägs om att blogga lite kanske? Hihihi.
 

Godmorgon

Hur mås det? 

Här är det bra, eller jag mår bra iallafall :D Utom att jag vaknade med massor av kliande utslag på hakan, ingen aning om vad det är, men det är små knottror som har blivit röda, och dom kliar som in i helvete... :( Meeen, det hindrar inte att gå till skolan, så snart är det dags att ta på sig jeans osv. och gå mot skolan. 
Innan det så ska jag fixa ett till tidsinställt om jag hinner, tvätta ansiktet o borsta tänderna osv. är prio 1. Men om jag hinner så skriver jag ett ;)
©photo by me© oredigerad o fin sådär, haha :D
 

Dagens planer

Först skola då^^

Sedan går jag hem, och är hemma ett tag, Tills mamma kommer hem, då skjutsar hon mig till stallet. Sen är det ridning :D 
 
Ja, lite kort vad dagens planer e. 
Skola
Hem
Stallet
Inte svårare än så ;)

Dagens planer

Idag ska jag först gå i skolan, börjar 9.20 och slutar 13.45, segt men ja ;) Ska då åka upp och rida på, hade tänkt rida på ridbanan utan stigbyglar hela ridpasset, och träna på min sits, vilket är behövligt då den är urdålig.
 

Wop Wop!

Nu måste jag ta o gåtill sängs. Som ni ser på bilden så har jag och Johanna varit riktigt duktiga, knåpat ihop några tidsinställda, som jag hoppas att ni tycker om ;) Såklart uppdaterar vi från våra mobiler om vi får tid till det, från mig får ni vardags uppdatering såklart osckå. 
 

Godnatt älsklingar, puss på er♥
 
©Kristina & Comtessa© (photo by me) 
 

Laddar över Bilder

Nu ska jag ladda över bilderna som jag tog idag när vi var ute, hoppas ni gillar dom, kommer upp imrogon runt 14:00 - 15:00 ;)

Najs, o bajs..

Bajs:

Kameran tog slut på batteri ganska snabbt, det var svårt att ta bilder, verkligen svårt! Några bilder lyckadess jag knåpa ihop, så jag bjuder på dom imorgon. 
 
Najs:

Sitter o gosar mig framför tv:n, det var riktigt skönt att sätta sig ner o bara stirra på tvn efter att ha varit ute. Ärligt så måste jag gå ut o gå oftare, inte för att jag gillar det, men tar man med kameran är det allt lite kul ;) Testa om ni inte tror mig! :D 
 
Nu ska jag forsätta slappa vid tvn, ni får ha det så bra! 
Gulli gull♥

Förstörda fotoplanera

Helt mörkt ute, alltså kan jag glömma att fota, men med ett hopp om
att kanske ta några bilder med blixt finns fortfarande kvar, vi hörs hemma igen!❤


Kameran e med!


Middag

Nu ska jag käka middag, sedan som sagt iväg till träningen. Ska bli grymt kul, bestämmt mig nu för att kameran hänkar, och så kanske jag kan ta någon promenad i skogen runt lite, o fota lite fina skogs bilder, härligt härligt :) 
Vi hörs♥
©photo by me©

Uppdateringen

Stackars Johanna :( aldrig kul att inte må bra. Vi få krya på henne, och ge henne glädje genom att kommentera osv. 
Men, eftersom man inte mår så bra när det livet går skit, så kan man inte tänka på bloggen, som Johanna skrivit, jag förstår henne, förstår henne in till minsta lilla detalj, tro mig. Det är f*n inte lätt. Såååå, ni får stå ut med mig ett tag, tills Johanna väljer att börja uppdatera, det är självklart hennes val när hon vill börja igen, jag ska absolut inte pressa henne till stt göra de heller. Utan hon uppdaterar när hon uppdaterar, that's it! ;) Vi får ge all glädje vi har till Johanna, och hoppas att allt blir bättre snart♥ Men jag kan underhålla er, inga problem, jag ska göra massor av tidsinställda, lovar :D

Lite uppdate

Hej! Har inte uppdaterat idag pga. en sak som hände i skolan, tänker inte gå in på det här men jag mår inte så bra just nu, och det känns inte bra att behöva tänka på bloggen då och bli stresad över att ens bloggpartner vill att man ska blogga när jag tom skrivit att jag inte kunde! Så då vet ni :D
 

Home!

Hejhej.. Nu har jag kommit hem ifrån stallet, var inte så mycket för att sköta Twiggy, eftersom att hennes "fadder" va där, så jag bara hängde där :D Var på utebanan och gjorde typ inget, sprangrunt o hoppade hinder gjorde vi ;) 
 
Iallafall så är jag hemma nu, ska äta middag om en stund, sedan till träningsbanan med Dino (hunden min!), vi ska träna med honom, så olydig som han e så :D , det är teori på valpkursen, den kunde mamma inte gå på, så vi tränar lite själva i stället, ska bli kul, kanske kan ta med kameran o knäppa lite bilder som ni får se sen. 
På tal om bilder, jag tog inga bilder i stallet idag, förlåt mig för det, det får bli next time. Jo, för jag skötte ju inte Twiggy o så. Men jag bjussar på bilder från träningen istället, lite senare ikväll.
 

Byeeee
ps. någon som har någon aning vart Johanna tagit vägen idag? :(
Så obeskrivligt söt ponny, och så underbart söt unge, överlycklig typ♥
 
 
 

BITCHESSSS


Stallet snart

Klockan kvart över tre ungefär så pker jag, Tova och Wilma mot stallet, vi ska sköta osv. :) Kanske tar lite foton med mobilen, som sedan jag visar här. Sen så kanske jag har turt och kan rundvisa er på en film i stallet, om jag har tid och orkar, latmasken vet ni :D 
 

Bussen går 15:28, så vi går väll ner till bussplatsen runt kvart över, tar en tid att gå dit om man walkar långsamt ;) 
Nu ska jag byta om till stallkläder och ta ut vovven på en promiss, så han inte kissar på sig. 
Mobil bloggar kanske en aning i stallet, får se! Men vi hörs om ett hemma annars♥
Otroligt fin pålle, från Roo :D

5 saker du inte visste om mig..

Just nu bär jag på en stor stor hemlighet, ni får snart vet ;) 
 
Jag satt på en häst för första gången när jag var 2år
 
Jag ska vara i stallet alla dagar denna vecka :D (hur orkar jag?!) Varje dag ska jag sköta Twiggy!!
 
Innan sommaren tyckte jag inte alls om Twiggy, nu är hon mitt allt♥
 
Jag förstår inte hur jag nästan varje dag, i fem veckor orkade sitta upp o rida på min sommar ponny som var ett rent helvete ibland..
©Photo by me©
 

Godmorgon

Idag är det Måndag, jag ska till stallet med två kompisar, och sköta Twiggy som ni redn vet ;) 
Har inte så mycket att skriva om just nu, meeeen, jag var bara tvungen att säga att ag lever. :)
©phtot by me©

Cho cho!

Tog en titt på bloggen, hejhopp -ny header! 

än en gång riktigt snygg, precis som den förra haha :) 
I vart fall... Dagen har varit ortoligt lång, full fart. Måste få energin på min sida till imorgon, tagga skola :D , så sänggång tidigt. Är dessutom så jäkla trött! Imorgon är en ny dag, den ska man ju också orka med ;) +ska till stallet med Tova efter skolan, så det blir chill! :) Ska sköta o gosa med Twiggy, o så. 

Godnatt kära ni♥
©photo by me©

Morgondagens planer

Hej! :D
 
Imorgon ska jag vara med en kompisjag inte har träffat på länge, sen ska jag och pappa åka och titta på en hemlig grej hihi. Kommer mobilblogga lite nder dagen men har inte hunnit göra några tidsinställda tyvärr, gör det imorgon.
 

Lokaltävling 22/9

Jag var ju somsagt och tävlade med Mirran sista gången i lördags, hoppade en LC.
 
Framhoppningen + ridningen: Hon kändes väldigt pigg, framåt och uppmärksam. Jag skrittade i 10 minuter, travade och galopperade innan jag skulle in på framhoppningen. Väl inne på framhoppningen så kändes hon lite seg men hoppade ändå jättefint.
 
På banan: Hade hoppats att komma till omhoppningen men min dumma ponny vägrade på ett hinder! Hon var fjantig där eftersom att jag hde visat henne det hindret flera gåner, men annars är jag sjukt nöjd! Hon var jättefin och framåt och hoppade stora och fina språng. Älsklingen ♥ Jag typ prat-SKREK med henne runt hela rundan och hon lyssnade verkligen på mig! Inann hindret "Fram, fram, fram.. OCH SÅ HOPPA! BRAA!" ;) haha.
 
 
Foto: Moa Petsén

trött, trött, trött

Tror jag ska lägga mig i soffan o looka på tv ett tag, bara vänta på middagen o njuta. Jag orkar inte mera nu, är alldeles för trött för att änns stå, haha :D Efter att jag slappat ett tag och för hoppnings vis är en aning piggare, så ska jag ta mig an att damsuga, som mamma bad mig att göra för ett tag sedan, men latmasken orkar inte än ;) Det är inte ordning o reda heller, så jag behöver göra en rensning o städning i mitt rum, samt garderob, så det går att leva i mitt rum och gå in i min garderob & hämta kläder.
 
Ni får ha en toppenkväll, så hörs vi senare :) 
 

Duktig flicka

Vill bara säga tack till underbara Johanna, som har fixat med en vääääldigt snygg design, allt är perfekt!
Vad säger ni om den nya designen? ;)


~Tack bästa Johanna~


Hej alla glada och sura

Jag och tova har varit iväg till Sala, det är anledningen till att ajg inte har bloggat på hela dagen ;)
Men det har ju Johanna, gör, så det är inga problem. 
Iallafall, har haft en jätte bra dag, varit så roligt. Hoppas ni också haft en super dag, så taggar vi skola imorgon då, eller inte.. :O 
 
Just nu sitter jag iallafall i soffan o mumsar i mig det godis jag har kvar från igår :P Ska skriva lite tidsinställda, o blogga. Kanske slår på tv:n om ett tag. Ska bara ta det lugnt o slappa, har varit full fart denna helg! 

Hopas att ni nöjt er med Johanna idag ;) Vi kör hårt imorgon istället. 

3 saker ni inte visste om mig

Jag ska sluta rida Mirran om ca 1 vecka :(
 
Jag och Philippa känner knappt varandra, och har aldrig träffats!
 
Jag är sjukt smal, jag är 12 år och väger 30 kg.
 

Instagram

 
Har ni läsare instagram? Vad heter ni där? Kommentera så kanske vi följer er!
 

Både Johanna och Philippa har instagram och lägger upp flera bilder per dag, så vill ni se mer utav våra privata liv - följ oss på instagram!
 
@johannastahlbergs
 
@philippawilk

Munsboro Gilbert 23/9

Hej! Är hemma från stallet nu. Red inte Rommy som jag trodde utan fick sitta på Gilbert, en stor D-ponny idag. Vi jobbade först med avstånden, inte komma för nära varandra osv. Riktigt tråkigt, saker som jag har lärt mig när jag var 9 år liksom. 
Iallafall, Gilbert gick mest med huvudet  rakt upp och tittade på allt och alla här ;) Sen när vi började jobba lite på stora mittvolten och blanda lite galopp med trav och volter började han bli riktigt mjuk och fin och söka sig neråt!
I galoppen blev han dock sjukt stark och lilla jag kunde inte hålla honom helt utan det blev lite fort ibland men han gick i form här och i traven också, så det var jag nöjd över! :)
 
I slutet joggade vi av dom lite och herregud vad fin han var då, kändes som att rida på en masj eller något, väldigt vändbar och ställbar.
 

Gårdagens..

JAg glömde bort en sak som jag också köpte..

Så jag tar det nu, i ett separat litet inlägg ;) Köpte inte bara den lill-grimman o grimskaftet, utan också en man / svans borste, som var riktigt nödvändigt. Har jämt sprungit runt o letat efter någon att låna, men äntligen, äntligen så är man ägaren till en egen, dock lite anorlunda utseénde, men ven (fan) bryr sig? :D
Köpte den på hööks, 59kr, okej pris endå ;)

Puss & Kram /Philippa
 

Mot Roo Gård

Hejsan ;)
 
Ska snart åka upp mot Roo för att rida, lektionen börjar halv 2. Ska troligtvis rida Rommy precis som förra gången, han är en vit D-ponny som är helt okej att rida, lite seg ibland men helt sjukt skön galopp.
 
 
Fina Rommy (bild från Roo Gård Rk's hemsida)

Johanna

Hej! Tänkte att det kanske var dags för mig att skriva ett inlägg om mig.. så här kommer det.

Jag heter Johanna Ståhlberg och är 12 år, född 2000. På fritiden är jag med vänner, lyssnar på musik, tittar på film, är i stallet och så gillar jag även att fota och hålla på i Photoshop och webbdesign! :D
 
 
Hästen ni kommer att få läsa mest om här i bloggen är min medryttarhäst Miramiss. Hon är ett brunt C-ponny sto född 1990. Tillsammans har vi tävlat upp till LC+5.
 
 
Jag rider också på ridskolan Roo Gård RK, där jag hopptränar och tävlar en häst som heter Chiquita! Chiquita hoppar fint på träning men vägrar ofta ut sig på tävling, därför tävlar inte jag henne så jättemycket.
 
 
Det var lite om mig, och hoppas att ni kommer fortsätta läsa bloggen!

Godnatt

Jag är liv rädd, den läskigaste Wallander jag någinsin sätt och jag har sett typ nästan alla, jag skakar, den var helt sjukt läskig... :O snacka om att jag inte kunna sova på flera veckor. Blä blä, jag hatade denna film!
 
Nu måste jag nog sova, eller vi ska dra oss mot sängarna ;) Så godnatt, vi hörs imorgon!
 
Puss & Kram /Philippa

Min mage exploderar

Ush, jag tror jag spyr snart.. 
Haha, man äter alltid förmycket av det goda ;) Sedan så ljuger man och säger att man är mätt när man inte tycker det är gott, int' sant? haha! 
I vilket fall som helst så har vi efter en lång biltur genom typ halva stan kommit hem, sitter i soffan och ska kolla klart på Wallander filmen jag och tova började se på innan vi åkte, ruskigt bra ;)

Wallander - Mastermind, you have too watch it! :D
Puss & Kram /Philippa
Oredigerad bild! -photo by me©
 

Bilder från idag ♥

Älskling!!
Hej på dej ;)
Sweetheart♥
Älskar dig obeskrivligt mycket.. 

Foto: Tova -ponnysmurfarnas.blogg.se & Jag ;)
ps. alla bilder är från instagram, följ mig, @philippawilk 
Puss & Kram /Philippa
 

Dagens inköp

Var på MyOne och hööks idag, letade efter ågon söt grimma till Twiggy, och det kan man säga att jag lyckades hitta ;) Är jätte nöjd över vad jag köpte, den passade perfect på henne, med matchande grimskaft o allt. 
Denna gulliga lilla grimma köpte jag till henne för endast 79kr, hon blev otroligt söt i den.
Köpte detta mysiga, lurviga grimskaft till, passar perfect ;)

Såhär ser det ut på henne:


Sötnosen, blev så jäkla nöjd över grimman. Hon blev gulligast ever i den, jag kan bara stå o kolla på henne, så gullig hon e :D Min lilla älskling♥
Så värt att spendera lite pengar på detta ;)
Vad tycks? :)
Puss & Kram /Philippa
 

At Daddy's placee

Hej alla glada bloggläsare, ink. sura :D
 
Jag och min familj +tova, på mammas sida. Har ätit en stooor födelsedags middag hoss pappa, fick även två presenter till vilket var:
 
1. 1000kr, fyfan vad rik jag e, 1500kr på en dag, woop woop!
 
2. John Whitaker grimma, åå så jag önskade mig den, jag smlte när jag såg den och insåg att jag var ägaren, oh gaash, tack pappa!
 


Förutom god oddag o roliga presenter så har jag haft en underbar dag, tillbringat den tillsammans med Twiggy, bara Twiggy. Min underbara♥ Bilder och sådannt från dagen kommer imorgon eller senare ikväll ;) 
 
Bloggar mera om en stund! PS. snart kommer Johanna igång! 
Puss & Kram /Philippa
Aww, Tisse plutten -Karlshem 2011♥

@homee

Tja tja!
Nu är jag och Tova hemma, efter att ha varit i stallet hela dagen och på myone o hööks. Jag är riktigt nöj över vad jag köpt idag.
 
Nu ska vi titta på en film, jag skriver lite senare om dagens inköp osv. :)
 

Puss & Kram /Philippa
Tittut häästeeen :D

Mot myone

Jag, Tova och Mamma skå åka iväg till MyOne. 
Ska köpa nått litet gulligt till Twiggy♥ Det är hon värd (hon är värd allt!) Iallafall, Kanske köper någon grimma, vilken tycker ni? Väljer mellan dom här ;) 
Såhär ser Twiggy ut:
Vilken tror ni skulle passa bäst? :)
Puss & Kram /Philippa
 

Mina små presenter

Min mamma är "snål" när det gäller presenter, får bara runt 2-3 presenter, det gör mig alltid så arg, för jag får bara tråkiga kläder som jag inte önskat mig, men iallafall så får jag ju något. 
 
1. Jag fick en jacka från MyOne, som är vind tät, den passar bra inför vintern och allt framochtillbaka i stallet :) Den önskade jag mig faktiskt, men jag visste att jag skulle få den!
 
2. Jag fick ett par ridstrumpor, vilket var riktigt onödigt, för både jag och mamma är 110% medvetna om att jag INTE/ALDRIG har ridstrumpor, tror jag lämnar tillbaka dom och byter till nått annat kul ;)
 
3. Jag fick också ett par tjocka ridhanskar, vilket också var ganska onödigt dels för att jag redan har två par och dom var ALLDELES förstora. 
 
4. Jag fick 500kr och ett gnäg gnägg hurra, från mormor och morfar :) För det ska jag köpa lite gulliga saker till Twiggy! 
 

Kanske inte dom mest roligaste sakerna att, få men jag fick iallafall någonting. Men min mamma valde ut tre billiga saker åt mig, och så får jag ju åka till sala imorgon, det är den bästa presenten ;) 
Nu har jag en fråga till ER!
♥Brukar ni få många presenter? Och det ni önskar er?♥

Puss och Kram /Philippa
 
 !Bilder kommer sen!

©photo by me© (teamponys.blogg.se gäller inte, nu är det ponnymupps.blogg.se) ;)

Lördag 22 september

Jo idag så är det ju såhär, jag fyller år. Planerna pekår åt stallet och kameran ska med ;) 
Hoppas att johanna hinner uppdatera nått idag, o fixa en design snart. 

Presenterna tar jag i ett annat innläg ;) 
Nu ska jag äta frukost, blogga och ringa Tova, hon svarar inte på sms, haha, mycket att göra :D

Puss & Kram /Philippa
Så obeskrivligt söt!♥

Godnatt

Kör igång med vardags bloggning nu, så det är väll lika bra att skriva ett orginellt "godnatt-inlägg" ;)
Så, godnatt mina kära, önska all lycka till till Johanna som ska ut på sin sista start med Mirran!❤
Godnatt, vi hörs imorgon :)
Puss & Kram /Philippa


Tomorrow is the big day..

Imorgon fyller jag år. Vet inte vad jag ska hitta på, tror jag ska åka till stallet och be Tova att fota mig o Twiggy :) Men ja, jag ska försöka börja uppdatera som vanligt nu då! Johanna ska tävla imorgon, så hon hinner inte uppdatera ön, men jag lovar att hon börjar snart ;) 
 
Ska fixa bloglovin nu, men tyvärr så kan jag inte göra något åt designen. Det fixar Johanna, annars blir det kaso. Inte nå  bra när det gäller designer! ;) 
 
Puss &Kram /Philippa
(ponnysmurfarnas.blogg.se) Jag och min hund valp, Dino heter han! :) ↑

Philippa

Hej, nu hade jag tänk att berätta lite mera om mig. 
 
Mitt namn är då Philippa, jag är född 22 september 2000, alltså är jag 12år ;) Min familj består av min bror Wille, min andra bror Jonatan, min tredje bror Maximilian och min syster Andrea. Alla är 4år äldre än mig och uppåt, så jag är minst av alla barnen. Sedan så har jag en mamma vid namn Lotta och en pappa vid namn Fredrik. I mitt liv finns då även alla underbara ponnisar med, just nu handlar allt i min värld om b-ponny stoet Twiggy. Twiggy är som sagt b-ponny, född -02. Hon är busig o envis att rida, bestämmer man inte från hela början hänger hon på den framför, är det ingen framför så stannar hon o börjar backa o snurra runt. Men, är man på o bestämmer över henne är hon pigg, framåt o helt underbar. Hon gillar att hoppa o kan bocka lite ibland. Bockig även ute. Hon är snäll att sköta nör man känner henne, men innan det så är hon en liten sur puppa som bara bitts. Men som sagt, kännermna henne är hon en ängel ;) 
 

Jag rider på ridskolan stockby, två gånger i veckan, tisdag o torsdag. Jag sköter o gosar med Twiggy de dagar jag är i stallet, och så ofta jag bara hinner med!
 
På fritiden så gillar jag att vara med stallkompisarna i stallet, sköta Twiggy o gosa med ponnyerna på ridskolan. 
Jag gillar även att shoppa och är ingen speciellt bra sparare när det gäller pengar ;) 
 
Fem saker om mig...
  • Jag älskar choklad
  • Jag har ridit i 6, snart 7år.
  • Jag har 2 schabrak o en vojlock :)
  • Jag går i vittra, den sämsta skolan ever.
  • Jag har ridit på min mormors häst, Humlan, i 8år, nu är humlan 27år gammal.

Hoppas ni vet lite mer om mig nu, för det är dags att börja följa bloggen nu ;) Enjoy!!!
Puss & Kram /Philippa


Min allra bästa vän♥
 

Välkommen till våran blogg!!

Hejhej, vi är två hästtokiga tjejer vid namn Johanna Ståhlberg och Philippa Wilkens. 
Johanna rider och tävlar c-ponnyn Chiquita och Philippa sköter om b-ponnyn Twiggy.
I våran blogg kommer ni hitta massor av roliga inlägg om allt, hästar, vardag, bilder, videor, galna ideér, ridpass osv. osv. :) 
 
Hoppas ni följer våran blogg, med utveckling från 0 till 100! 
Puss & Kram /Ponnymupps


Johanna & Chiquita↑
Philippa & Twiggy↑