Bildbomb del 1 MIN STJÄRNA ♥

Oredigerade o allt, men who cares? ;)

Framme

Nu är jag hemma hos Philippa! :D Vi har varit i stallet, köpt godis, fört över alla bilderna, bäddat och flummat väldigt mycket, hahahah ;) Här kommer några bilder från idag =))
 
 
 
 
 
Aja, nu ska vi iallafall fortsätta våran kväll med godis, chips, julmust och film ;) Men ha det bra allihopa, och ha en jättebra kväll! Gott nytt år! :D
 

Min drömponny -till sättet

Fick världens blogglust appropå ingenting, så varför inte blogga då? haha.
 
Min drömponny, är något man lästa på bloggar förut tycker jag, men jag har aldrig riktigt skrivit något inlägg om min dröm ponny. Jag bryr mig inte hur hästen ser ut, alla hästar är söta varesig dom ser ut som fyrkanter eller fotbollar. Tycker jag ;) Usééndet spelar ingenroll (tror jag sa det nyss?). Utan det är hur hästen är till sättet, och här kommer en liten beskrivning om hur jag tycker en drömponny ska vara för mig.
 
I dressyren ska den ha ett luftigt steg, och mjuka gångarter, helt lagom pigg, inte för lat men inte för pigg, utan lagom. Den ska kuna gå iform i alla gångarter, kunna de flesta skolor osv. Samtidigt som den gör det ryttaren ber om och utför allt för hjälperna så ska den kräva av ryttaren. Ett plus är om den är trygg och inte busig, tittig, eller lättskrämd. Men fortfarande uppmärksam.
 
På uteritt ska den vara lugn och 110% trafiksäker, inte särkillt rädd eller tittig, utan lugn och trygg, helst åt det piggare hållet, men inte stark och uppmärksam på ryttaren. :) Annars kan den vara lite hur som helst, även om jag ogillar att rida ut och har alltid tyckt det varit otroligt läskigt med pigga hästar som stuckit o busat ute, så har jag inga problem med det längre, sedan hjag red Etoile på ridskolan som jag red förut, så har jag inte haft problem med hästar som bockar ute eller är mega pigga. ;) Tack Etoile!
 
I hoppningen fårn hästen gärna vara åt det segare hållet, men inte stanna. Jag vet inte riktigt hur jag vill ha min häst i hoppning, jag vill ha utmaning om man inte tvingas hoppa högt. (70cm är superhögt för mig.) Ska man hoppa på tävling eller så vill jag inte ha någon häst som stressar upp sig o blir alldeles galen, men jag lär mig med tiden. Varesig hästen är pigg eler lat, stannar eller hoppar så tror jag nog att jag klarar det. ;) (inte för att skryta, förlåt om ni uppfattade det så)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack Etoile som lärt mig uteritt som inte är farligt med bus o skoj!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack Eminem som lärt mig allt om hoppning, att det är världskul och att jag kan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack nugget som lärt mig rida galet pigga stressade hästar i dressyren♥
 

Tjobrää✌

Godmorgon.
Inatt har inte varut direkt så rolig vaknat tre gånger för jag hade så ont i halsen, men är bättre nu, men min röst är inte den bästa ;) Ajjja.. Idag kommer ju Johanna, som sagt blondinen bakom andra datorskärmen. Ska bli så sjukt kul, om jag bara hade min röst också.❤
/Philippa


Snabbinlägg..

Vet inte riktigt vad jag ska sriva om, inga idéér alls faktiskt. Men imorgon kommer Johanna, och mycket kul hoppas jag kommer hända. Så då kanske jag har mera att skriva om, men nu tänkte jag försöka slita mig från datorn, och stänga av den tills imorgon. ;) Så jag säger godnatt nu!
Sov gott när ni går och lägger er :)

Minnen❤


Hoppkursen, dag 3

Sista dagen på hoppkursen var alltså igår!
Värmde upp med tempoväxlingar, halvhalter, serpentiner, volter och halter. Capri lyssnade riktigt bra idag. Sedan i galoppen lyssnade hon inte så bra, hon blev väldigt stark och pigg. Men jag lyckades minska galoppen väldigt mycket jämfört med de tidigare dagarna så det är ju ett plus :D Vi hoppade några linjer, en kombination, en bana och sen en lite kortare där Cajsa höjde lite. JVi började med att hoppa två linjer, jag hoppade 80 cm ungefär. Sedan hoppade vi en oxer, där jag hoppade 95 cm. Occh slutligen kombinationen där sista hindret låg på 1 meter ;)
 
Sen hoppade vi banan och där låg de flesta hindrerna (för mig) på 90 cm-1 meter. Det gick jättebra. Sen hoppade alla en lite kortare bana, där hoppade jag vissa av hindrerna 1.05 cm och de andra låg på 90-1 meter ungefär.
 
Jag är kort sagt jättenöjd med kursen och har lärt mig lite nya saker, vet vad jag oc Capri behöver jobba på nu.
Fixade ihop en liten film också! Hur tycker ni att det ser ut? :)
 
 

Nyårslöfte

Satte mitt nyårs löfte lite väl sent, men ändå. Mitt nyårs löfte till mig själv får bli att inte äta godis. ojoj! Vad har jag nu gett mig in på?! Jag tänker hålla mitt nyårs löfte detta år också, tänker ni?

Har ni satt något nyårs löfte, vad och kommer ni hålla det? ;)
/Philippa


Läs den här bloggen..

Vill bara tipsa om nellies blogg ❤ Det är min kompis från stallet som jag red ut med (ni vet hon som red på toosie) hon har skaffat blogg nu, gör henne glad och läs den +kommentera! :)

Love you all!
/Philippa


Uuuuh..

Hosta, Ont i halsen, heldag i stallet.

Det är någonting som inte riktigt passar ihop där ;) Och imorgon kommer Johanna (Ståhlberg) Alltså blondinen bakom andra datorskärmen YEYY! Sen så är det nyår och sen ännu en dag med fart o fläkt. Jag har redan tappat lite av min röst, jag vet inte vart jag kommer ha tagit vägen efter dessa dagar. Sen ska jag sova ialalfall.
/Philippa


Hoppkursen, dag 2

Andra passet på hoppkursen igår. Vi red fram med samma principer som igår, öka och minska, tempoväxlingar osv. Jag tycker att hon kändes ganska stark men inte lika stark som första dagen. Hindrerna var stuts, kombinationer, några linjer och bommar. Vi började med att värma upp på bommar, och hoppade sen sockerbitshinderna igen. För mig gick det mycket bättre än igår. Sedan hoppade vi stuts, det gick bra :) Först kom alla på 60 cm kanske, och sedan hoppade alla en gång lite högre och jag hoppade sist, hoppade väl 80 cm. Sedan hoppade vi 5-och en halvan, först hoppade alla på en höjd en sedan en gång lite högre. Jag hoppade sist igen, oxern låg på 1.05 ungefär ;) Jättenöjd med lektionen!
 

Hoppkursen, dag 1

I förrgår var det första dagen på hoppkursen.
 
Lektionen är ju 1 tim 30 min så i början så skrittade vi på långa tyglar på stora mittvolten medans Cajsa, min tränare, pratade om vad vi skulle göra dessa 3 dagar och hur hon har laft upp kursen osv :) Sedan började vi att värma upp genom tempoväxlingar och bommar. Sedan galopperade vi något varv och efter det körde vi serpentiner med bommar.
 
När det var ca 30 min kvar av lektionen började vi hoppa lite smått. Eller ja, man skulle rida över två sockerbitshinder på kanske 40-50 cm med två galoppsprång emellan. För mig tog detta kanske 10-15 ggr, då jag höll för lite i yttertygeln och för mycket  i innertygeln ;) Sedan var det vissa andra i gruppen som också hade problem så för dem tog det också tid. Sedan gjorde vi detta i andra varvet och det tog inte riktigt lika lång tid för mig då.
Capri var alldeles svettig och hade träningsverk efter det här passet, men det behöver hon då detta är väldigt nyttigt för henne! Bjuder på en kort film också :D
 

Imorgon, längtar

Imoron kommer Johanna, kommer bli otroligt läskigt typ. Men aja I'm gonna DO IT. Sen så har jag och mamma stallet hela dagen! :) Sen på kvällen eftermiddagen har en tjej i stallet frågat om vi vill åka me henne och träna i ett ridhus, för det är oridbart på gården. Då tackar man inte nej, eller? Hon har en egen lastbil så vi ska försöka oss på att lasta zlatan, blir det ingenträning så ska vi lastnings träna, wihii :) I ridhuset tänker jag bara känna på honom, och se hur han tar mina hjälper osv. Och försöka få honom koncentrera på mig, och att han kan lite på mig lite. Om det går. ❤
/Philippa


Sånna dagar som idag ♥

Det har inte varit någon särskillt speciell dag idag. När jag kom till stallet va Zlatan ovanligt sur och jag tappade genast humöret och lusten. Vi gjorde allt rätt snabbt jag och robin, hon skötte zlatan medans jag mockade och fixade hö. Sedan när det var klart hade vi en timme kvar, och då tänkte jag att det inte var någon idé att stå här och frysa, så vi satte på zlatan Fleece-täcke och träns, och så körde vi lite ponny ridning, jag ledde runt robin på zlatan några varj runt spåret och över fyrkanten, lite trav också. Zlatan såg jätte nöjd, "titta vad duktig jag e som kan vara så snäll". Han gick up i min rygg ibland och gosade in sig. Önskar att alla var som dagen idag, en utmärkt ponny som strålar på alla set och vis.
 
Han lös upp min dag idag. Kanske har han slutat testa mig nu, allt kanske börjar släppa?! :) Hoppas det♥, men tyvär lyckades jag inte tränsa själv idag.

Usel uppdatering

Måste be om förlåtelse från min sida, för den dåliga uppdatringen.
 
Men jag har tyvär fullt upp, och har inte tid att sitta vid datorn. :( Men iallafall, idag/inatt så sov min kompis här, och i em ska vi åka ut till Zlatan och typ mocka och göra hö, samt typ borsta av honom, han får stå idag, underlaget är hårt och ojämnt på ridbanan.

Lite planering..

Idag: Jag och vickan åker ut till zlatan, jobbar alla gångarter på volten.

Imorgon: min saknade bästis kommer hit, gör nog samma sak med zlatan, lite lätt i allagpngarter på volten.

Lördag: Tar nog en uteritt, sen galopp på volten.

Söndag: fd ägare och fd medryttare kommer och hälsar på :) Dom vill nog rida zlatan lite. Så för mig får han stå.

Resten av veckan, ska ta vara på tiden. Men jag kan inte hjälpa att det känns fel. Önskar bara att allt funkade som en dans på rosor, men tyvär kan det inte det. Och så är det. ;)
/Philippa


Ridit

Halloj! Jag och mamma har precis kommit hem från stallet. Som sagt hade vi insläppet idag, det tiog ett tag, men det gick bra. Sedan så red jag och två andra nere på ridbanan, Zlatan var jätte fin vissa stunder, men väldigt pigg och stressad. :) Annars har det gått i överlaf bra, tog del av tipset jag fick av Linn, att smeta in bettet i något gott, jag tar en bit äpple och och gnider mot. Det funkar hyffsat, men han håller fortfarande på, men ger sig efter några minuter, när han inser att bettet är gott. Tack så jätte mycket Linn!♥

Imorgon -Zlatan

Åker till stallet runt tio-elva. Fixar allt i Zlatans box först, mockar och gör mat osv. Sedan tar jag väll in honom, och borstar av honom riktigt ordentligt, samt myser med han. :) Sen så tar jag nog ett litet pass nere på ridbanan, kort eller långt, det beror på väder och underlag, hur mkt snö det är osv.
 
Sen så har vi första passet i stallet, Tuna är ju halv-kollektivt så man har regelbundet ett helg pass, antingen en hel dag, eller bara in/ut. Och i detta fall har vi in. Så när det passar, runt 3-4, beror på vad det är för väder, släpper vi in hästarna och fixar. Ska bli kul att ha första insläppet, för jag tycker själv det är riktigt kul att greja med hästarna i stallet, och fixa :)
 
Så imorgon blir det en heldag i stallet, nästan. Ska göra allt med Zlatan så bra som jag bara kan och inte dampa sönder, ta det lugnt och försiktigt, och verkligen ge honom en changs att visa vem han är.

I will never give up..

..on us.
 
Jag tänker kämpa genom svett och tårar, blod och skit. För en dag tänker jag klara det, en dag tänker jag sitta på din rygg och lyckas.
 
Min fina vän, allt vi går igenom sätter spår, allt vi gör ger resultat, ont som gott. We gonna do this, together as a TEAM. Inget jag & du, ett vi.
 
Är bara så glad, att jag fått äran att stå som ägare på dina papper, jag hoppas och önskar att du alltid kommer vara i min ägo, och att vi kommer lyckas. Vi ska till toppen, en dag. Men vi tar dagen som den kommer. Vi stressar inte, vi tar allt sakta, och noga. Ingen idé att stressa för jag vet att vi hinner♥
 
Mitt hopp finns, och kommer alltid finnas om oss, dig och mig.

Christmas

 
 
 
Åhh vad jag gillar julen! Älskar stämningen runt den, maten, julklapparna, och allt annat. Bjuder på några bilder jag tog på våran julgran!
 

Allt kommer lösa sig, allt kommer bli bra ♥


En stor klump

Känns som att jag har en stor fet sten i magen, jag ville inte att det skulle bli såhär, men helt ärligt, det känns bara inte rätt. Allt är så annorlunda, när jag var i sala var det som en helt annan grej. Men jag vågar inte säga riktigt vad jag känner, eftersom jag inte vill att någon ska bli besviken eller arg, jag vill lixom bara Zlatans bästa ;(
Och mitt bästa, och johannas bästa, och märtas bästa, och allas bästa. Det kommer ta ett tag innan jag kommer över det här, och har bestämmt mig för vart jag ska gåtill väga, men jag lovar att berätta för er när jag känner mig "redo" :)

julklappar

Har öppnat alla mina julkappar nu.. ;) Jag fick:
 
Lóreal mascara, Lash Architect False Lash Effect, Lexington filt med amrikanska flaggan, 500:- kr, bodysplash "Pink petals H&M" - Mamma
 
Dumle godisbox, lexington filt med brittiska flaggan, 1000:- kr - Pappa
 
Ralph Lauren parfym, #2 for women - Storasyster
 
Nonstop godis med skål, 500:- kr - Mormor
 
2 hollister bodysplash "Laguna beach & Solana beach" - Jossan och Christel, två kompisar
 
Såå himla nöjd med allt! Fick ju sammanlagt 2000:- kr i sedlar av mina föräldrar och mormor, för det ska jag köpa ridstövlar och massor med kläder på mellandagsrean! åhh världens bästa julafton! :D
 

Giraff/Kamel/Häst

Asså Zlatan... ;(
 
Min FÖRSTA julafton förste Zlatan totalt, jag skulle rida, när jag gjorde iordning var han jätte snäll, han var inte sur alls, inte änns när jag kratsade hovarna, eller satte på benskydden. Jag satte på sadeln, helt som valgt, han var lite sur men inte överdrivet.
 
Sen stog jag där i MINST 10minuter och försökte tränsa, nehä, han var en giraff, och en kamel, och en häst, och rent ut sagt för jävlig. Sen dampade jag sönder, en jag tog om tur va inte ut det på honom, utan på mina handskar, så jag gick in satte mig på en stol, lugnade ner mig och gick ut ytterligare tio minuter, men det gick inte då heller. Eftersom han drar upp huvudet till månen och vägrar öppna munnen, så hämtade jag en liten dunke att stå på, men nä då vände han bort huvudet, och tillslut så var jag tvugen att gå in igen och lugna ner mig, ville inte ta ut min ilska på honom. Sedan försökte jag IGEN. Men den jäveln vägrade stoppa in bettfan i munen, så jag tog av sadeln, allt, jag sket i honom fullständigt ett tag innan jag bestämmde mig för att han fan ska ha på tränset, och istället för att ta en härlig uteritt såhär på jul. Så körde jag lydnads övningar, i ca 2min innan jag gav upp mitt hopp om att han änns skulle tänka på mig.
 
Och mitt i allt detta så känner jag, hmm* vad fan har du gjort philippa, varför köpte du en häst. Och jag intalar mig själv att han hade det 1000 gng bättre hos Johanna, och troligtvis så trivdes han mycket bättre hos Johanna.
 
Men jag orkar inte svika johanna, och zlatan, och märta, och mig själv, alla som älskar honom innifrån och ut, runt jorden och tillbaka. Han är inte värd att flytta än en gång. Men allt jag ber om är en liten gnuta respekt, och lite uppmärksam het, bara stoppa in bettet i munen, svårare än så är det inte. Men jag van iallafall tillslut, men det var inge vidare ändå.
 
Jag vill bara glömma denna dag, som om det aldrig hänt, börja om från början och uppfostra den lilla skit ungen, han bryr sig inte om mig. Visst han testrar mig, men det kan väll vara nog med det nu, han har klivit på mig, och fått av mig är det inte nog då, jag har ju visat var mina gränser går, och han går förlångt.

Julafton!

God jul alla bloggläsare! Jag har öppnat en present nu på morgonen och den innehöll en Ralph Lauren parfym.. tack så jättemycket bästa storasyster ;)
 
Jag har precis duschat och ska smörja in mig med lite bodylotions, bodysplashes osv.. fräscht ska det vara på julafton! Mamma och jag ska också beställa hem ett par UGGS också.. svarta med buttondown.
 
Men ni får ha en jättebra julafton så hörs vi lite senare! 
 
 

God jul!

google - bilder
Godjul i stugan :)
Jippieweho idag är det julafton, igen.
 
Snart ska jag åka ut till Zlatan, eller min låssas pappa ska skjutsa mig, lyx hihi. Ska rida ett kort pass på ridbanan, i förhoppningsvis alla gång arter, från igår har jag ju lärt mig att det är mjukt att trilla av ;) Men iallafall, sen så fixar jag allt, och tar första möjliga buss hem.
Så ser min dag ut, på kvällen så ska jag typ inte göra något speciellt, öppna någon/några julklappar och äta middag med mamma, låssas pappa & hans son.

en tur i snön

Idag så red jag och nellie ut, hon lånade en storhäst som heter Toosie, för hennes häst går typ inte att rida på, hon typ reser sig och bockar. Men iallfall.
 
Det började med att både Toosie och Zlatan blev rädda för en traktor som plogade vägen vi red på, och så när vi kom upp till ett hus, där traktorn skulle "parkera" så blev Zlatan väldigt rädd, eller han testade mig mest, så han värvände och jag flög ner i en snö driva, första av ramlingen Wihooii, som tur va var det mjukt i snön, så jag gjorde inte illa mig alls. :) Sen satt jag upp igen, och vi red vidare, över en äng där vi pulsade i snön, Zlatan var inte alls förtjust i det, han tyckte mest att det var jobbigt, och han hoppade ner i diket, eller man såg inte att det var ett dike eftersom det var så mycket snö. Sen så red vi över vägen och in på nora vägen, och i början av noravägen är det några skyltar som Toosie tyckte var förskräckligt läösiga, så Zlatan fick vara den stora och trygga och gå först. Sen så red vi ett tag. Allt gick väll helt okej, hästarna var väldigt uppspelta, och typ hoppade till för allt som hände, och inte hände för den delen med ;)
 
Det kom sedan några bilar, och en av dom var sä'rskillt läskig, för den hade ett flak fylld med något som skrammlade, men det gick bra för mig, men Toosie gjorde en snygg liten typ halvstegring. Sen red vi in på en liten väg intill skogen, och eftersom det var snö på grenarna och det blåste så trillade det snö från alla grenar, och det tyckte Zlatan var livs farligt, men det gick som tur va bra, men han hoppade till massa gånger, och insåg aldrig att det inte var livshotande, haha! Vi travade också lite, Zlatan var grymt pigg, det tog ca 5m att sakta av, och min lilla C-ponny sprang fortare än Toosie, som är typ 170?! :D Menmen, han har mycket spring i benen.
 
Jag vågade faktiskt aldrig släppa Zlatan, alltså låta honom springa fortare än kontrollerat, för än sålänge så litar jag inte riktigt på hnom, men vi tränar mycket för att få upp förtroendet för varan och vi är en lång bit på vägen, mitt hjärtegull o jag♥
Han var riktigt genomsvettig efter, och det tycker jag är bra, för det betyder att han fått sig motion, och inte bara skrittad några meter, det hjälper inte så mycket för honom, så mycket energi som han har ;)
 

Nu så ska jag efter allt som hänt, klä julgranen, baka lussebullar, tända juligbrasa och packa in paket, nu äre fan julafton woohoooooo :D

Godnatt

Skyper med moa nu, men måste snart lägga på, måste upp ganska tidigt imorgon, vill vara i stallet runt tio och sen så ska jag coh min kompis nellie rida ut, wiho, vi ska ta lite galopp i skogen, får se hur det går?! Hoppas det går bra, jag ska ha höga händer och kontrolerad fart iallafall ;)
Puss & Kram!

fekkeee

Sover hos Jossan ikväll, blir kanske ett inlägg till men annars får vi höras imorgon. Fick också min julklapp idag av Jossan och det var en bodysplash från Hollister ("Laguna Beach") som luktar as fräscht och jättegott :) Gav hennes julklapp till henne och jag hade köpt en tröja och ett iphoneskal till henne, hon blev nog jätteglad. Men vi hörs senare! ♥
 
'
varför så söt rotis
 

Glad, överlycklig ohyeah

Har laddat ner photoshop, eller ett test gratis. Men om det är bra så ska jag köpa det. det är typ julrea, så det kostar 925kr. Så det är toppen :)
Nu ska jag sätta igång och bomba med massor av headers, men först  ska jag göra en riktigt riktigt noga, som jag ska använda sen, men säger inte till vad, woop woop^^

5 bekännelser

Är verkligen en natt-människa, vänder på dygnet i princip varje helg och älskar att vara uppe länge..
 
Jag är ungefär 1,47 cm lång och näst kortast i min klass. Har typ komplex för det och hatar att vara kort..
 
När jag var liten, eller iallafall mindre, gick jag på basket. Det sitter i än idag tror jag och jag är faktsikt rätt bra på det!
 
Jag är kär.. tror jag.. <33
 
 
 

Idag

Ska äta frukost nu, sen så duchar jag och klär på mig osv. Sen så HOPPAS jag att mamma skjutsar ut mig till zlatan annars får jag väll flyga dit eller nått ;) När jg kommer till stallet tar jag och fixar zlatan sen tar jag honom i grimma och hanns träns med mig, ner till ridbanan och släpper zlatan så han får busa och springa fort han vill, sen när jag känner att han busat av sig och är redo, så tränsar jag och rider ett pass barbacka :) Hoppas ni får en lika bra dag som jag, det rimmade.
/Philippa


Jullovs-kursen

Den 27-29 december så är det hoppkurs på Roo Gård! Jag ska vara med på Capri :)) Det ska bli riktigt kul och är väldigt taggad då sista hoppträningen gick super bra. Kommer ha fått massor med julklappar då och även köpt en del, bl.a nya ridstövlar ;) Ska också inviga mitt schockemöhle-schabrak jag vann i en bloggtävling i höstas. Philippa kommer också sista dagen och kollar på! Åhh det ska bli så himlans kul att träffa henne :) 
 
Mitt namn är blå markerat.
 
 

Torsdag 20 december

Tänkte skriva lite kortfattat om torsdagens ridpass. Det var sista gången för terminen, så vi red barbacka och hade lekar. Glömde mina ridstövlar hemma så fick rida i uggs.. ;) Jag satt iallafall på Veneto, en urgullig liten D-ponny som jag red jättemycket förut och hade på ett ridläger. Vi lekte somsagt lekar, bl.a minst antal travsteg vs. mest och samma sak i galoppen. I galoppen vann jag minst antal galoppsteg med 2 galoppsprång! Jag gasade som tusan och red ärevarv runt hela ridhuset med ena handen viftandes uppe i luften och typ skrek och skrattade, allt detta till "oppa gangman style". Lite galen letkion eller vad säger ni? ;) Efter det körde vi hela ridhuset stormar, höjdhoppning (babacka), jorden runt och kapensvändning. Jättekul ridpass!
 
Gammal bild på mig och Via Veneto, 2 år sen. Foto: Lina Brottman
 

Hjäääääälp

Jag vet inte vad jag ska skriva, jag har verkligen inga idéér kvar! 
 
Ni får ta och hjälpa mig nu, för nu äre nöööd. Johanna sa att hon hade fått insperation hela veckan (?) och ska blogga heeela veckan. Men ja!
 
Skriv vad ni vil läsa i en kommentar, eller så får ni klara er UTAN mig. 

Julavslutning

Hej :) Jag och typ massor av andra sitter nu i kryrkan men jag har ingen aning om vad vi gör här, haha.

När vi slutat åker jag nog hem, hämtar sova över kläder, sen åker jag till stallet lite snabbt och sedan vidare hem till Andrea, som jag ska sova hos :)
/Philippa


Hej mina älsklingar

Det känns som länge sen nu. För länge, aldeles förlänge ;) 
 
Jo, såhär ligger det till. Jag går i skolan 08:15 till runt 15:00, jag åker ut till stallet, det är beckmörkt, kallt och det finns ingenstanns att rida, för allt är för mörkt, utom ridvolten som har lampa, men den är hård och ojämn. 
Sen kommer jag hem runt 19:00 varje dag, och då måste jag ducha, äta och sova. Det finns ingen tid att klämma in bloggning för mig, det finns verkligen inte det. Så jag måste tyvär meddela att uppdateringen från min sida kommer vara dåålig :( 
 
Iallafall, idag så har jag varit hos Zlatan som vanligt, jag skötte hom genomgående och noga, fixade jätte noga i boxen, tränade lite övningar, stanna, gå, backa, stretch, buga osv. Duktig måste jag säga att han var, men han har en lång bit kvar innan han är bra på att buga, men jag tränar på det ;) Sen så hade jag inget att göra, och då kom tre tjejer som har sina hästar i stallet, och den ena, hon heter Lina, hon rider på en annan häst i stallet, och för att göra en lång histpria kort, så frågade hon mig om jag ville skritta hennes häst Lina. Jag tackade jag men när jag skulle rida kom mamma, så jag skötte bara om henne. Och måste säga att det är den absolut snällast häst jag träffat ,stål heeeeelt blixt stilla, inte sur ALLS varesig man kittlar henne på magen eller benen. 
Hon är ca 30år gammal, Lina har ägt Lina (haha, både ägaren och hästen heter Lina, gulligt) sen hon var mindre än Tio år, alltså ägaren Lina, och nu är hon väll runt 25 typ. Fatta, hon har haft sin söta, fina, snälla, underbara häst sedan hon var mindre än tio. Innan Lina köpte Lina så stog Lina (mycket lina blev det nu.. :D) så stog hon på ridskoa, så då förstår man ju att hon är snäll, typ. Men stackars Lina (hästen) har fått lite gråa strån, är lite sjuk då och då, ögon inflammationer ofta, nedsatt hörsel samt syn, men en vän, att lita på, så snäll gullig och ärlig. Ååå, lilla Lina♥ Inte för att hon e så liten, men. 
 
Så jag hoppas jag får rida Lina någon gång, och sköta henne, för när jag skött och fixat hos Zlatan är det roligare att ixa med en annan häst än att sitta och kolla instagram och frysa typ, haha... ;) 
 
Tänkte ta med mig systemkameran till stallet någon dag underjullovet, och fota Lina och  Zlatan. Så får ni se hur Linanpinan ser ut och så. Ska fråga Lina om jag kan få hjälpa till med henne. 
 
Byter samtalsämne. Nu fick ni er ett långt inlägg iallafall, och ni fickreda på lite saker. Men som sagt kan ni inte vänta er toppen uppdatering varje dag, men jag ska försöka slängain något åtminstonde varannan dag, helst varje! 
Puss på er ponnymuppsare, love you all, mary christmas♥
Lina & Lina, bild från facebook©©

Jag typ saknar mina kompizar förjävla mycket!


Godmorgon

Hej.
Min buss går 08:27, det är grymt sent att börja sent och sluta tidigt, mohaaha :D Iallafall, så jag måste gå hem ifrån typ 17 över åtta, men det ör ju ett tag kvar. Så nu ska jag kolla på julkalendern och sen ska jag klä på mig och sånnt. :)

Hoppas ni får en bra dag!
/Philippa


Planering för Zlatan

Imorgon: Han får stå IGEN. Eller så går jag ut och går med honom :) Får se vad det är för väder och så. Hoppas att han får röra lite på sig!
Torsdag: slutar seeent, så jag åker bara ut och fixar hos han. 
Fredag: Vet inte, har faktiskt inga planer, och jag vet inte om jag har jullov på fredag, om jag har så åker jag ut när det är just, och då kommer jag släppa honom i paddocken, och fortsätta med lydighets grejen jag böjat på. Att han ska backa när jag säger back, att jag ska kunna lämna box dörren öppen utan att han går ut, att han visar respekt för mig, att han följer mig, att han väntar tills jag säger "varsågod att ät". Och lite sådannt, idag har han varit jätte duktig när jag tränat back och att jag ska kunna ha boxdörren öppen och han lös när jag mockar och borstar honom :) 
Lördag: På lördag ska Zlatan ridas, i full fart, han har blivit lite surare, och jag misstänker att det är för att han är rastlös, att han har för lite att göra, att tugga hö kanske mattar ut hans käkar, men inte resten av ALL energi han är fylld av. Så jag ska rida ut en lång sväng, kanske tillsammans med Nellie, en tjej i stallet. Ska försöka galopera, bara han inte slänger mig i backen, haha.
Söndag: Kör på igen då, ut och rida, woop woop. Kanske släpper honom på ridbanan efter ;)
Måndag: Ja 1 så är det ju JULAFTON weehooo!! Jag rider nog ut igen, och så ska han få stå i hagen och myyyysa med sina kompisar.
Tisdag: Vet inte, inte planerat riktigt så långt, men om någn av er har nått förslag vad man kan göra med en rastlös häst, TIPSA!! Kanske, kanske, kanske, kanske, om det gåååår, tar jag transporten och åker till ett ridhus och hoppar. Men jag vette fan om det går, men jag ska mejla en transport uthyrare, och gustavsberg, och se om man kan få sig en ridhus tid, annars kan jag ju alltid åka till lidingö hihi. 

Så ser de komande dagarna ut för Zlatan. Ser fram emot detta, mycket kul. 
 

Bakar

är hemma hos vendela :)
Och förlåååt för sjukt dålig uppdatring, men jag har sjukt bråttom till bussen nu, men jag uppdaterar hemma.

Puuuuss /Philippa


Glass glass i stora lass, 474 hemmesta 474 hemmesta i stora lass

Nämnen titta, en hemmesta buss what a suprice.
Hej och hå, här kommer en till..

Ser man på en hemmesta på.
Ser jag suddigt eller är det en hemmesta buss till?
Till och med jag, utan glas ögon kan se en TILL hemmesta buss.
Dom som ska till hemmesta är lyckliga iallafall något.

Men var tog bullandö bussen vägen?

/Philippa


Sl asså....

Antingen kommer bussarna försent eller inte efter tidtabell, eller förtidigt.

Bussen kom 6min förtidigt så jag han inte med den, då kommer jag missa bullandö bussen som kommer en gång i timmen, fuck SL.
/Philippa


Planer! woop woop^

Så fortsom möjligt ka jag försöka komma iväg och hoppa och rida ORDENTLIGT i ett ridhus, sen efter några gånger i ridhus, så har mamma lovat mig att jag ska få vara med på en pay n jump, jiipiiiii!! :D Asså, inte något stort, utan litet, träning för oss båda, träning inför SM, EM och allt sånnt haha. 
 
Nu Zlatan, nu kör vi♥
 

åkt tefat

jag och andrea var ute i en pulka backe och åkte tefat, jag hoppade och andrea filmade, haha. Det ser grymt kul ut, kan bjuda på en film senare kanske ;) 
 
Snart ska vi äta lunch och sen åka ut till Zlatan. 

Godmorgon

Har nyss vaknat, blev lite sent igår haha.. eller är halv 4 sent eller tidigt?

Ska upp till Roo Gård idag och rida igen, hoppning står på schemat. Ska rida i min gamla grupp, är astaggad.

Har ingen aning om vilken häst jag kommer få sitta på faktiskt, hoppas på Capri men vi får se :)

/Johanna


Godmorgon

Heihei! :)
Idg så kommer andrea hit, tova skulle komma men det blev lite missförstånd osv. och så.. Men nu så kollar jag på skidåkning, har ätit lite frukost och ska deicka te nu haha!

Sorry för förjävligt tråkiga inlägg, men aa.


brist...

Detta trode jag aldrig när vi packade in alla ikea påsar i bilen, att jag skulle ha brist på något, men så var det visst.
 

Nu kanske inte det är någon störra katastrof, men ibland faktiskt. Jag har nämligen bara ETT grimmskaft, ett sitter på Zlatans grimma och ett på Zlatans vattenhink. Och nu har jag inga över.
Grimmskaft är något man hellre har förmycket av än förlite. I stallet, vid spolspiltan så finns det två/ett grimmskaft som man kan binda upphästen med, och när jag binder upp zlatan där knyter jag dit mitt, och sen när jag går ut och rider eller något, så låter jag det hänga, för jag ska ju använda det när jag kommer in. Och i 9/10 fall så står någon annan där, med mitt grimmskaft i dens häst. Och då har jag inget reserv, som jag kan ha, och då blir det problem hehe. Så nu tycker jag ni ska hjälpa mig, gå in på hööks hemsida, är det något ni har, som ni tycker är super, länka i en kommentar, annars så kan ni tipsa om grimmsätt, grimmskaft etc. :) 
 
Tack på förhand att ni hjälper till i min lilla nödsituation!♥

my best friend

 

Pissväder

Åkte ut till stallet runt 11. När jag kom dit så mockade jag, sen så tog jag fram ländtäcke, ryckthink, hjälm, väst osv. sedan tog jag in Zlatan, han ville absolut inte gå in, jag försökte fånga honom i ca 20min innan jag lyckdes få tag i hans man innan han vände rumpan till. I snö vädret också, lilla Zlatan. Iallafall, jag borstae av honom noga, sen sadlade jag och så. 
 
Det var/är snö storm idag, iallafall här. Så ländtäcket blåste åt alla håll och kanter, och Zlatan blev rädd för plasten på torvbalarna som fladdrade och prasslade, men tillslut kom jag iväg, jag red över en rätt lång äng, i djup snö, Zlatan kämpade för att koma fram, tillslut gick det med, och vi kom fram till en liten väg in till ett hus (fast jag red inte mot huset, haha utan motvägen.) Jag travade en kortis på den vägen, men det låg ett snötäcke över marken, men dom små fläckarna man kunde se av marken såg ut som is, så jag tog det försiktigt, men det var inga problem att trava :) Sen så var jag tvungen att rida ca 3m på vägen, det kom några bilar, i samma rikting alltså bakifrån, första bilen som kom fick honom att stelna till han blev helt frusen och sedan kollade han jätte mycket. Men sen gick det bra, dock när jag kom till stallplan och skulle sitta av kom en stoooor vindpust, jag och zlatan höll på at trilla omkull, men smart som zlatan e vände han rumpan mot, tills det var över haha :D 
 
Sen så stog jag och väntade på bussen, jag frös till is kan jag berätta, mina fingrar håller på att tina nu inne i värmen, det är grymt ont, och dom är helt stela, det är jätte svårt att skriva ;) 
Men nu så är jag hemma, jag har ätit lunch, eller midda kanske man ska kalla det. 
Saknar sommaren!!
 
 

Dagens planer!

Ikväll ska jag till min fina vän Bella och sova där, det ska bli jättemysigt. Vi kommer sova i hennes stuga som hennes familj har på tomten, det kommer bli as galet säger jag bara! Kommer mobilblogga senare, vi hörs!
 

Gårdagens hoppträning

Vi började med att rida fram självständigt. Jag brukar tänka på att jobba henne och bara rida lugnt. Jag gjorde ökningar, minskingar, serpentiner, volter o.s.v. Tycker att det gick bra. Sen så började vi galoppera, vi red självständigt även här. Tycker attdet gick jättebra! Hon var stark men tycker ändå att jag kunde reglera galoppen bra :) I andra varvet så gick det inte alls lika bra, hon var ganska stark och lyssnade inte så bra. Sedan började vi hoppa. Vi hade dem här hinderna och linjerna: Trippelbarr, 5 och en halvan, räcke, plank, oxer, studs, murmatta.
Vi hoppade 5 och en halvan, studsen, murmattan och trippelbarren i början. Sen hoppade vi bana och jag tycker att det gick riktigt bra! Hindrerna låg väl ungefär på 1 meter kanske. Trippelbaren låg på 1.05 tror jag och det var askul att hoppa en trippelbarr såpass högt ändå! :D Sedan hoppade vi 5 och en halvan igen gast bara den och då höjde min tränare upp lite så då låg oxern på kanske 1 meter ungefär :)
 
Det här var faktiskt sista hoppträningen för terminen, men är nu ännu mer taggad inför jullovskursen! :D
 

Hej!

Godmorgon på er ❤ Hur mår ni då?

Ledsen för usel uppdateringen men jag måste få skylla på att jag varken har internet eller dator :( Men i julklapp ska jag önska mig en dator, och då av hela släkten inte bara utav mamma. Så jag får hoppas på det bästa, sålänge får jag mobilblogga så gott det går, men ni är nog medvetna om att det är jobbigt att uppdatera från mobilen, och ni som har häst 1 timme från hemmet vet nog att det tar mycket tid ;)

Ja, ha en bra lördag. Jag ska snart åka tillstallet och kanske rida, men först måste jag kolla om nån vill följa med. ;)
/Philippa


Vaken?

Godmorgon✌ /Philippa


Dagens ridpass 13/12

Idag fick jag somsagt sitta på Magic! 
 
Vi började med att värma upp genom att ställa, böja och göra lite bågar o.s.v. Han kändes rätt seg och stel. Sen började vi trava över bommar. Det gick också helt okej.
 
Efter det påbörjade vi övningen, som var 5&en-halvan. Vi körde lite utan händer ibland över hoppen och det gick jättebra. Oxern låg ävl som högst på 85 cm kanske, fjutthinder!
 
 

Hoppning!

Ska precis åka upp mot Roo Gård för att ha hoppning! Kommer sitta på Magic :) Vi ska ju egentligen ha dressyr så det blir väl lite dressyr-hoppning haha!
 
Magic
 
Vi hörs senare!

saker jag inte klarar mig utan..

Min Zlatan.. Min fina ängel, min bara min♥
Godis jag är godis-narkoman. ;)
Bloggen, jag tillbringar en stordel framför datorn för er, det är sjukt värt det, jag älskar att blogga, speciellt med Johanna!
Julkalendern, En mysig morgon, vitt utanför fönstret, en rostad macka och en kopp te, JULKALENDERN, ah mah gaash the perfect morning.. :D
 

Sho..

Just nu kollar jag på tv, mamma har åkt till lidingö och hämta lite grejer som blev kvar, typ taklampor ;)
Sen när hon kommer hem ska hon skjutsa mig till Zlatan, wiihiii. Han ska stå idag, eller så ska jag rida ut igen, vet inte.

Om ni är intresserade kan jag göra en video där jag visar huset, alltså hit vi flyttat :) Kommentera om ni vill. /Philippa


Godnatt

Jag har packat upp lite kläder, fått upp min säng och så. Är huuuur trött som helst, så ska sova nu. imorgon ska jag sova ut och sen åka till zlatan :)
Godnatt. /Philippa


Spöandvändning

En sak jag tycker att man ser sjukt ofta på tävlingar är ryttare som överandvänder spöet. Jag tycker själv att det är okej att använda spöet som en tillsägelse, d.v.s lägga till spöet bakom skänkeln vid värgran eller liknande, eller peta till hästen på bogen. Men det är inte okej att slå hästen!
 
Nu menar jag först och främst på lokala och regionala tävlingar. Ryttare på en "högrePå våra lokaltävlingar här hemma på Roo Gård så brukar domaren säga till i högtalaren när hen tycker att ryttaren andänder spöt för mycket och för hårt, t.e.x "Ta det lite lugnt med spöet nu" eller liknande. Jag har själv aldrig fått en sån tillsägelse då jag knappt andvänder spöet, men om jag ahde blivit tillsagd skulle jag ha skämts som tusan!
 
Tummen upp till de ryttare som faktiskt rider snyggt utan att slå som en galning på sin häst! :) Nu kanske det verkar som om att jag är en s.k "spö-hatare" vilket jag inte är, andvänder själv spöet såklart, men inte för mycket!
 

Idag..

Gick ju då flytten, det har varit stressit och så hela dagen, nu ska ni få höra (ursäkta mina bokstäver fel hit och dit men jag mobil bloggar ;) )

Började med att jag gick upp åt frukost, tittade på tv och klockan 8 följde jag mina bästisar en sista gång till skolan. Sen gick jag hem igen, alla flyttgubbar pavkade förfullt, upp, ner, upp, ner med kartonger osv.
Jg tog hand om dino då, packade lakan och lite sånnt, gjorde typ inget speciellt.. Sen runt, vad kan det ha varit, 11 någonting åkte jag och mamma till stallet, hon släppte av mig. Jag började med att mocka, och göra extra fint i hanns box. Efter lite velande fram o tillbaka så tog jag in honom från hagen, borstade jätte noga och myste med han, jag var ensam i stallet, det var skönt och tyst, bara vi två INGEN ANNAN❤ Det var jätte mysiiiit! Sen iallafall satte jag på honom ett fleece täcke och träns +benskydd, dom nya suuuger, dom passar inte, buhu.. :( Sen så red jag ut en sväng barbacka, sjukt mysigt, utom att han hoppade till ibland, han är ju en häst lixom ;) Sen tog jag ut honom till hag kompisarna, och där stog han lycklig med hö och lobo, och dom två sur tanterna såklart. :D

Här är lite bilder från dagen. /Philippa


I skolan

Har precis haft fika på specialidrotten, slutar snart och väntar på pappa. Vi hörs senare!


Dagens planer

Idag går jag först i skolan från 9.00 till 15.30 ungefär. Har Engelska, Svenska, Mentorstid och specialidrott. På specialidrotten (jag har ridning) så ska vi bara fika eftersom att detta är sista dagen, Lucia imorgon ju! :D
Efteråt så ska jag hem till min mormor och äta middag. VAD SKA NI GÖRA IDAG?
 

deepshit

kär
Just nu är jag inne i en ganska jobbig period, velar lite fram och tillbaka om jag verkligen gillar en kille eller inte. Han är jättefin och snäll men hur vet man om killen gillar en tillbaka eller inte? Åh det här är så svårt, och ssen finns det massor med jobbiga personer jag bara inte orkar med. Jättekaxiga och allmänt störiga. Usch.
 

Svart & Orange outfit

Hjälm: Charles Owen WEllington Classic | Stövlar: Mountin Horse Supreme high rider | Pannband: Swarovski | Schabrak: Scapa Sports | Piké: Börjes Tingsryd 

Längesen jag gjorde en outfit nu. Denna outfit är utstickande men ändå snygg och jag skulle lätt ha den på Capri! :D 
 
VAD TYCKER NI, hiss/diss?

Åker snart..

Fem över ett går bussen mot Zlatan :) När jag kommer dit så tar jag ut honom direkt, eller borstar av lite snabbt innan bara, sedan så rider jag nog lite på ridbanan, ller longerar, kanske. Tänkte se om det går att galopera, hoppas det ;) Sen så fixar jag allt annat, mockar tar hand om honom och lite sånnt små fix typ. 
 
Hörs hemma, nu har jag lite brottom, hehe ;)

Ett steg in i nya världen..

Den första tiden har varit annorlunda, man trode visst allt var enkelt, man tror lätt att det är en dans på rosor. Men det är det inte. 
 
När en dröm som många drömmer blev verklighet för mig tog jag ett steg in i en ny värld, allt var nytt. Jag trode inte det skulle vara såhär, innan jag insåg det. När man rider på ridskola, då kommer man dit, byter om får en häst gör iordning om det behövs, rider, ställer in om det behövs och sen går man, no more. Man får inte känna på hur det är egentligen. Ridskola har jag insett var rätt tråkigt, men ändå skönt, man slapp allt annat, övrigt jobb. Man rider lixom bara ;) 
 
När jag fick Zlatan, för en vecka och några dagar sedan så trode jag att det var svin enkelt, men jag har insett att det inte alls är så lätt som man kan tro. Man måste mocka varje dag, det värsta som finns, man får ont av det, övr allt, det är tungt men det måste utföras. Man bär ho fram och tillbaka man kämpar för att flytta torv balar, man använder muskler man aldrig används, man spärras av från alla kompisar, man hinner inte med det man hunnit förut. Allt förändras, så snabbt och så mycket. Och plus allt detta jobb, ansvar osv. så måste man ta hand om ett sjur, det r inte det lättaste, när allt går dåligt så vill man inte ha en häst tror mig, jag har redan insett att vissa dagar inte är dom bästa.
 
Men visst, man får ett antal blåmärken, man slår sig, man jobbar, man äller tårar, det rinner svett man kämpar och kämpar, det känns som man inte kommer framåt, man vill bara falla ihop ibland, men man måste komma ihåg att man får göra det man älskar. 
Zlatan är det bästa som någonsin hänt mig, han har fått mig att inse allt, att se allt ur annat perspektiv. Han har hjälpt mig igenom grejer, han har typ halv dödat mitt tålamod, han har testat mig innifrån och ut, han har bitit mig, han har klivit på mig, han har busat med mig, han har jävlats med mig, han har panikat, allt, men han har hjrtat på rätt ställe, och allt som han gör är förlåtligt, vad som än händer så är han förlåten av mig. Han är mitt liv, det bästa om finns. Du och jag kompis, du och jag mot världen♥

haha omg..

Wilma kommer du ihåg? :D

Pluggar

Har haft fullt upp med plugg hela kvällen så har inte kunnat blogga!
Idag var ju jag iallafall i skolan, hade först NO, sedan matte och sen idrott :) Har inte så mycket att blogga om, åkte hem och kollade på film med Jossan. Bloggar mer imorgon :)
 
 

Blogg.se appen funkar! /Philippa


hemma

nu har jag kommit hem, vi fick sluta lite tidigire, för alla typ var jätte blöta, vi var ute och åkte pulka, haha :D Men nu så har jag komit hem, jag bloggar från min "nya" dator, som jag måste använda nu, n HP som är 12år gammal typ.. Men den låter jätte härligt när man klickar på en tangent haha.. 
Snart så ska jag ta bussen och möta upp moa, sedan åker vi till Zlatan, jag ska rida ut, kanske tar galopp ute eller på ridbanan, eller inte alls, får se hur det ser ut på vägarna. ;) 

Lyckan..

..över att ha en vit ponny är stor! ;)
 

pojkvännen

Tja, vi har aldrig träffats men du är min pojkvän ok? Skulle inte sitta fel med dig just nu.. <3

Veckan

Hej! 
 
Tänkte bara förvarna er om att uppdateringen kommer bli grymt dålig denna vecka.
 
Idag är det skola, sen ska jag och Tova ut till Zlatan, jag måste ta bussen hem, så jag kommer nog hem rätt sent. 
 
tisdag såhar jag ledigt, då kommer flyttgubbarna, och då är jag någon stanns, var vet jag inte, hjälper till att packa eller något, sedan åker jag till zlatan efter lunch, rider och fixar ;)
 
Sedan på onsdag så är det första dagen i nya huset, jag ska ägna mig åt att fixa i mitt rum, packa upp, ställa i ordning, hitta bussen till stallet och så..
 
Torsdag, då är jag hemma och fixar till ännu mer i mitt rum,sedan åker jag till stallet och rider :) 
 
Fredagen blire nya skolan, tare lugnt och sen åka till Zlatan, och fixa, tror itne jag rider då!
 
Helgen blir också lugn, fixa hemma, vara hos Zlatan och sova ;)
 
Veckan kommer bli väldigt tight, kaosig och jag kommer nog inte ha något internet, så uppdateringen kommer bli sådär, kommer dock filma lite från stallet, och sätta ihop det, så att ni kan få se vad jag gjort under veckan med Zlatan, om jag inte kan skriva det. 
Ha en bra måndag, vecka, helg♥

Godnatt

En grym statistik idag, älskar när det är så, mennu måste jag sova.. ;) Mamma är skit sur på mig, och bah "bla bla bla", mammor ni vet, haha!!
 
Vi hörs imrgon, ska blogga så mycket jag kan, men eftersom appen för blogg.se inte funkar är det lite jobbigt att blogga från mobilen, men jag får väll blogga lite kort från mobilen på safari, ska fixa film imorgon också! :)
Godnatt.

123

haha :D fin fint!

Dagens inköp 9/12


Påväg hem

Har varit på myone nu, det var kul! Nu så är jag påväg hem och väl. hemma kommer en video upp med det jag köpte/fick :) 
 
Hörs! 
 
 

Dagens ridpass 9/12

Red ju somsagt Comet idag! Kom till stallet vid halv 12 ungefär, gjorde iordning honom o.s.v. När jag var klar tog jag ut honom och red ett varv runt gården, red den långa vägen i alla gångarter så var ute i ungefär 35 minuter. Tog också en galopp över ängen i den djupa snön, det var såå härligt! :D Han frustade och var såhäär taggad, riktigt kul!
 
 
 
Tack igen bästa Lina!
 

Skulle...

 
..det vara kul att få se bilder på hur Roo Gård ser ut? Har bilder på den andra datorn som jag kan lägga upp! Skulle det vara intressant?

Skvaller bloggar och hästbutik

Halloj! 

Jag och wilma har varit ute hos Zlatan, jag red ut en sväng och tog lite trav, film kommer, om ni är snälla ;) Men nu så har vi kommit hem och ska snart iväg igen, mot myone, ska köpa vinterstävlar, benskydd, saltsten & handskar, kanske får med mig något mera, får se hihi ;)
 
Pownieskvaller har skrivit om oss, vill ni veta vad, kolla HÄR! jag gillar inte skvaller bloggar, fy.. 

Visste ni att...

Jag läser nästan inga bloggar längre.. undrar vad som hände efter sommaren, jag slutade läsa alla bloggar och jag har tappat tråden lixom, jag missar inläg, slutar läsa & kommentera. Fast jag tycker fortfarande att det är kul att läsa bloggar, fast typ bara kolla på bilder!
 
Brukar ni också "tappa" tråden på eran favorit blogg efter ett tag? ;)

Ovisade bilder

 
 
 
Foto: Jag Häst: Caprilli aka. Capri
 
Åh hon är så himla fin min älskling! Så himla söt och underbar. Verkligen en sagoponny! ;) Dessa bilder togs i augusti om jag inte minns fel. Bebisen <3

Min saknade vän ♥

Saknar Twiggy, min fina vän, obeskrivligt mycke, det är konstigt, men jag tänker typ på henne heeela tiden, saknar henne, men jag försöker putta bort tanken på henne, när den kommer fram, men det är inte så lätt ;( Svårare än vad jag trode..

Visste ni att..

·  I början när jag red Capri så hade jag inte alls bra kontroll på henne?
 
· Jag tycker själv att jag har jättebra humor? (men antagligen har jag inte det från andras perspektiv)
 
· Jag älskar julkalendern!
 
· Kan nog uppfattas som en "fjortis" från andras ögon, blont hår, sminkad o.s.v. Men jag är absolut inte det, det gäller bara att lära känna mig!
 
· Jag hatar lussebullar... ;)
 
 

Dagens planer

Idag ska jag ju upp till Roo Gård! Ska nämligen rida Linas (ponnysmurfarnas.se) ponny Comet! Ska bli jättekul, hade tänkt att rida några varv runt gården och kanske trava lite och så på ridbanan. Lina är ju somsagt i London och har det superbra där! :)
 
Comet
 

Dagens planer

♥Äta frukost fixa mig, osv.
♥Åka till ropsten, hämta upp Wilma sedan vidare till Zlatan
 
Imorgon ska Zlatan bli riden, han ska jobbas i alla gångarter runt spåret och på en volt, kommer inte rida så jätte hårt, så han typ svettas ihjäl, men lite ska han allt få jobba ;) Tror mest jag kommer göra övergånger, och se till att han lyssnar på mig ordentligt :) Sedan så tar jag en sväng ut i skogen, ska bli riktigt härligt att få komma ut en sväng, men jag rider inte så långt, eftersom jag har wilma med mig, som måste gå.. Iallafall, efter att jag ridit så fixar vi som vanligt i hans box, mockar om inte mamma gjort det, sedan ska jag och wilma även julpynta hos Zlatan, göra lite mysigt och fint i hans mörka håla, haha. Nä, i hans hemtrevliga box snarare. 
 
Hoppas ni får er en bra dag! Blogg.se appen bara krachar, om och om igen när man öppnar den, men några tidsinställda väntar på er ;)

Godnatt

Har kollat en liten del av filmen LOL, sjukt bra är den! Men n är jag jätte trött, så jag går och lägger mig, det där lät weard, men ändå. Blogg appen funkar inte så jag bloggar från safari, om någon fattar vad jag menar :D lixom från internet istäklet för appen. Iallafall, jag fortsätter skriva tidsinställda imorgon bitti :) 

lagt på hehe

Hej! Jag och johanna typ flummade as länge, pratade om typ allt och inget haha :D  
Det var väääldigt roligt, johanna var super snäll, trevlig söt, ja allt, helt perfekt... Och hennes webbkamera effekter är bara så rliga, haha. Vi bestämmde också att vi nog ska skypa imrgon kväll, kul, om någon är intresserad, då kankse vi kan bjuda in er om ni vill höra hur vi låter, och säga hej, isånntfall får ni säga till, och skriva vad ni heter i en kommentar! ;) iallafall, tänkte ta och skriva tidsinställda till morgondagen, och uppdatera er lite! 
 
Bye right now.. ♥
Min fina bästavän, ingen kan förstå vad du betyder för mig, du är med mitt liv, mitt allt, jag lever för dig. Att du blev min är het underbart, kan inte beskriva med ord hur mycket det betyder att du är min, och vi båda saknar Johanna, kom och hälsa på nån gång ;) 

sätt en rubrik

Nu får det vara nog, jag orkar inte sitt här och klura längre. Jag säger jag skriver, ok?

Mina idér är verkligen slut, inget finns i mitt huvud allt är tomt, det finns bara Zlatan där haha! Men utom han så är det ingenting, det är tomt! 
 
så nu är det upp till ER att sätta rubrikerna, driva bloggen framåt, men vi sköter tangentbordet! 
 
KOMMENTERA VAD NI VILL LÄSA OM, ALLT DET KAN VARA ALLT FRÅN BILDER TILL VAD JAG TROR OM MARS, VAD SOM HELST, KOM IGEN NU!! :D

skype

haha, känns annorlunda hehe! Trode inte johanna skulle låta såhär, men hon låter såå gullig, hahhaha :D 
 
Aja, vi kanske kan skype med er nån gång, eller? haha ;) galeet!
 
tjo, är lite crazy här, typ överlycklig, vet inte varför men lixom ja, jag har EN HÄST!!

Zlatan

Nu har pållen bråddar, nya skor, och snö sulor, imorgon blire pass på banan sen en sväng i skogen, har wilma med mig, vi ska julpynta hos honom och sånnt där kul. om jag hinner ska vi åka förbi en häst affär och köpa vinterstövlar (termo, varma och billig = sålt.. :D) och ett par nya handskar, har lyckats slarva bort mina, eller så har någon råkat ta fel sånnt händer ju, och så ska jag fixa benskydd, kan inte rida runt med teknik skydden.. kanske följer med något annat, får se, men tror inte det ;)
Jag och johanna ska skypa nu, och så planerar vi om jullovet igen, tagga woop woop!!
 

Vad jag har pysslat med ikväll

En ny, mer vintrigare design! Ska prata med Philippa och höra vad hon tycker om den och så, förhoppningsvis kommer den upp ikväll :) På jullovet när jag och Philippa träffas kommer vi fota varandra och då får vi ju mer bilder, men denna kommer vi ha sålänge. Lite jul-känsla måste man ju ha ändå! ;)

Hemma

Hwj! Nu har jag kommit hem från Robin, jag sov över där. Vi hade grymt kul :)
 
Hovslagaren skulle kommit nio idag, men han fastade i snö storm igår, så han var jätte trött, därför kommer han istälet på eftermiddagen. Rätt tråkigt, ville rida innan det blev mörkt, men aja. Tar nog en sväng på banan även om det är mörkt, eller så får han stå tills imrogon, får se! 
 
Men nu så ska jag baka, tycker det är kul, och dom i stallet uppskattar nog lite fika en kall lördag ;) !
 

Julkalender - avsnitt 1

 
I den första luckan på julkalendern kör vi en frågestund! Nu har du chansen att fråga oss precis vad du vill! Vi båda svarar på frågorna i ett videoinlägg som kommer upp den 16 December.
 
 

Uppdaterar från och med imorgon

 
allt är kaos bror, kärlek och livet suger abooo

Hemkunskap❤


Ännu en dag's stilla stående..

Zlatan fick stå idag (igen) men det kan inte jag hjälpa, att hovslagaren är i norrland lixom. Iallafall, huvudsaken var att jag kom ut dit, pussade på honom så har surnade på mig, och skötte om honom riktigt ordentligt, gjorde fint i hans box och klurade lite över hur jag ska jul pynta, tänkte göra det i helgen, lite fint måste han ju få ha det ;)

Det har kommit en halv meter snö, om inte mer på ridbanan, det är upp till magen på en annan c-ponny i stallet typ, så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Men imrgon kommer hovslagaren hem från norrland och då ska han sätta på broddar och sulor så det smäller om det, och hej! NU SKA HÄR ALLT RIDAS! Haha. Om jag orkar så fixar jag en liten del på ridbanan att rida på på fredagen, så får jag hoppas att det inte snöar till på lördag.. :) Vore surt om det gjorde det, så skulle jag inte bli särskillt glad, hehe. 
Vet att jag använder denna bild om och om igen, men gissa hur mycket jag älskar den? min fina♥

5 saker ni inte visste om mig..

Jag hatade lussebullar förra året, nu älskar jag dom, nomnomnom! :D
♥Jag har varit i australien
♥Jag HATAR kalle anka, alltså på julafton, men ändp kollar jag, ush.. 
♥Jag klarar inte av att ha stickade kläder (vissa) jag får damp när kläder är osköna och sticks, då typ slänger jag dom io golvet och skriker, hehe damp unge!
♥Jag ÄLSKAR Niall Horan, sötaste killen i världen.. :O
 
Kolla på honom, världens finaste ögon, han har allt!! Jag smälter...
 

I miss you..

Dear best friend, i want you to just understand how much you still mean to me, you are and allways gonna be my everything.. ;( I miss you so bad!

Svåraste frågan för en häst tjej...


JAG KOMMER TILL ZLATAN WOHO


Godmorgon!!

Hejhej! :) Inatt så sov robin här, för att hon kunde inte komma hem i snö kaoset (undrar om jag redan har sagt detta, men ändå haha) så hon sov här, och vi ska snart gå till skolan, robin måste bara klä på sig. 
 
Efter skolan hoppas jag att bussarna till Bullandö har börjat gå, snälla säg att dom har det, saknar min Zlatan ;) Om jag kommer ut, ska jag se om dom har klippt honom, kanske, woho! Och så ska jag väll mocka och så som vanligt, hoppas att det går att ridapå ridbanan, annars så kanske jag longerar honom lite lätt bara, eller något :) Får se lite vad vädret till låter, om jag änns kan komma ut. Men imorgon och hela helgen kan jag det, för då får mamma skjutsa mig, om det går att komma fram med bilen, åååh. :( 
Ha en bra dag, det väntar några tidsinställda!

Snökaos

Hej! Som de flesta vet är jättemånga bussar inställda och så, vet inte om jag orkar gå till skolan.. Igår var det iallafall säkert 100 elever eller mer som satt fast i skolan och vissa var tvungna att sova kvar där eftersom att dom kom inte hem!
 
Nu sitter jag hemma iallafall och vet inte om jag ska gå till skolan eller inte.. Vill inte få frånvaro men jag kan ju inte lika gärna gå till skolan.. aja.

Godnatt ♥


dark day

 -Nämn en kotte som älskar snö storm... Buu!
 
Allt har varit kaos idag, först var det kallt som F A N att gå till skolan, i storm. och så var jätte hög snö. Iallafall, jag kom till skolan tre HELA minuter försent, tjuv jag e :D Iallafall, sen i skolan var det grymt kallt, vet inte, men jag tror vår skola haft köld broblem i alla år, och jag hade bara t-shirt. Men aja, sen så hade vi idrott, vi typ dansade :) Sen så hade ju ALLA bussar slutat gå, såklart, så dåliga på att förbereda sig för vintern. Ja, så jag kunde inte ta mig ut till Zlatan idag, buhu :( Menmen, får tåla vintern, ta dagen som den kommer, eller nåt..? ;)
 

Helloooo

Idag så var det snöööö kaooooos, emn STORA BOKSTÄVER.. :( Det var verkligen hemskt, inga bussar går, det är typ en halv meter snö, och alla bilar fastnar. Så min bästa vän Robin måste sova här, hon kan inte komma hem. :) Både bra och dåligt, haha. På samma gång. Jag kan heller inte åka ut till Zlatan, seegt. För bussarna går inte, och man kan inte komma fram med bilen. Så dom som äger stllet tar hand om maten, mockningen och kärleken idag. Känns fett tomt att sitta här hemma en onsdag, jag har  redan vant mig vid att vara i stallet varje dag, det bästa som finns♥

5 bra/dåliga saker med mig i ridning/stallet/skötsel

Börjar med de bra!
Jag skoj rider inte, alltså jag rider ordentligt, speciellt när jag hoppar, så att hästen inte gör sig illa osv. utan jag föredrar att rida seriöst.
Jag har mjukhand, många påpekar det. och jag tar det som en bra sak, eller ska man ta det dåligt? ;)
♥Om en häst inte gör som jag säger åt den att göra, blir jag inte uppspelt och arg på den, utan jag tar tre djupa andetag och försöker igen, precis så gör jag med Zlatan när han går runt mig i ringar vid uppsittning. 
♥Jag rider inte med för korta stigbyglar. Jag stör mig något enormt på dom som har hoppläder på dressyren, riden man dressyr har man långa fina ben som ridlärarna säger, och då ska man inte ha grod läder som vissa har, visst kan man kalla sig hoppryttare, och så, men jag tycker fortfarande att man ska rida dressyr i dressyrläder. ;) Detta är dock MIN åsikt om detta... 
♥Jag är otroligt ordentlig. Jag tror de flesta är det, men jag är riktigt noga med att Zlatans ben är rena, jag borstar extra extra noga på de ställena där dom kan få sår, till exempel kollar jag alltid om han har smuts där han kan få mugg, och andra ställen. Så det tycker jag är bra, jag är noga. 
 
Nu tar vi de dåliga... 
♥Jag är dålig på att rida hästar jag inte känner på ett bra sätt, till exempel så red jag zlatan väldigt ovant första gången, jag var van vig sega ridskole ponnyer, så jag skänklade och reagerade väldigt starkt, vilken var rätt fel för att sitta på Zlatan, till exempel när han saktade av när jag inte ville, gick jag på med spöet direkt (vet att det är fel) och han typ flööög fram hehe.. 
Dåligt minne, jag har rätt dåligt minne när det gäller att göra saker i stallet ahah, jag glömde tex ländtäcket igår, osv. har glömmt bort att sätta fast hästar efter jag ridit dom på ridskolan, snnt lite knasigt glömmer jag bort. Det kanske inte är världens största problem, men för mig är det det, haha. :D
Jag har förlite kläder. Förstår inte varför jag gämt envisas om att jag inte behöver ha termo byxer när jag rider, för jag kommer inte frysa, och sen så sitter jag av som en isbit.. 
Tappar ytter/inner sidan, skrev ju detta i ett annat inlägg, och det är något jag VERKLIGEN måste träna på, jag har ridit i ridhus så mycket, att ajg glömmt att jag måste rida båda sidorna av hästen, jag tappar en sida lixom. Eftersom att invanliga fall så i ett ridhus så "tar väggen hand om" andra sidan av hästen. 
Jag lutar mig framåt ibland, till exempel när jag rider på vålt, så kan jag råka falla framåt när jag jobbar hästen, vet inte varför, men det ska jag träna på... 
 

Zoonen.com

Måste tipsa er om att bli medlem på Zoonen.com jag älskar den sidan, jag heter Phloppzon... :D 
Bli medlem och skriv i en kommentar vad du heter, så kan vi vara kompizar :) 
 

Föölåååt

Hej! Sorry att jag inte har bloggat något. Ledsen, men jag har inte haft tid ;) Iallafall, igår så var jag ute hos Zlatan, började med att sköta om honom lite, och mysa med honom. Sedan så satte jag på sadel och träns och red i skritt och trav på ridbanan, det är rellativt uppridet nu, så det gick bra. Men jag har ju ridit i ridhus typ hela tiden, och då är det lite fusk, man rider lixom bara ena sidan, väggen tar hand om ytter sidan. Så antingen tappade jag inner sidan, eller ytter sidan, vilket jag själv måste träna upp, och inte bli ur på honom för att han inte gör som jag säger, alltså jag måste jobba på att rida båda sidorna, så att han inte slinker in/ut med bogen/rumpan. ;) Så nu har jag något att träna på. Jag har världens blogglust, men jag hinner inte skriva mera nu, underdagen kommer lite uppdatering, för jag har mina små önske inlägg & idéér!

Godmorgon ♥

Jag är riktigt trött idag, tror jag gick och la mig lite sent igår, men men. Idga är det en rätt tråkig dag i skolan, och jag slutar rätt sent, men jag ska gå 20 min tidigare för att hinna med en buss, så jag kommer väll ut tio över fyra, som igår. Idag ska han dock inte stå, han får inte bli fööör rast lös. Så jag ska se om det fortfarande är halt, annarsska jag ta en tur ut :) Isånnt fall, om det inte är halt lägger jag bara på sadeln, och rider ut i skritt och tar lite trav om det finns mäljighet till det. Annars så går jag med honom. Tar med mig pannlampan idag, som jag råkade glömm igår, hehe så det blir lättare att se vart man går/rider. 
 
Jag uppdaterar från mobilen å gott det går, tyvärr ligger inga tidsinställda på G, men det är för att jag har lite brist på idéér, ni får kommentera på önske inlägget ;)
 
HA EN BRA DAG!

Omnomnomnom..


Önskeinlägg?

Vi är medvetna om att vi har lagt upp det här förut men strunt samma!
Jag och Philippa har lite bloggtorka just nu så ni får jättegärna kommentera en rubrik, tex
"Mitt rum"
"Visar Roo Gård"
"Detta gör jag innan ett ridpass repsektive efter"
"Min utrustning"
osv. Så gör vi ett önskeinlägg om det utefter era ideér om vad ni vill se på bloggen! :D
 

Påväg till stallet

Nu sitter jag och tova på bussen mot tuna :) Det var väldigt krongligt att ta sig till bussen från tunnelbanan, man måste gå ner i nån jäkligt läskig tunnel, och när man kommer upp ur tunneln så är det 70 tusen busshållplatsen, men till slut hittade vi rätt, haha ;)
Iallafall, när vi kommer fram så ska vi typ hämta in honom ur hagen, mocka och fixa med han! Det blir kul för tova att träffa honom, hon e ju trotts allt hans medryttare, haha.

Aja, jag bloggar typ hemma, eller kanske tidigare, får se.

Puss /Philippa


Visste ni att..?

.. På söndag (9 December) så ska jag rida min fina vän Linas (ponnysmurfarnas.se) ponny Comet! Hon är nämligen i London då. Det ska bli riktigt kul! Har ridit honom 2 gånger innan men det har inte direkt varit så himla seriöst ;)
 
Lina & Comet
Comet

Läs den här bloggen

Min bästa kompis fyllde år i fredags så som grattis i efterskott så tycker jag att ni ska kolla in hennes blogg, för min skull♥ KLICKA HÄR ELLER PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL ROBINS BLOGG ;)

Dagens planer

Godmorgon hörni! Idag går jag i skolan från 8.20 til 14.30 ungefär. Efter skolan ska jag plugga och kanske vara med någon kompis, måste hem för att titta hur mitt rum blev iallafall! Vi har ju tapetserat om mitt rum för er som inte vet det. Vore det kul med lite bilder? ;)
 
VAD SKA NI GÖRA IDAG?
 

Godmorgon

Jag sitter nu och äter frukost och kollar på julkalendern :) Jag älskar julkalendern, måste se haha. 
 
Iallafall, dagens planer är:
 
  • Gå till skolan till två
  • Vänta på att tova ska sluta
  • Åka med Tova till Zlatan
  • Fixa hos honom, och gå med honom en sväng
  • Åka hem

Uppdaterar er från mobilen underdagen ;)

Godnatt!

Går och lägger mig nu, vi hörs med mer uppdatering imorgon! :D
 

Dagens shopping

Jag och mamma var ju som sagt i Täby Centrum idag, köpte min efterlängtade jacka på Hollister och hittade även ett par skitsnygga jeans! Träffade ett par klaskompisar också, det var jätte mysigt eftersom hela Täby är julpyntat och det spelas julsånger osv ;)
 
 
Mer av jackan får ni se i veckan då jag kommer ta bilder på den. Nästa helg åker jag hem till min pappa och då kan jag fotas med min systemkamera :)
 

Trött som en gris

Orkar inget annat än att sitta och spela piano, något av det bästa som finns. Har varit verkligen en fartfylld helg, och jag har sovit rätt sent, inte så ;) Så jag är minst sagt trött nu i slutet av helgen och det 'r ju en dag imrgon också som jag måste klara mig igenom.,
 
Imorgon är det första gången jag åker kommunalt till Tuna, men som tur e har jag tova med mig ;) När vi kommer komma ut kommer det ju vara i stortsätt mörkt, så jag ska kolla efter en pannlampa, och så sätter jag på fleecetäcket och går en sväng, innan han fått sulor och broddr kan jag göra nada typ. Men aja, det är bara att tåla, Vi ska ringa hovslagaren, hoppas han kan komma på tisdag, jag läntar verkligen efter att få rida! Iallafall, sen så när jag gått så typ mockar jag, och fixar höet. Lite sånnt typ. Borstar av honom igen, kratsar hovarna, sköljer benen om det är nödvändigt, fast det gör jag nog innan, för hagen är så j*vla lerig, så ja. Jag är riktigt noga med att han inte har massa smuts på hovarna, ppå vissa ställen speciellt, där dom kan få mugg och så, kollar där varje borstning, reda på torpet. ;) 
 
Så ser typ min dag ut i stallet. Kommer inte kunna uppdatera så bra, men jag löser det på nå vis, det får gå. 
 
Bra, då vet ni :D 
Underbara du♥

Stockholm International Horseshow 2012

Åh vad jag vill vara i Globen just nu och gå på SIHS 2012! Tyvärr blev det ju inte riktigt så, dynd men jag taggar till nästa år istället! Har ju trots allt gått varenda år så det gör inget att hoppa över ett år ;)
 
Men det var just i år man vill gå ju, 20-års jubileum med massor av spännande shower. Har suttit vid datorn hela kvällen och kollat på livesändingen, önskar att jag var där såå himla mycket :(
 


Finaste på jorden /Philippa


Mina mål med Zlatan 2012

Det är ju bara en månad kvar nu på detta år, men jag har mina små mål ändå, det är inget ridrelaterat, eftersom man knappt kan rida på gården, men någon dag hoppas jag att jag orkar rycka upp mig och skotta lite, dels för mig, och så för alla andra. :) 
 
♥1. Lära känna honom. Självklart har jag detta mål, för att vi är ju nya med varandra, allt är nytt för mig, och det mesta för honom, så det är ett bra mål haha. 
 
♥2. Gå från gården utan problem ensam. Han lägger i backen när han går från gården ensam, så det är något jag kommer träna mycket på, som tur e är en väg man kan rida på helt uppkörd, så där kan jag träna, super bra. 
 
♥3. Lasta. Ska börja träna så fort vi fårt till gång till en transport, detta är verkligen inget mål jag är galen i att uppnå, för att det behöver nog rätt mycket träning. Men jag har ett mini mål, alltså att jag tar ett steg i taget, och mitt mål är väll då steg 1 ;) Om någon förstår. 

Dagens planer

Just nu sitter jag och äter lite frukost, tänkte berätta om vad jag ska göra idag. 
 
Jag och mamma ska åka in till Täby Centrum, vi ska köpa en vinterjacka till mig och kolla på skor och lite annat. Ska också köpa lite julklappar, bra att vara ute i god tid eller vad säger ni? ;)
 
Efteråt ska vi till Ö&B och köpa omslagspapper och en spotlight till mitt rum. Målaren kommer nämligen på måndag hem till oss eftersom att jag ska tapetsera om mitt rum då och så :)
 
VAD SKA NI GÖRA IDAG?
 

Godnatt

Tänkte bara säga snabbt TACK alla som klickat er in här idag, det betyder så otroligt mycket med alla fina kommentarer! 
 
Ja, dagen har varit UNDERBAR! Nu taggar jag inför imorgon, då ska jag ta en sväng ut, mys :)
GODNATT då!

This means so much to me..


Första ridpasset film

Här är en liten film från idag, som ni ser så kollar han runt lite, och går lite knaggligt. Och så snubblar han. 
 
Gnäggningen i slutet är bara såå söt, haha :D
 

Hemma

Jag och moa fick skjuts till en busshållplats där det går fler bussar, av en super snäll tjej som också står uppstallad på tuna. :) Tur det, för att bussen vi skulle ta gick inte föränns två timmar, och den vi tog kom direkt, haha. Det var grymt skönt att få komma hem, och än en gång är jag trött, efter en hel dag i stallet, men ja, det var mysigt med en ridtur idag, kanske inte gick så bra, haha men ändå. 
 

Det var ju första ridpasset för Zlatiis på gården, Så han kollade bara över allt, och var helt okoncentrerad, men det var bara att ta. Det var typ 10cm snö på spåret, eller mera, så det var inte prima underlag direkt, men det gick, han snubblade lite, men annars klarade han sig finfint. Jag måste pluppa på lite flera hål på stiglädrena, för högsta är ALLDELES för långt, så också därför var det lite jobbigt att rida, fick typ rida lätt på tå, och plus då att det var så mycket snö så gick det inte särskillt bra, och han lunkade runt där och gnäggade typ.
 
Sen så efter att jag hade travat lite på banan så skrittade jag ut, det var jätte härligt, Zlatan skötte sig super, och hag kompisarna sprang intil staketet brevid, hihi :) 
 
BY THE WAY, Jag glömmde att filma när Zlatan  dampar på sitt hö nät, gör det imorrn istället, haha!
Haha, han gnäggar på sista bilden, det är därför det ser lite knas ut ;)

Inga ord kan beskriva vad du betyder.


Typical..

 
 

Tagga första turen /Philippa


Min helg

I torsdags så blev det ingen ridning eftersom att det var strömavbrott uppe i Norrtälje där Roo Gård ligger, ni vet hur snöstormar brukar sluta haha1 ;) Så istället åt jag och min syrra donken och kola på film med hennes kompis :p
 
 
Igår fredag så var det först skola och sen åkte jag och Jossan upp till Roo Gård och hade hoppträning. Capri har ju förresten tagit bort sin knöl, vårta eller vad man ska kalla det hon hade på vänstra ögat. Hon har därför stått i princip hela veckan så hon var lite pigg men det gick ändå bra tycker jag.
 
 
Idag så ska jag åka till Täby med Jossan och sen kanske vi gör något ikväll om det går ;) Vi ska åka strax, jag måste bara äta först haha. Vi ska kolla ut en vinterjacka till mig eftersom att jag fortfarande går runt i min skinnjacka, gay.
 
 

Stallet

När vi kom hit så tog vi av honom tävket och borstade av honom, sedan fick han gå ut lite snabbt i hagen med en tuss hö, medanns vi mockade ur hanns box! Sedan tog vi in honom lite snabbt och så fick han in sitt hö nät, fullt. Sedan så kom stallägaren tillbaka från en uteritt, då tog vi ut honom i hagen, så sprang han runt där med mega hög svanns, och huvud. Men han såg ut att trivas, han racade runt i hagen, full galopp haha.

Nu så sitter vi och fikar, några stycken, gott!

/Philippa


Dagens läsar fråga

Jag och Johanna tänkte börja med något nytt nu, dagens läsarfråga. :) Det kommer komma en typ varannan dag, eller åt minstonde en i veckan! 
Gör oss en tjänst och svara, hihi.. 
UNGEFÄR HUR MÅNGA GÅNGER I VECKAN BRUKAR DU KLICKA IN HÄR?
/Ponnymupps

Godmorgon

Hej på er! Jag och moa vaknade klockan 8 ungefär, och då gick vi upp och fixade frukost, vi var lite sega, men vi blev klara precis lagom till julkalendern ;) Så vi har ätit frukost, och jag har ätit u första luckan på adventskalendern woop woop. Det var grymt gott. 
 
Nu så ska vi typ klä på oss, och fixa lite saker jag ska ha med till stallet, och eftersom bussen inte går så ofta, så ska mamma skjutsa oss :) Ååå, längtar efter Zlatan, jag älskar stall tuna, och jag hoppas Zlatan gör de med.
 
Tänkte skriva lite om Zlatans kompis, som han står breve, dom kommer super bra överräns, än sålänge, för båda ät super trevliga. Jag tror ni också kommer dö när ni ser hur mycket lugg den hästen har, det är heeeeelt sjukt, haha :D 
 
Men nu så ska jag ta och klä på mig/byta om från morgonrocken, och lägga fram dom sakerna jag ska ha med, samt ute byxor, ni vet, nellie, en tjej i stallet, vi har små fina snä bolls krig, hehe! 
Ha en bra dag, mobil uppdaterar er under dagen♥